ΧΑ

Χρήστος Αβραμίδης

Βασίλης Μάγγος: Σε αδιανόητο αστυνομικό κλοιό η δίκη στον Βόλο – Τι καταγγέλλουν οι δικηγόροι (Video)

«Αυτό που συμβαίνει, είναι εν γνώσει των δικαστικών αρχών. Σε μια δημόσια δίκη», λέει η δικηγόρος της οικογένειας - «Πήγα στο γραφείο του Προέδρου του Δ.Σ. και είπα ότι είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει. Το κατήγγειλα, με σκοπό να τους βγάλουν από εκεί» - Τι είπε δικηγόρος που παρευρέθηκε στη δίκη, στο Κουτί της Πανδώρας.

Από τις 9:00 το πρωί, που ξεκίνησε η συγκέντρωση για την προγραμματισμένη για σήμερα δίκη των τριών αστυνομικών για τον θάνατο του Βασίλη Μάγγου, η αστυνομία δεν επέτρεπε στην αρχή στον Γιάννη Μάγγο να μπει μέσα στο προαύλιο του δικαστηρίου με το μικρο πανό που κρατούσε και γράφει «Όχι στη συγκάλυψη». Στη συνέχεια, και μετά τις διαμαρτυρίες των συγκεντρωμένων η αστυνομία αποχώρησε. Οι γονείς του Βασίλη Μάγγου μπήκαν στο δικαστήριο φορώντας μαύρες μπλούζες με τη φωτογραφία του γιου τους.

Παρόλα αυτά, η αστυνομία είχε πολύ έντονη παρουσία μέσα στο προαύλιο ενώ έλεγχε μάλιστα και τις τσάντες όλων των ανθρώπων που προσπαθούσαν να μπούνε μέσα να συμπαρασταθούν στην οικογένεια… Αυτό ήταν το δεύτερο σημείο όπου δημιουργήθηκε ένταση. Η αστυνομία τελικά υποχώρησε εκ νέου.

Έπειτα, κάποιοι από τους συγκεντρωμένους προσπάθησαν να μπουν να παρακολουθήσουν τη δίκη. Η αστυνομία τότε έκανε φραγμό στην είσοδο και ακολούθησε και πάλι ένταση με τους αστυνομικούς να σπρώχνουν με τις ασπίδες τους φίλους και τις φίλες του Βασίλη Μάγγου…στα σκαλιά του δικαστικού Μεγάρου.

Ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου στάθηκε τότε μπροστά στις διμοιρίες των ΜΑΤ με τη γροθιά υψωμένη και φώναξε μαζί με τους συγκεντρωμένους πως «δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη, δε θα ξεχαστεί τι κάναν στον Βασίλη».

Μετά το περιστατικό με τις ασπίδες, η δικηγόρος της οικογένειας Άννυ Παπαρουσου μιλώντας στους επικεφαλής των αστυνομικών και στους διαδηλωτές, ανέφερε ότι «προφανώς αυτό που συμβαίνει, είναι εν γνώσει των δικαστικών αρχών. Επομένως, η δικαστική εξουσία απαγορεύει την είσοδο στις φίλες και τους φίλους του Βασίλη Μάγγου και στου αλληλέγγυους, σε μια δημόσια δίκη».

Ο δικηγόρος Νεοπτόλεμος Δημουλάς, από τον Δικηγορικό Σύλλογο του Βόλου, μίλησε στο Κουτί της Πανδώρας για την αδιανόητα μεγάλη παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, που «περιφρουρούν» αυτή τη στιγμή τη δίκη, εντός…Δικαστικού Μεγάρου: «Πριν από μισή ώρα ήμουν στη δίκη, και η εικόνα που αντίκρισα ήταν ένας γεμάτος ισόγειος χώρος, μέσα στο δικαστικό μέγαρο – όχι έξω – με τουλάχιστον είκοσι ΜΑΤ με πλήρη εξοπλισμό, καθώς και με αστυνομικούς της ασφάλειας με πολιτικά. Εγώ, πήγα στο γραφείο του Προέδρου του Δ.Σ. και είπα ότι είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει. Το κατήγγειλα, με σκοπό να τους βγάλουν από εκεί, δεν είναι ούτε παράγοντες της δίκης, ούτε μάρτυρες, θα έπρεπε να στέκονται έξω από το Μέγαρο», είπε χαρακτηριστικά.