Βαρύ κλίμα στη ΔΗΜΑΡ με την Κ.Ε να αποφασίζει για την παραίτηση Κουβέλη

Σήμερα καθορίζονται οι εξελίξεις στη Δημοκρατική Αριστερά, τουλάχιστον για το άμεσο μέλλον, καθώς η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος θα αποφασίσει…

Σήμερα καθορίζονται οι εξελίξεις στη Δημοκρατική Αριστερά, τουλάχιστον για το άμεσο μέλλον, καθώς η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος θα αποφασίσει αν θα κάνει δεκτή την παραίτηση που έχει υποβάλλει ο πρόεδρος, Φώτης Κουβέλης.

Το Σάββατο, το κλίμα ήταν βαρύ, με στελέχη να σκούν κριτική στον κ. Κουβέλη για την πολιτική που ακολουθήθηκε. Ο αρχηγός της ΔΗΜΑΡ, ωστόσο, άφησε αιχμές για το αν όλοι οι άνθρωποι του κόμματος στήριξαν ουσιαστικά το κόμμα στο δρόμο προς τις ευρωεκλογές, όπου υπέστησαν οδυνηρή ήττα.

Αίσθηση προκάλεσε η απουσία του Γρηγόρη Ψαριανού, που δέχθηκε κριτική για τις προσωπικές επιθέσεις στον Φώτη Κουβέλη, και του Ανδρέα Παπαδόπουλου, απουσίες που ερμηνεύτηκαν ως προανάκρουσμα αποχωρήσεων.

Την ίδια ώρα η ηγετική ομάδα που καθοδήγησε το κόμμα δέχθηκε πυρά για την πολιτική γραμμή που χάραξε και αποδοκιμάστηκε στις ευρωεκλογές, Χαρακτηριστική ήταν η ατάκα του Γιώργου Κυρίτση για μία « κλειστή ομάδα και παρεούλες» που έπαιρναν τις αποφάσεις. Ορισμένα μέλη της (Σάκης Παπαθανασίου, Μιχάλης Σαμπατακάκης κ.α) προχώρησαν σε αυτοκριτική δηλώνοντας παραίτηση αναλαμβάνοντας έτσι τις ευθύνες τους. Αντιθέτως στελέχη της πλειοψηφίας της Κ.Ε κατηγόρησαν την μειοψηφία για τη στάση της που συνέβαλε στην εκλογική ήττα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλά στελέχη ζήτησαν από τον Φώτη Κουβέλη να ξεκαθαρίσει οριστικά ότι δεν τον αφορά πιθανή υποψηφιότητα για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ενώ βουλευτές όπως η Μίνα Ξηροτύρη τόνισαν ότι δεν θα ψηφίσουν, αν δεν αλλάξουν οι συντηρητικές πολιτικές που εφαρμόζονται. Να σημειωθεί ότι, βάσει του καταστατικού της ΔΗΜΑΡ, τέτοιου είδους απόφαση μπορεί να λάβει μόνο το συνέδριο του κόμματος.

Από την πλευρά του ο Σπύρος Λυκούδης επανέλαβε ότι η συνεπής πολιτική για την ανανεωτική αριστερά είναι να συμμετάσχει η ΔΗΜΑΡ χωρίς προαπαιτούμενα στην συζήτηση για την Κεντροαριστερά διεκδικώντας πρωταγωνιστικό ρόλο.

Στο περιθώριο της συνεδρίασης στελέχη των δύο πλευρών ξεκίνησαν συζητήσεις για να βρεθούν, αν είναι δυνατόν σημεία σύγκλισης των δύο απόψεων που κατά την άποψη ορισμένων ομιλητών δεν έχουν ουσιαστικές και αγεφύρωτες διαφορές.

Γυναικοκτονία στο Ηράκλειο: Σε ψυχιατρική κλινική ο 36χρονος που μαχαίρωσε τη σύντροφό του

Γυναικοκτονία στο Ηράκλειο: Σε ψυχιατρική κλινική ο 36χρονος που μαχαίρωσε τη σύντροφό του

Η απολογία του σύμφωνα με το συνήγορο του, ήταν «μια παραληρηματική απολογία» κατά την οποία…

Άλκης Καμπανός: Ένοχοι και οι 12 κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, πρότεινε η εισαγγελέας

Άλκης Καμπανός: Ένοχοι και οι 12 κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, πρότεινε η εισαγγελέας

Καταπέλτης ο εισαγγελέας - Την ενοχή και των 12 κατηγορούμενων για τη δολοφονία του Άλκη…