Newsroom

Newsroom

Βάφει με αίμα τη Συρία ο Άσαντ

-Ισχυρίζεται ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στη χώρα έχουν τερματισθεί -Έκακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου του ΟΗΕ Μετά το τετραήμερο σφυροκόπημα των…

siria

-Ισχυρίζεται ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στη χώρα έχουν τερματισθεί
-Έκακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου του ΟΗΕ
Μετά το τετραήμερο σφυροκόπημα των τανκς στη Λατάκια και την αιματηρή επίθεση των δυνάμεων του καθεστώτος Άσαντ στην πόλη Χομς, ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ χθες το βράδυ στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν κι-Μουν ότι οι στρατιωτικές και οι αστυνομικές επιχειρήσεις εναντίον των αντικαθεστωτικών στη χώρα του έχουν τερματισθεί.
Την ίδια στιγμή, Σύροι ακτιβιστές έκαναν γνωστό ότι οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος σκότωσαν εννέα ανθρώπους σε επιθέσεις στην πόλη Χομς την Τετάρτη. Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μεταξύ των νεκρών περιλαμβάνονται και δύο διαδηλωτές που πυροβολήθηκαν από παραστρατιωτικούς μπροστά από το τζαμί Φατίμα της συνοικίας αλ-Ουάαρ μετά τη βραδινή προσευχή.

Εν τω μεταξύ, τα τεθωρακισμένα του συριακού στρατού συνεχίζουν να πολιορκούν για πέμπτη ημέρα τη Λατάκια, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων οι συριακές δυνάμεις έχουν συλλάβει εκατοντάδες άτομα που έχουν μεταφερθεί σε στάδιο της πόλης.

Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του , ο γ.γ. του ΟΗΕ είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Σύρο πρόεδρο, κατά την οποία του ζήτησε “τον άμεσο τερματισμό όλων των στρατιωτικών επιχειρήσεων και των μαζικών συλλήψεων” στη Συρία. Από την πλευρά του, ο Ασαντ του απάντησε ότι όλες οι επιχειρήσεις έχουν τερματιστεί.

Έκτακτο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, η Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Νάβι Πιλάι προτίθεται να ζητήσει από το Συμβούλιο Ασφαλείας να παραπέμψει το θέμα της καταστολής της δημοκρατικής εξέγερσης στη Συρία στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Η Νάβι Πιλάι θα απευθυνθεί σήμερα κεκλεισμένων των θυρών στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και σύμφωνα με διπλωματικές πηγές του διεθνούς οργανισμού θα πληροφορήσει το Συμβούλιο ότι η έρευνα της Ύπατης Αρμοστείας θα περιέχει στοιχεία για τη διάπραξη πολύ σοβαρών παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά τη διάρκεια της 5μηνης καταστολής στη Συρία.
http://www.enet.gr