Τζανακόπουλος:"Η κυβέρνηση δεν κωλυσιεργεί. Άλλοι κωλυσιεργούσαν σκοπίμως"

"Απόλυτη ανάγκη η οικονομία να σταθεροποιηθεί πλήρως", τονίζει με δηλώσεις του στη «Real News», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, που εξαπέλυσε τα βέλη του... τόσο στους δανειστές όσο και το κ. Μητσοτάκη

59213f971dc524c52d8b45a7

«Η κυβέρνηση δεν κωλυσιεργεί. Άλλος κωλυσιεργούσε όλο τον προηγούμενο καιρό και πιθανότατα σκοπίμως. Εμείς έχουμε πλήρη συνείδηση ότι αυτή τη στιγμή είναι απόλυτη ανάγκη η ελληνική οικονομία να σταθεροποιηθεί πλήρως και ολιστικά. Και κάναμε όσα οφείλαμε, τηρώντας κατά γράμμα τα συμφωνηθέντα. Ελπίζουμε και δικαιούμαστε να γίνει το ίδιο και από την πλευρά των δανειστών μας τώρα. Να γραφτεί εγκαίρως το compliance report των θεσμών που πρέπει να κατατεθεί στο Eurogroup και φυσικά να ολοκληρωθεί η συζήτηση για το χρέος», υπογραμμίζει με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News» ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογραμμίζει ότι «είναι απόλυτη ανάγκη η ελληνική οικονομία να σταθεροποιηθεί πλήρως και οριστικά», και προσθέτει πως «υπάρχουν ακόμη διαφωνίες μεταξύ του Δ.Ν.Τ. και του Βερολίνου και κανείς δε μπορεί να προεξοφλήσει εάν η συνολική συμφωνία θα επιτευχθεί στις 22 Μαΐου ή εάν θα χρειασθούν κάποιες ημέρες για να έχουμε λευκό καπνό».

Όσον αφορά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, έκανε λόγο για «σενάρια που τροφοδοτεί η ηγεσία της Ν.Δ., προκειμένου να διαχειριστεί το στρατηγικό της αδιέξοδο».

Όπως επισήμανε ο κ . Τζανακόπουλος η πόλωση του κλίματος δεν αποτελεί στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης, αλλά απότοκο των επιλογών του ίδιου του κ. Μητσοτάκη».

«Ο αρχηγός της ΝΔ, εγκλωβισμένος σε μία ατελέσφορη πολιτική, είναι αναγκασμένος να αποπληρώνει γραμμάτια σε αυτούς που τον οδήγησαν στην ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Γι’ αυτό το λόγο και έχει μετατρέψει τη ΝΔ σε ένα υβρίδιο ακροδεξιάς και νεοφιλελευθερισμού, δίνοντας τα κλειδιά του κόμματος στον κ. Γεωργιάδη που βρίσκεται σε διαρκή παροξυσμό. Αυτό δεν είναι μια θετική εξέλιξη πάνω από όλα για την ποιότητα της πολιτικής αντιπαράθεσης. Βεβαίως κυρίως αφορά τη ΝΔ αλλά κι εμείς από την πλευρά μας οφείλουμε διαρκώς να το επισημαίνουμε.

« Όταν π.χ. η ΝΔ επιλέγει να ζητά από τους δανειστές να μην κλείσουν την αξιολόγηση για να πέσει η κυβέρνηση και να προκληθούν πολιτικές εξελίξεις, είναι η ίδια που επιλέγει να πολώσει το κλίμα».

«Στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης είναι η στόχο την προσήλωση στην προστασία αλλά και ενίσχυση όλων αυτών των κοινωνικών ομάδων που τα χρόνια των μνημονίων βρίσκονταν στο περιθώριο» υπογραμμίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και συνεχίζει:

«Γι’ αυτόν τον λόγο και η σημερινή κυβέρνηση κατάφερε μέσα σε δύο χρόνια να φτάσει τον προνοιακό προϋπολογισμό από τα 780 εκατ. ευρώ στο 1,5 δισ. για το 2017, ενώ το 2020 θα ξεπεράσει τα 2,7 δισ. ευρώ. Έτσι χτίζονται οι συμμαχίες και όχι σε παρουσιάσεις βιβλίων με τον κύριο Βενιζέλο και το υπόλοιπο χρεοκοπημένο πολιτικό προσωπικό».

Μετά τη συμφωνία ανοίγει ο δρόμος για την οριστική έξοδο από την κρίση

«Μετά τη συμφωνία ανοίγει ο δρόμος για την οριστική έξοδο από την κρίση. Και είναι ακριβώς αυτό που αποδιοργανώνει τη Νέα Δημοκρατία η οποία επένδυσε στην καταστροφή».

«Για μας», σημειώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «προτεραιότητα σε αυτή τη φάση είναι δημιουργήσουμε όρους ανάκαμψης με παραγωγικές επενδύσεις που θα οδηγήσουν στην ανάκτηση της εργασίας». «Να αντιστρέψουμε τη φορά των πραγμάτων στην αγορά εργασίας στηρίζοντας την πλήρη απασχόληση με αξιοπρεπείς μισθούς, όχι με μισθούς Ρουμανίας και Βουλγαρίας όπως οραματίζεται ο Κύριος Μητσοτάκης. Να συνεχίσουμε τη μεγάλη προσπάθεια για την ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους και φυσικά να προχωρήσουμε σε βαθιές δημοκρατικές τομές. Πλέον θεωρώ ότι αρχίζει μια νέα περίοδος και στη βάση των αποτελεσμάτων που θα φέρουμε ο ελληνικός λαός θα μας δώσει την εντολή για μια νέα τετραετία σε δύο χρόνια από τώρα», καταλήγει ο κ. Τζανακόπουλος.

Κύκλωμα εκβιαστών: Τυλιγμένα σε χαρτία και βαλμένα σε σακούλες και τάπερ τα χρήματα της σπείρας (video)

εκβιαστες1

Κύκλωμα εκβιαστών: Τυλιγμένα σε χαρτία και βαλμένα σε σακούλες και τάπερ τα χρήματα της σπείρας (video)

Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες με τους αστυνομικούς τη στιγμή που εντοπίζουν μέρος των χρημάτων που…

Οι Σκιαδαρέσες στέλνουν το δικό τους μήνυμα για την Παλαιστίνη και καταχειροκροτούνται (video)

ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΕΣ 2

Οι Σκιαδαρέσες στέλνουν το δικό τους μήνυμα για την Παλαιστίνη και καταχειροκροτούνται (video)

Ένα σύντομο, συγκλονιστικό μήνυμα για την Παλαιστίνη μοιράστηκαν χθες με χιλιάδες ανθρώπους οι Σκιαδαρέσες, στη…