Τζανακόπουλος στο CNCB: Θα επιτύχουμε σύντομα ένα πολύ καλό αποτέλεσμα για το χρέος

Αισιόδοξος πως θα υπάρξει σύντομα ένα καλό αποτέλεσμα για το χρέος δηλώνει ο εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης, Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στο CNBC.

5a26764e1dc5241b118b4600

«Νομίζω ότι θα επιτύχουμε ένα πολύ, πολύ καλό αποτέλεσμα πολύ σύντομα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουλος και επισήμανε:

«Θα έχουμε μια συμφωνία πριν από το τέλος του προγράμματος. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς προκειμένου να μπορέσουμε να αναχρηματοδοτήσουμε το χρέος μας χωρίς στήριξη του επίσημου τομέα, νομίζω ότι αυτό είναι μια προϋπόθεση για να το κάνουμε αυτό», πρόσθεσε ο κ. Τζανακόπουλος.

Παράλληλα, αναφερόμενος στην εικόνα της Ευρώπης, ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε:

«Η Ευρώπη, τους τελευταίους μήνες, έχει αποσταθεροποιηθεί αρκετά όχι μόνο λόγω του Brexit, αλλά λόγω του ότι η Γερμανία δεν έχει κυβέρνηση και αυτή είναι φυσικά μια ανησυχία», πρόσθεσε ο κ. Τζανακοπούλου, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα χρειάζεται μια γερμανική κυβέρνηση για να συνεχίσει να προοδεύει σε όλα τα θέματα που σχετίζονται με τη διάσωση.

Μιλώντας για τις επενδύσεις, ο κ. Τζανακόπουλος είπε πως μια σειρά θετικών παραγόντων για την Ελληνική οικονομία προσελκύουν και πάλι τους Αμερικανούς επενδυτές.

«Υπάρχουν πολλοί Αμερικανοί επενδυτές που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν σε έργα στην Ελλάδα, διότι κάθε έξυπνος επενδυτής θα ενδιαφέρονταν για μια οικονομία που τώρα αρχίζει να έχει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης», είπε.

Πέραν της ανάκαμψης σε ότι αφορά την οικονομική ανάπτυξη, ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε πως η Ελλάδα είναι «πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή» και ξανακερδίζει επενδυτές.

Όσο αφορά την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, αν και δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει οι συζητήσεις, ο κ. Τζανακόπουλος πιστεύει πως έχει βρεθεί ο «αλγόριθμος».

Αν και οι συγκεκριμένες διαπραγματεύσεις σχετικά με τον τρόπο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους δεν έχουν ξεκινήσει, το Τζανακοπούλειο πιστεύει ότι έχουν βρει έναν “αλγόριθμο”.

“Έχουμε αυτό το ανώτατο όριο 15% που οι ακαθάριστες ανάγκες χρηματοδότησής μας δεν πρέπει να ξεπεράσουν … Έτσι τα μεσοπρόθεσμα μέτρα που πρέπει να λάβουμε πρέπει να είναι ότι δεν θα χρειαστούμε πάνω από 15 τοις εκατό του ΑΕγχΠ μας προϊόν) προκειμένου να αναχρηματοδοτήσει το χρέος μας. Πιστεύω ότι έχουμε έναν κλειδωμένο αλγόριθμο εκεί “, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι Ευρωπαίοι πιστωτές και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πιστεύουν ότι οι ακαθάριστες ανάγκες χρηματοδότησης πρέπει ιδανικά να παραμείνουν κάτω από το 15 τοις εκατό του ΑΕΠ, προκειμένου μια οικονομία να είναι σταθερή. Ωστόσο, έχουν διαφορετικές προβλέψεις όσον αφορά το σωρό του χρέους που ανήκει στην Ελλάδα κατά τα επόμενα χρόνια, γεγονός που καθιστά τη συζήτηση σχετικά με τα μέτρα που χρειάζεται η Ελλάδα να είναι σε θέση να σταθεί στα πόδια της δύσκολη.

Νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στη Μυτιλήνη: Οι γιατροί του νοσοκομείου ενημέρωσαν την ΕΛ.ΑΣ

viasmos 3

Νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στη Μυτιλήνη: Οι γιατροί του νοσοκομείου ενημέρωσαν την ΕΛ.ΑΣ

O 46χρονος θα οδηγηθεί τη Δευτέρα το πρωί στην Εισαγγελία του Ναυτοδικείου Πειραιά

ΛΑΡΚΟ: Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις – Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά τους μέτρα

genikh syneleush larko 2

ΛΑΡΚΟ: Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις – Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά τους μέτρα

Αποφασίστηκε η οργάνωση πλατιάς ενημέρωσης σε ολόκληρη την περιοχή της Λοκρίδας, ώστε να δυναμώσουν ακόμα…