Τζανάκης: Θα προτιμούσα να περάσω Covid-19 παρά Η1Ν1 ή RSV

Ο κορονοϊός είναι η πιο ήπια από τις ιώσεις που κυκλοφορουν αυτόν τον καιρό, σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας

covid 19 4982910 1920

Η πιο ήπια ίωση που κυκλοφορεί αυτόν τον καιρό είναι ο κορονοϊός, συγκριτικά με τη γρίπη Η1Ν1 και τη λοίμωξη RSV, σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας Νίκο Τζανάκη, εφόσον βέβαια κάποιος έχει εμβολιαστεί κατά της Covid-19.

“Ο κορονοϊός δίνει περίπου 30 με 40 χιλιάδες κρούσματα ημερησίως, τα νούμερα που δίνει ο ΕΟΔΥ ναι μεν είναι σωστά, αλλά δεν καταγράφονται και δε δηλώνονται όλα τα κρούσματα. Θα σας πω ότι αν ήταν να περάσω μια ίωση από τις τρεις που κυκλοφορούν αυτόν τον καιρό, θα προτιμούσα να περάσω κορονοϊό. Είναι η πιο ήπια απ’ όλες και η ίωση που ταλαιπωρεί πολύ λιγότερο όσους πάσχουν αυτήν τη στιγμή από αυτήν“, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τζανάκης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τη γρίπη, τονίζοντας πως τα νοσοκομεία θα πρέπει να εκπονήσουν ειδικά οργανωτικά σχέδια αντιμετώπισης της κατάστασης για τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες. “Είναι μια διαδικασία που πρέπει να την αντιμετωπίσουμς έξω από τα σπίτια μας, στην οικονομία, στην κοινωνία, στην παραγωγική διαδικασία, με ψηλά το κεφάλι και όχι τρομοκρατημένοι και πανικοβλημένοι”, σημείωσε.

Κασσελάκης για Τέμπη: Ζητώ την επίσπευση των ερευνών μετά τις νέες πληροφορίες για το ξυλόλιο

Κασσελάκης 2

Κασσελάκης για Τέμπη: Ζητώ την επίσπευση των ερευνών μετά τις νέες πληροφορίες για το ξυλόλιο

«Υπήρχε παράνομη μεταφορά υλικού από την εμπορική αμαξοστοιχία; Ανιχνεύτηκε ξυλόλιο και πιθανώς λοιπές ουσίες στα…