Newsroom

Newsroom

Τζανάκης: Στις 19-22 Ιανουαρίου η κορύφωση των κρουσμάτων

Μετά τις 10 Ιανουαρίου αναμένεται σταδιακά αύξηση διασωληνώσεων και θανάτων, σύμφωνα με τον καθηγητή πνευμονολογίας

5072669 1

Στις 19-22 Ιανουαρίου αναμένεται η κορύφωση των κρουσμάτων, φτάνοντας τα 55.000 ημερήσια κρούσματα περίπου, σύμφωνα με τον καθηγητή πνευμονολογίας Νίκο Τζανάκη.

Όπως ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, χθες είχαμε ρεκόρ νέων νοσηλειών μετά από πολλούς μήνες, με 626 εισιτήρια στα νοσοκομεία, ενώ μετά τις 10 Ιανουαρίου, 12 ίσως, θα δούμε σιγά-σιγά να ανεβαίνουν οι διασωληνώσεις και οι θάνατοι, καθώς οι δείκτες αυτοί καθυστερούν σε σχέση με την αύξηση των κρουσμάτων.

Σύμφωνα με την εκτιμήσεις του κ. Τζανάκη: “Σίγουρα θα έχουμε μια αύξηση, εξαρτάται τι διασωληνώσεις και τι θανάτους θα δώσει η Όμικρον. Πιστεύω ότι θα δώσει αρκετά λιγότερες διασωληνώσεις και θανάτους σε σχέση με τη Δέλτα. Η Όμικρον έχει το καλό ότι κορυφώνεται πάρα πολύ απότομα, με ρυθμό που δεν έχουμε ξαναδεί, αλλά το ίδιο απότομα φεύγει. Εκείνο που φοβάμαι είναι μη φύγει έτσι “τζούφια” και μας αφήσει αμανάτι τη Δέλτα, που είναι μία κακή παραλλαγή”.

Τόνισε ακόμα πως πρέπει να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους άνω των 50 ετών, και αν αυτό δε σταθεί αρκετό, για τους άνω των 40 ετών. “Αν το είχαμε αυτό σε ένα ποσοστό πάνω από 95%, σήμερα οι διασωληνωμένοι θα ήταν 120-150”, ανέφερε.

 

 

Μετέωρα: Συγκίνηση από αναρριχητές που αναφωνούν τα ονόματα των τριών αδικοχαμένων κοριτσιών στο δυστύχημα των Τεμπών (video)

anarixites

Μετέωρα: Συγκίνηση από αναρριχητές που αναφωνούν τα ονόματα των τριών αδικοχαμένων κοριτσιών στο δυστύχημα των Τεμπών (video)

Κατά την αναβίωση του εθίμου στον Άϊ Γιώργη τον Μαντηλά