Newsroom

Newsroom

Τζανάκης: Να αναβληθούν οι σχολικές εκδρομές λόγω πανδημίας

"Εν μέσω πανδημίας να μετακινούνται μαθητικοί πληθυσμοί σε κόκκινες περιοχές και να επιστέφουν πίσω;", διερωτάται ο καθηγητής

5234794

Την αναβολή των σχολικών εκδρομών εισηγείται ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, υποστηρίζοντας πως θα μπορούσαν να προκαλέσουν μεγάλη διασπορά του κορονοϊού.

«Μαθαίνω ότι πάρα πολλά σχολεία ετοιμάζουν σχολικές εκδρομές 5-7 ημερών. Εν μέσω πανδημίας να μετακινούνται μαθητικοί πληθυσμοί σε κόκκινες περιοχές και να επιστέφουν πίσω; Νομίζω πρέπει να το δούμε πολύ σοβαρά το θέμα. Πρέπει με κάποιο τρόπο να αναβληθούν. Οι γονείς να δουν ότι το πρόβλημα είναι σοβαρό όχι μόνο για τα παιδιά αλλά και για όλη την κοινωνία», είπε ο καθηγητής, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Επίσης, σχολίασε πως πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο επέκτασής της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, παραβλέποντας οποιοδήποτε πολιτικό κόστος και παίρνοντας παράδειγμα από χώρες του εξωτερικού: «Να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε την επέκταση της υποχρεωτικότητας. Είναι εθνική ανάγκη και πρέπει να βρούμε τρόπο να συνεργαστούμε με συναίνεση και χωρίς πολιτικά κόστη μεταξύ των κομμάτων. Να δούμε και το παράδειγμα της Γαλλίας που έβαλε υποχρεωτικότητα στους άνω των 65 ετών για την 3η δόση παρά τις αντιδράσεις».

Παράλληλα, εκτίμησε πως τα κρούσματα κορονοϊού θα συνεχίσουν να αυξάνονται με ταχύτατους ρυθμούς, αγγίζοντας και τα 11.000, ενώ η σταδιακή μείωση του αριθμού των κρουσμάτων αναμένεται από τις πρώτες μέρες του Δεκεμβρίου. Υπογράμμισε μάλιστα ότι χάρη στα εμβόλια δεν θα φτάσουμε σε τριψήφιο αριθμό νεκρών τη μέρα, όπως πέρυσι.

ΗΠΑ: Βάναυση αστυνομική βία σε Ιταλό φοιτητή – Τον έδεσαν και τον κακοποίησαν (video)

via2

ΗΠΑ: Βάναυση αστυνομική βία σε Ιταλό φοιτητή – Τον έδεσαν και τον κακοποίησαν (video)

«Σεβαστείτε τα δικαιώματά μου» έλεγε στους αστυνομικούς, φωνάζοντας από τους φρικτούς πόνους επί 13 λεπτά