Τζανάκης: Ένας στους τρεις Έλληνες μολύνθηκε από κορονοϊό το καλοκαίρι

Η πανδημία είναι σε ύφεση και θα πρέπει να προσέξουμε, ούτως ώστε να περάσουμε έναν καλό Σεπτέμβριο, τονίζει ο καθηγητής

51 3 Νίκος Τζανάκης

Το ένα τρίτο των Ελλήνων μολύνθηκε από κορονοϊό το καλοκαίρι, σύμφωνα με τον καθηγητή πνευμονολογίας Νίκο Τζανάκη, που μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Όπως ανέφερε ο κ. Τζανάκης, μπορεί αυτήν τη στιγμή να βρισκόμαστε σε ύφεση, αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι από την 1η Ιουνίου έως τις 31 Αυγούστου είχαμε περίπου 1.100.000 καταγεγραμμένα κρούσματα, ένας αριθμός που, σύμφωνα με τα μοντέλα του καθηγητή, αντιστοιχεί σε περίπου 3 εκατομμύρια πραγματικά κρούσματα, δηλαδή το ένα τρίτο της Ελλάδας μολύνθηκε από κορονοϊό το καλοκαίρι, ενώ καταγράφηκαν και 2.500 θάνατοι περίπου.

“Συνεπώς, η πανδημία είναι εδώ. Μπορεί η επικαιρότητα να την έβαλε πέμπτο-έκτο θέμα, αλλά η πανδημία είναι εδώ. Είναι σε ύφεση προφανώς, και θα πρέπει να προσέξουμε, ούτως ώστε να περάσουμε έναν καλό Σεπτέμβριο”, τόνισε, σημειώνοντας πως προφανώς μέσα στον χειμώνα θα υπάρξει ένα νέο κύμα κορονοϊού.

Εκτίμησε πάντως πως πλέον υπάρχει μία ανοσία της κοινότητας ως προς τη βαριά Covid-19 για τους περισσότερους από μας, όμως υπάρχουν περίπου 300 με 500 χιλιάδες άνθρωποι στη χώρα μας που είναι ευάλωτοι, είτε λόγω ηλικίας είτε για λόγους υγείας, και θα πρέπει να τους προστατεύσουμε ως κόρη οφθαλμού.

Στη φυλακή πολύ γνωστός δικηγόρος της Αθήνας – Καταδικάστηκε για βιασμό δύο παιδιών

δικαιοσύνη 1

Στη φυλακή πολύ γνωστός δικηγόρος της Αθήνας – Καταδικάστηκε για βιασμό δύο παιδιών

Ο 64χρονος δικηγόρος από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε τις αποδιδόμενες σε βάρος του κατηγορίες, ισχυριζόμενος…

Καλλιάνος: «Όλα θα πάρουν το δρόμο της δικαιοσύνης – Να μη βρεθεί κανένας στη θέση του πατέρα μου»

kallianos4

Καλλιάνος: «Όλα θα πάρουν το δρόμο της δικαιοσύνης – Να μη βρεθεί κανένας στη θέση του πατέρα μου»

Νέα ανάρτηση από τον Γιάννη Καλλιάνο για τον θάνατο του πατέρα του.