Newsroom

Newsroom

Τζάκρη: «Δεν θα πάει καλά το εγχείρημα των 11»

Για άρνηση αποδοχής της ήττας κατηγόρησε τους «11» η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Τζάκρη

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη μίλησε σήμερα στο  Mega, για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και το νέο κόμμα που θα συγκροτήσουν οι αποχωρήσαντες. Η Θεοδώρα Τζάκρη εξαπέλυσε πυρά λέγοντας πως το μόνο που κατάφεραν ήταν να αφαιρέσουν την αντιπολίτευση από την αντιπολίτευση, και το πέριβάλλον πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ είναι  πολύ πιο ήσυχο και συνεκτικό.

«ο ΣΥΡΙΖΑ σε ένα πολύ πιο ήσυχο και συνεκτικό περιβάλλον μετά την αποχώρηση φορέων στερεοτυπικών αντιλήψεων σε όλα τα επίπεδα, θα ξεδιπλώσει πολιτικές που δε θα ξεχωρίζουν τους Έλληνες σε ταξικούς αντίπαλους αλλά θα ξαναφέρουν την κοινή λογική στο προσκήνιο με απόλυτη διαφάνεια. Μετά τον κ. Κασσελάκη, έχουμε εκτόξευση της μαζικότητας των μελών και αυτό είναι ενθαρρυντικό. Το μόνο που κατάφεραν αυτοί οι 11 είναι να αφαιρέσουν την αντιπολίτευση από την αντιπολίτευση. Ευτυχώς για μας που μένουμε».

 

Στο ερώτημα αν έχει «μεταλλαχθεί» ο ΣΥΡΙΖΑ όπως είπε η κ. Αχτσιόγλου, η κα Τζάκρη απάντησε: «Όλα αυτά τα στελέχη ήταν παρόντα όταν αποφασίσαμε το οδικό χάρτη για την επικύρωση της διαδικασίας της εκλογή του προέδρου, και οι 2 εξ αυτών ήταν συνυποψήφιοι του κ. Κασσελάκη. Σε κανένα σημείο δεν θυμάμαι να αμφισβητούν την εκλογική διαδικασία ούτε πριν ούτε μετά την ψηφοφορία. Αυτό σημαίνει ότι το αίτιο της αποχώρησης δεν έχει να κάνει με τη διαδικασία εκλογής αλλά με το αποτέλεσμα. Όλο αυτό μοιάζει με άρνηση αποδοχής της ήττας τους. Οριστική εκτίμηση για το εγχείρημα των 11 θα έχουμε στην επόμενη εκλογική διαδικασία κάθε είδους. Δεν θα πάει καλά το εγχείρημα των 11».

 

Όσο αφορά τη δημοσκοπική καθίζηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το πώς διαμορφώνονται οι συσχετισμοί εντός κι εκτός κόμματος, ανέφερε: «Η δημοσκοπική εικόνα και η εσωκομματική εικόνα είναι αλληλένδετες. Δεν μπορεί να έχει κανείς μία σαφή εικόνα από πού ξεκινά η προσπάθειά μας σε αυτή τη φάση. Πρέπει να μετρηθούμε ποσοτικά και ποιοτικά στην νέα φάση, να δει ο κόσμος της Κεντροαριστεράς τι μπορεί να περιμένει από μας. Δεν μπορεί κανείς να έχει σαφή εικόνα για τις πλήρεις πρωτοβουλίες του κ. Κασσελάκη. Όσα συμβαίνουν είναι ένας παρατεταμένος επίλογος της διπλής συντριβής του καλοκαιριού, της παραίτησης του κ. Τσίπρα, της διπλής διάσπασης που ακολουθήσε και η επιλογή των μελών μας δεν έγινε σεβαστή. Δεν ανησυχώ που η ανάδυση δεν έχει ξεκινήσει ακόμα ή δεν έχει αποτυπωθεί δημοσκοπικά. Θα ανησυχώ αν δω ότι το καινοτόμο πνεύμα που βάζει το μαχαίρι στο κόκκαλο κούρασε ή κουράστηκε και δεν συνεχίζει με την αρχική του ορμή. Αυτό θα φανεί τώρα που μένουμε απερίσπαστοι», υπογράμμισε η κα Τζάκρη.

Η Θ.Τζάκρη μίλησε  για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Υπάρχουν πολλά σοβαρά θέματα. Ο Στέφανος Κασσελάκης είπε με ευθύτητα το αυτονόητο: ότι δεν αντέχει άλλο η κοινωνία, ούτε οι επαγγελματίες, ούτε οι επιχειρήσεις ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο φορολογικό πλαίσιο, το οποίο καταλήγει στο τέλος να ενισχύσει την φοροδιαφυγή. Ως ΣΥΡΙΖΑ, λεμέ ότι θέλουμε ένα απλό και κατανοητό φορολογικό σύστημα με δίκαιους αναλογικά συντελεστές για όλους ανεξαρτήτως πηγής εισοδήματος. Και δεν αναφερόμαστε στις τράπεζες και τις πολυεθνικές και σε όλους όσους κερδοσκοπούν σε βάρος του ελληνικού λαού, είναι μια χωριστή περίπτωση», είπε αρχικά.

«Ο κ. Μητσοτάκης έφερε ένα οριζόντιο χαράτσι με σκοπό να κλείσει μια τρύπα 500-600 εκ. στον προϋπολογισμό που κατά την άποψή μου δεν θα τα πάρει ούτε αυτά, και «κλείνει το μάτι» σε δύο κατηγορίες: στους στρατηγικούς φοροφυγάδες που δηλώνουν από 0 έως ελάχιστα χρήματα, και «πετούν τη σκούφια» τους, από χαρά γιατί με 1.400 ευρώ θα κάνουν μηδενικές δηλώσεις άνευ ελέγχου και θα καθαρίζουν και την ίδια στιγμή κλείνει το μάτι και σε αυτούς που όταν περάσουν το όριο των 20.000 ευρώ, φοροδιαφεύγουν», τόνισε η Θ.Τζάκρη.

 

Για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και το αφορολόγητο, η Θ.Τζάκρη ανέφερε πως, «η συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών δεν είναι φοροφυγάδες, οι περισσότεροι δεν βγάζουν ούτε αυτά. Θα πρέπει να φορολογούνται όλοι με έναν ενιαίο συντελεστή ανάλογα με τα εισοδήματά τους, κι όλοι να ελέγχονται».

 

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…

H αστυνομία εισέβαλε σπίτι της, αλλά αυτή δηλώνει: «Είμαστε περήφανα ένοχες για κάθε σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης» (vid)

mariare8umno.00 02 39 16.Still002

H αστυνομία εισέβαλε σπίτι της, αλλά αυτή δηλώνει: «Είμαστε περήφανα ένοχες για κάθε σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης» (vid)

Σε μια πρωτοφανή κίνηση κατατρομοκράτησης φοιτήτριας προχώρησε η αστυνομία στο Ρέθυμνο την Παρασκευή.