Τυχοδιώκτης, βλάκας… ή και τα δυο μαζί;

Αν ο πρωθυπουργός δεν έχει την ικανότητα να κατανοήσει τα αυτονόητα ας του τραβήξουν κάποιοι το αυτί εκεί στην ΝΔ, αν τους έχει μείνει κουκούτσι μυαλό

AP22126345160580 1

Για να είμαστε σαφείς στους χαρακτηρισμούς, αντιγράφουμε από την Wikipedia:

Τυχοδιώκτης: Αυτός που εκμεταλλεύεται όλες τις περιστάσεις συχνά παίρνοντας μεγάλα ρίσκα, για να πετύχει στη ζωή του. Αυτός που δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο, έστω και αθέμιτο, για να πετύχει το σκοπό του.

Βλάκας: Αυτός που έχει χαμηλή νοημοσύνη ή που συμπεριφέρεται χωρίς σκέψη, ο ανόητος.

Δυστυχώς για τον τόπο, υπάρχουν πολλοί στην κυβέρνηση οι οποίοι μπορούν επάξια να προσωποποιήσουν τους χαρακτηρισμούς αυτούς. Του πρωθυπουργού προεξάρχοντος, βεβαίως.

Ο ποδηλάτης πρωθυπουργός έχει καβαλήσει εσχάτως, και εν όψει των εκλογών, τη σέλα ενός επικίνδυνου εθνικισμού. Ας ξεχάσουμε προς στιγμήν την άκρως επικίνδυνη παραθεσμική παρακολούθηση της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων και το διακύβευμα ασφάλειας της χώρας έναντι εξωτερικών απειλών. Ας επικεντρωθούμε στην επαναλαμβανόμενη δήλωση ενός ηγέτη (;) με ροπή στην εθνοκαπηλεία και στην καλλιέργεια διχαστικών κηρυγμάτων:

Η πολίτικη ναι μεν άλλα του ΣΥΡΙΖΑ είναι συνειδητή εθνική έκπτωση. Ο Ερντογάν δεν κρύβει ότι θα προτιμούσε τον κύριο Τσίπρα απέναντι του, όμως έχει έμενα”!!!

Από που προκύπτει η προτίμηση στον Τσίπρα; Επειδή, λέει, ο Ερντογάν είπε “Μητσοτάκης γιοκ”. Άρα, σύμφωνα με τη λογική του Μητσοτάκη, ράβδος εν γωνία, άρα βρέχει!! Συνεπώς ο Τσίπρας κάνει “εθνικές εκπτώσεις” και άρα, για το νοσηρό εγκέφαλο ενός τυχοδιώκτη, είναι εθνικός μειοδότης !! Φυσικά όπως κάθε οπορτουνιστής δε μπαίνει στον κόπο να αναφέρει ποιες είναι αυτές οι εκπτώσεις…

Ο τυχοδιωκτισμός του Μητσοτάκη είναι διττός. Με αυτές τις δηλώσεις επιδιώκει να συσπειρώσει στην κάλπη της ΝΔ εθνικιστικές ψήφους που αλληθωρίζουν προς ακροδεξιότερα σχήματα, αδιαφορώντας αν διχάζει τους Έλληνες σε εθνικόφρονες και μη.

Θα μου πείτε αυτή είναι παλιά τέχνη-κόσκινο της Δεξιάς. Σημαντικότερο όμως είναι το γεγονός ότι κατηγορεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και υποψήφιο πρωθυπουργό της χώρας για εθνική μειοδοσία.

Πρόκειται για συνδυασμό τυχοδιωκτισμού και βλακείας. Αφ’ ενός διότι τορπιλίζει την ενότητα του πολιτικού κόσμου της χώρας έναντι των προκλήσεων του Ερντογάν, και αφ’ ετέρου, αφήνει ανοικτή την κερκόπορτα σε αντιθεσμικές, ρεβανσιστικές ομάδες, σε εθνοκάπηλους που επιδιώκουν την όξυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Η ιστορική εμπειρία της χουντικής επταετίας και της τραγωδίας της Κύπρου, με θεωρίες συνωμοσίας περί πρακτόρων της Μόσχας και εθνικούς μειοδότες, φαίνεται ότι θυσιάζεται στο βωμό της ψηφοθηρίας.

Στον αντίποδα είνα η δήλωση Τσίπρα:

«Η Ελλάδα θα προστατέψει την κυριαρχία της απέναντι σε οποιαδήποτε απειλή. Ας σταματήσουν λοιπόν οι προκλήσεις και ας επιστρέψουμε στον διάλογο στη βάση του διεθνούς δικαίου. Η απάντηση στην οικονομική κρίση, που αντιμετωπίζουμε όλοι μαζί, δεν είναι ο εθνικισμός».

Η Ελλάδα, ως όλον, ως ενιαίο σύνολο, χωρίς διχαστικούς, μικρονοϊκούς διαχωρισμούς.

Τα αυτοαναφορικά “εγώ”, “εμένα” του Μητσοτάκη μόνο κακό κάνουν στην αναγκαία ενότητα έναντι του απρόβλεπτου γείτονα.!!

Αν ο πρωθυπουργός της χώρας δεν έχει την ικανότητα να κατανοήσει τα αυτονόητα ας του τραβήξουν κάποιοι το αυτί εκεί στην ΝΔ, αν τους έχει μείνει κουκούτσι μυαλό.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr