Newsroom

Newsroom

Τσίπρας:Δεσμευόμαστε να ακυρώσουμε το μνημόνιο

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, εξαπέλυσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια…

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, εξαπέλυσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας που εκφώνησε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, κατηγορώντας τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας πως εξαπάτησε τον ελληνικό λαό προτού αναλάβει την πρωθυπουργία και απευθύνοντας κάλεσμα ανατροπής του Μνημονίου.Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό ο κ Τσίπρας τόνισε ότι «πριν από μια εβδομάδα εμφανίσθηκε εδώ στη Θεσσαλονίκη, σαν το κλέφτη, για δύο μόνο ώρες, προκειμένου να εγκαινιάσει τη ΔΕΘ. Απέφυγε όμως αυτό εδώ το βήμα και την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της Κυριακής».
Αναφερόμενος στην στάση του Αντώνη Σαμαρά όταν εκείνος ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε «πέρσι, όμως, από αυτό εδώ το βήμα είχε δώσει την τελευταία μεγάλη αντιμνημονιακή του παράσταση. Είχε καταγγείλει το Μνημόνιο. Και μας είχε διαβεβαιώσει ότι γίνεται αλλιώς. Είχε, επίσης, καταγγείλει ότι τον συκοφαντούσαν πως θέλει να γυρίσει την Ελλάδα στη δραχμή. Τώρα αναμεταδίδει ο ίδιος τη συκοφαντία, βάζοντας στη θέση του εαυτού του τον ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ.»

Ο κ Τσίπρας τόνισε ότι «ήρθα να απευθύνω από αυτό το βήμα δημοκρατικό και πατριωτικό προσκλητήριο σε κάθε Έλληνα Ήρθα για να σας προσκαλέσω να σχεδιάσουμε την Ελλάδα που ονειρευόμαστε να ξανά στήσουμε την Ελλάδα σε στερεές βάσεις.»και πρόσθεσε «ήρθα να μιλήσω για το αύριο για την νέα Ελλάδα ήρθα για να ζητήσω να κοιτάξουμε το μέλλον κατάματα για να ξεκινήσουμε από σήμερα την δύσκολη προσπάθεια και να σφυρηλατήσουμε μια νέα σχέση εμπιστοσύνης».
«Έχουμε πλήρη συνείδηση ότι η χώρα, η κοινωνία και ο λαός μας, βρίσκονται μπροστά σε μια τεράστια καταστροφή.
Ήδη ένα μεγάλο τμήμα τους ζει σε συνθήκες αναξιοπρέπειας και χρεοκοπίας» ανέφερε ο κ Τσίπρας και συνέχισε «δε πρόκειται για μια εύκολη διαδικασία Δεν ήρθα εδώ να σας μιλήσω για μια εύκολη υπόθεση. Ήρθα να σας μιλήσω για μια διαδικασία λαϊκής και κοινωνικής χειραφέτησης που δεν μπορεί παρά να είναι δύσκολή και επίπονη, αλλά θα οδηγεί σταδιακά στην αυτοδυναμία του λαού μας, ώστε να μπορεί να σταθεί στα πόδια του και με τις δικές του δυνάμεις, όχι μόνο να βγει από τη κρίση, αλλά να ανοικοδομήσει σε στέρεα θεμέλια μια νέα Ελλάδα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην ομιλία του ανέφερε ότι «ήρθα να σας μιλήσω για τη δυνατότητα να βγούμε και να σταθούμε σε ένα μετα-τροικανό ξέφωτο, δίνοντας ταυτόχρονα τέλος στη δράση ενός σάπιου πολιτικού προσωπικού» και πρόσθεσε “εμείς προτείνουμε ένα ολοκληρωμένο, συνεκτικό, προοδευτικό και ρεαλιστικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης με οκτώ συγκεκριμένους στόχους:

1.Την άμεση ανύψωση ασπίδας προστασίας στην κοινωνία, ώστε να αναχαιτισθεί η εξελισσόμενη ανθρωπιστική κρίση,
2.Τη μείωση της ανεργίας με γρήγορους ρυθμούς,
3.Την εξασφάλιση των αναγκαίων κοινωνικών υπηρεσιών και υποδομών, με την αύξηση της δημόσιας χρηματοδότησης για την εκπαίδευση, την υγεία και την κοινωνική προστασία,
4.Την επάρκεια της χώρας σε τρόφιμα, φάρμακα και καύσιμα.
Στηρίζοντας την εγχώρια παραγωγή γενοσήμων και βασικών φαρμάκων.
Ενθαρρύνοντας την κατά το δυνατόν μεγαλύτερη υποκατάσταση εισαγωγών.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το 75% της φαρμακευτικής δαπάνης αφορά 98 φάρμακα σε σύνολο 6000, από τα οποία μόνο δύο παράγονται στη χώρα μας.
Θα ιδρύσουμε εθνική φαρμακαποθήκη.
Και, αντί να χρηματοδοτούμε έμμεσα από τον κρατικό προϋπολογισμό το μάρκετινγκ των φαρμακευτικών εταιρειών, θα χρηματοδοτήσουμε απευθείας την επιστημονική έρευνα στον τομέα του φαρμάκου.
5.Τη μείωση της ελλειμματικότητας της οικονομίας,
6.Την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος προστασίας των φυσικών πόρων και του περιβάλλοντος,
7.Την ανάπτυξη των δημόσιων μαζικών μεταφορών και ιδιαίτερα του σιδηροδρόμου σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά και των συνδυασμένων και των οδικών δημόσιων μεταφορών. Όπως και των θαλάσσιων μεταφορών ανάμεσα στα νησιά. Με την ίδρυση δημόσιου-κοινωνικού ακτοπλοϊκού φορέα.
8.Την περαιτέρω ενίσχυση της ναυτιλίας.
Με τη σύναψη εθνικής προγραμματικής συμφωνίας με τον κλάδο της ναυτιλίας και τον εφοπλιστικό κόσμο.
Η συμφωνία αυτή, ανάμεσα σε άλλα, θα επανεξετάσει από μηδενική βάση και τις πενήντα οκτώ διαφορετικές φοροαπαλλαγές για τους εφοπλιστές.


Μετέωρα: Συγκίνηση από αναρριχητές που αναφωνούν τα ονόματα των τριών αδικοχαμένων κοριτσιών στο δυστύχημα των Τεμπών (video)

anarixites

Μετέωρα: Συγκίνηση από αναρριχητές που αναφωνούν τα ονόματα των τριών αδικοχαμένων κοριτσιών στο δυστύχημα των Τεμπών (video)

Κατά την αναβίωση του εθίμου στον Άϊ Γιώργη τον Μαντηλά