Τσίπρας: Σύντροφε μήπως έχεις Financial Times να δούμε τι γράφει το κόμμα;

«Ναι, κυρία Βούλτεψη στην Κουμουνδούρου πηγαίνουμε στο καφενείο με τους Financial Times στην τσέπη» είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας

tsipras25

Στο δημοσίευμα των Financial Times αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα στη Βουλή, σημειώνοντας για μια ακόμη φορά ότι η τελευταία τροποποίηση του ποινικού κώδικα προβλέπει ότι «άτομα που είναι ύποπτα για εγκληματική απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες ανακτούν περιουσιακά στοιχεία που είχαν παγώσει από το δικαστήριο, αν δεν τεθούν σε δίκη εντός 18 μηνών».

Αφού λοιπόν ο Αλέξης Τσίπρας επικαλέστηκε το περιεχόμενο του δημοσιεύματος των Financial Times που καταδεικνύει ότι οι εν λόγω τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα ωφελούν έλληνες εφοπλιστές, επιχειρηματίες και τραπεζίτες, προωθούν το ξέπλυμα και τη διαφθορά, στάθηκε και στη δημόσια συζήτηση που προκάλεσε το ίδιο το δημοσίευμα, κάνοντας ειδική μνεία στα λόγια της βουλευτή της ΝΔ, Σοφίας Βούλτεψη.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι η κ. Βούλτεψη, ούτε λίγο ούτε πολύ, παρουσίασε την εφημερίδα ως όργανο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κ. Βούλτεψη είπε ότι οι Financial Times είναι όργανο του ΣΥΡΙΖΑ. Στήριζε τον ΣΥΡΙΖΑ 4,5 χρόνια. Ναι, κυρία Βούλτεψη στην Κουμουνδούρου πηγαίνουμε στο καφενείο με τους Financial Times στην τσέπη και λέμε ο ένας στον άλλον «σύντροφε μήπως έχεις τους Financial Times να δούμε τι γράφει το κόμμα σήμερα;» Σοβαρευτείτε», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, προκαλώντας άφθονο γέλιο στα έδρανα του κόμματός του.

Τι ανέφερε το δημοσίευμα των Financial Times 

Σύμφωνα με τους FT, «η τροποποίηση, η οποία ήταν μέρος ενός νέου νόμου που επικαιροποιεί τον Ποινικό Κώδικα, έρχεται σε αντίθεση με τις διεθνείς πρακτικές κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, στις οποίες η Ελλάδα προσυπογράφει».

Το δημοσίευμα επικαλείται και τις αναφορές δύο πολύ σημαντικών οργανισμών, της Financial Action Task Force και της Greco που υποστηρίζουν ότι «τα μετρητά και τα περιουσιακά στοιχεία που κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια ποινικής έρευνας πρέπει να παραμείνουν παγωμένα μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι δικαστικές διαδικασίες».

«Ο Κώστας Τσιάρας, ο υπουργός Δικαιοσύνης, υπέβαλε την τροπολογία την Τετάρτη το πρωί, πριν από την τελική συζήτηση για το νέο νόμο χωρίς να δώσει νομική εξήγηση γιατί η Ελλάδα σπάει την προηγούμενη πρακτική της», ανέφερε το δημοσίευμα.

Οι Προτάσεις μας

Αργεντινή: Πέθανε η Τάτι Αλμέιδα, σπουδαία μορφή των Μητέρων της Πλατείας Μαΐου – Δεν βρήκε ποτέ τον γιο της

AP24084698259161

Αργεντινή: Πέθανε η Τάτι Αλμέιδα, σπουδαία μορφή των Μητέρων της Πλατείας Μαΐου – Δεν βρήκε ποτέ τον γιο της

Την είδηση του θανάτου της ανακοίνωσε η οργάνωση, αποτίοντας φόρο τιμής στη μακρόχρονη προσφορά και…

Νέα επίθεση του Ρόμπερτ Ντε Νίρο στον Τραμπ: «Ρατσιστής, μισογύνης και ξενοφοβικός τύραννος»

AP25133655127855 e1781525624673

Νέα επίθεση του Ρόμπερτ Ντε Νίρο στον Τραμπ: «Ρατσιστής, μισογύνης και ξενοφοβικός τύραννος»

Αναφερόμενος στον Τραμπ, ο Ντε Νίρο επικαλέστηκε πρόσφατες δηλώσεις του και κάλεσε το κοινό να…

Υποδιοικήτης Μάρκος: «Το σημαντικότερο γεγονός του Μουντιάλ δεν θα συμβεί στα στάδια, αλλά στους δρόμους»

AP 97011102197αα 0

Υποδιοικήτης Μάρκος: «Το σημαντικότερο γεγονός του Μουντιάλ δεν θα συμβεί στα στάδια, αλλά στους δρόμους»

Ο Εθνικός Στρατός Απελευθέρωσης των Ζαπατίστας (EZLN) και συγκεκριμένα ο Υποδιοικητής Μάρκος, μέσω επιστολής, άσκησε…

Σχετικά με ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μιχάλης Χουρδάκης: Δημοσίευσε αγγελία για συνεργάτη και κέρδισε τις εντυπώσεις στα social media

Χουρδάκης

Μιχάλης Χουρδάκης: Δημοσίευσε αγγελία για συνεργάτη και κέρδισε τις εντυπώσεις στα social media

Η κίνηση συγκέντρωσε πλήθος σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αρκετούς χρήστες να αναφέρονται θετικά…