Newsroom

Newsroom

Τσίπρας στο Reuters: "Αργά ή γρήγορα θα γίνουμε κυβέρνηση"

Την πρώτη του συνέντευξη μετά τη δεύτερη κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου στην Ελλάδα παραχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ…

Την πρώτη του συνέντευξη μετά τη δεύτερη κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου στην Ελλάδα παραχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στο Reuters. Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε για ακόμη μια φορά ότι το πρόγραμμα διάσωσης δεν είναι βιώσιμο, καθώς επίσης και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναλάβει αργά ή γρήγορα τη διακυβέρνηση της Ελλάδας, σημειώνοντας ότι είναι η μόνη παράταξη που μπορεί να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα.

«Κανένας άλλος εκτός από εμάς δεν μπορεί να εφαρμόσει τις βαθιές μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα, γιατί δεν έχουμε υποστεί φθορά, δεν είμαστε διεφθαρμένοι. Αργά ή γρήγορα θα έχουμε αυτή την ευκαιρία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Μάλιστα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συγκεκριμενοποίησε τις προθέσεις του κόμματός του σε περίπτωση που αναλάβει την εξουσία με τις μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο τομέα και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, να αποτελούν προτεραιότητα.

«Έχουμε αναφερθεί στην ανάγκη να μπει τέλος στην καταβολή μισθών σε ανθρώπους που δεν κάνουν τίποτα, για την μείωση του αριθμού των συμβούλων των υπουργών και των αξιωματούχων στο μισό, καθώς και την περικοπή του αριθμού των βουλευτών και των μισθών τους», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Παράλληλα ο κ. πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι η ραγδαία άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ότι οι Έλληνες πολίτες κατευθύνουν το θυμό τους ενάντια στα μέτρα λιτότητας σε ένα νέο πολιτικό κίνημα και τόνισε ότι «αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρχε σήμερα η εναλλακτική λύση θα ήταν τα άκρα, το χάος και η Χρυσή Αυγή».

Δεν παρέλειψε βέβαια να στείλει και ένα μήνυμα στη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, λέγοντας ότι δεν πρέπει να συνεχίζει να υποστηρίζει τα «βάρβαρα» μέτρα λιτότητας»


ΗΠΑ: Βάναυση αστυνομική βία σε Ιταλό φοιτητή – Τον έδεσαν και τον κακοποίησαν (video)

via2

ΗΠΑ: Βάναυση αστυνομική βία σε Ιταλό φοιτητή – Τον έδεσαν και τον κακοποίησαν (video)

«Σεβαστείτε τα δικαιώματά μου» έλεγε στους αστυνομικούς, φωνάζοντας από τους φρικτούς πόνους επί 13 λεπτά