Newsroom

Newsroom

Τσίπρας στο G20: Το πρόγραμμά μας δεν είναι πρόγραμμα εξόδου από το ευρώ

Διαβεβαιώσεις ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι «πρόγραμμα εξόδου από το ευρώ», έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας προς τους πρεσβευτές…

Διαβεβαιώσεις ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι «πρόγραμμα εξόδου από το ευρώ», έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας προς τους πρεσβευτές του 20 περισσότερων ανεπτυγμένων κρατών στον πλανήτη κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Ζάππειο. Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι το πρόγραμμα του κόμματός του είναι το μόνο που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε έξοδο από την κρίση και είναι το μόνο που μπορεί να μετατρέψει την Ελλάδα σε ισότιμο εταίρο της ευρωζώνης. Αναφερόμενος στην εξωτερική πολιτική, ο κ. Τσίπρας μίλησε για πολυδιάστατη και φιλειρηνική εξωτερική πολιτική, που θα είναι διεκδικητική εντός της Ευρώπης και θ προωθήσει περιφερειακές συνεργασίες στα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο.

Όσον αφορά το θέμα της κήρυξης ΑΟΖ, ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε αναφαίρετο δικαίωμα της Ελλάδας να το πράξει και να αξιοποιήσει τον υποθαλάσσιο πλούτο της.

Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, υποστήριξε ότι πρέπει να υπάρξει διάλογος με βάση το διεθνές δίκαιο και τον αμοιβαίο σεβασμό της εθνικής κυριαρχίας, ενώ τάχθηκε υπέρ της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, υπό την προϋπόθεση ότι θα αρθεί η απειλή πολέμου κατά της Ελλάδας και το θέμα της υφαλοκρηπίδας να φτάσει στο Δικαστήριο της Χάγης.

Για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε υπέρ της σύνθετης ονομασίας, με γεωγραφικό προσδιορισμό για κάθε χρήση.

Ο κ. Τσίπρας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη Μέση Ανατολή, λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται υπέρ της μετατροπής της σε αποπυρηνικοποιημένη ζώνη, αναλαμβάνοντας και ο ίδιος σχετικές πρωτοβουλίες.


Βέλγιο: Κατάληψη στο πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ των Παλαιστινίων και υπέρ της πράσινης μετάβασης

GM46aWlXwAAztWj

Βέλγιο: Κατάληψη στο πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ των Παλαιστινίων και υπέρ της πράσινης μετάβασης

Oι φοιτητικές οργανώσεις «End Fossil Ghent» και «Ghent Students for Palestine» ένωσαν τις δυνάμεις τους…

Σέρες: Καταγγελία για βιασμό 14χρονης από τον πατριό της – Από την ηλικία των 7 ετών

βια ενδο

Σέρες: Καταγγελία για βιασμό 14χρονης από τον πατριό της – Από την ηλικία των 7 ετών

Η 14χρονη με την μητέρα της πήγαν στην Αστυνομία για να καταγγείλουν περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας…