Newsroom

Newsroom

Τσίπρας στη διακαναλική: Από τη Δευτέρα τελειώνει το πάρτι της διαφθοράς και διαπλοκής

Από τη Δευτέρα 18 Ιουνίου θα τελειώσει το πάρτι της διαφθοράς και διαπλοκής στις πλάτες ελληνικού λαού, δήλωσε ο Αλέξης…

Από τη Δευτέρα 18 Ιουνίου θα τελειώσει το πάρτι της διαφθοράς και διαπλοκής στις πλάτες ελληνικού λαού, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας από το Ζάππειο κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης, θέτοντας το δίλημμα, ή κυβέρνηση της Αριστεράς με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ ή μνημονιακή κυβέρνηση με πυρήνα τη ΝΔ.
Ο αρχηγός της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για ένα νέο κεφάλαιο της μεταπολίτευσης στην ιστορία της χώρας που ανοίγει με μια νέα κυβέρνηση που δε θα είναι, όμως, οικουμενικού αχταρμά. «Μια Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα είναι μια ανάπηρη Ευρώπη»,σημείωσε, θέλοντας να τονίσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει να ασκήσει πολιτική σε μια Ελλάδα εντός ευρωζώνης.

Μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για επαναφορά του κατώτατου μισθού, δεσμεύτηκε για αξιοπρεπή σύνταξη και περίθαλψη, ανεξάρτητα από το εισόδημα καθώς και για αποκατάσταση των ατομικών δικαιωμάτων. Υποστήριξε ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε οριζόντιες περικοπές και απολύσεις αλλά, όπως τόνισε, στόχος είναι ο εξορθολογισμός του δημόσιου τομέα.

Ο κ .Τσίπρας έκανε λόγο για ολική ή μερική διαγραφή των υποχρεώσεων των νοικοκυριών στις τράπεζες, κατάργηση των χαρατσιών στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα και τους ανέργους αλλά και για σταθερή χρηματοδότηση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι».

Επίσης, επέμεινε στην ανάγκη συμπόρευσης και ενότητας των δυνάμεων της Αριστεράς ενώ τόνισε ότι ο κόσμος της ΔΗΜΑΡ θέλει να ξέρει αν η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ επιθυμεί κυβέρνηση μνημονίου ή κυβέρνηση Αριστεράς, ενώ δεσμεύθηκε να αλλάξει το νόμο περί ευθύνης υπουργών, να περικόψει τα προνόμια των βουλευτών και τις υψηλές αμοιβές των συμβούλων στα υπουργεία καθώς και να ψαλιδίσει στο μισό την αμοιβή του πρωθυπουργού και των υπουργών.

”Δε θα εκποιήσουμε τη δημόσια περιουσία αλλά θα την αξιοποιήσουμε προς όφελος των ταμείων. Όπως επίσης και τον ορυκτό πλούτο.
Θα επαναδιαπραγματευτούμε τους επαχθείς όρους της δανειακής σύμβασης. Δεν είμαστε στο χείλος του γκρεμού είμαστε μέσα στον γκρεμό για να μπορέσουμε να βγούμε στο ξέφωτο θα πρέπει να αναρριχηθούμε σε κακοτράχαλες πλαγιές και μπορεί να ματώσουμε και τα πόδια μας. Η Ελλάδα είναι ακόμα αυτόνομη δημοκρατία. Έχουμε δεσμεύσεις στην ΕΕ, αλλά δε θα τις απεμπολίσουμε. Δέσμευση όμως έχουμε να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το χρέος χωρίς να πεινάει ο λαός. Δεν είναι δέσμσευση της χώρας να υποβοηθείται η χώρα από τους εταίρους για να οδηγείται η χώρα στην αυτοκτονία.

Όταν η κοινωνία στενάζει, πρέπει όλοι να συμβάλουν. Και αυτοί που έχουν κεφάλαια στο εξωτερικό.
Αδόκιμες οι συγκρίσεις με το ΠΑΣΟΚ του ’81. Είναι τελείως διαφορετικές συνθήκες. Από μας ο λαός ζητάει να υπάρξει δικαιοσύνη και αξιοκρατία. Δε ζητάει από μενα να γίνω Ιησούς Χριστός και να περπατήσω στη θάλασσα. Ζητάει να βγει από το αδιέξοδο.

Δεν έχουμε πρόθεση να βάλουμε νερό στο κρασί μας γιατί το νερωμένο κρασί δεν πίνεται.

Συστρατεύονται μαζί μας πολίτες ανεξάρτητα από τι ψήφιζαν μέχρι χτες γιατί απευθυνόμαστε σε κάθε Έλληνα. Τη Δευτέρα θα είμαστε κυβέρνηση με άλλες δυνάμεις της Αριστεράς.

Η πάλη του λαού μας, για πρώτη φορά δε θα είναι διαδικασδία αντιπολίτευσης αλλά συμπολίτευσης γιατί ανταποκρινόμαστε στα λαϊκά συμφέροντα. Αυτό είναι το όπλο μας.

Δε θα είναι εύκολη διαδικασία να αποδεχτούν οι καναλάρχες ότι οι άδειες των καναλιών τους δε θα είναι δωρεάν. Αυτό απαιτεί συγκρούσεις. Όσοι συνήθισαν να έχουν πελάτη το κράτος τόσα χρόνια, θα αντιμετωπίσουν συγκρούσεις αν δεν εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον.

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα νέο δίκαιο φορολογικό σχέδιο, με περιουσιολόγιο και φορολόγηση του πλούτου, αξιοποίηση του ΕΣΠΑ, συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για να επιτευχθεί η ανάπτυξη. Θα προχωρήσουμε σε ένα εθνικό φορολογικό σχέδιο καθένας θα φορολογείται ανάλογα με τα εισοδήματά του.

Αν υπάρχουν νομικά πρόσωπα με μεγάλο κύκλο εργασιών, θα υπάρξει φορολόγηση. Στόχος η φορολογική δικαιοσύνη και όχι να πλήξουμε την ανταγωνιστικότητα. Η έλλειψη επενδύσεων στην Ελλάδα οφείλεται ότι έχουμε ένα διεφθαρμένο κράτος και γνωρίζει ο επενδυτής ότι θα πρέπει να δώσει κάποια χρήματα κάτω από το τραπέζι.

Χρειάζεται ένα φορολογικό καθεστώς κι ας είναι λίγο υψηλότερη φορολόγηση για τις μεγάλες επιχειρήσεις. Έχει μεγαλύτερη σημασία ένα κράτος ευνομίας και διαφάνειας, παρά αυτό που έχουμε σήμερα.

Δεν είναι μονομερής η ενέργεια, η δυνατότητα του ελληνικού κοινοβουλίου να αλλάξει τους νόμους. Είναι ξεκάθαρη η στάση μας. Στις 18 δε θα έχουμε μνημόνιο, αντίθετα με το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία.

Στρατηγική θέση μας είναι ότι δε χρειάζονται στρατιωτικοί συνασπισμοί. Δεν αποτελεί όμως η αποχώρηση της χώρας από το ΝΑΤΟ προτεραιότητα. Οι Έλληνες στρατιώτες δε έχουν κανένα λόγο να βρίσκονται έξω από τα σύνορα της χώρας αφού δεν υπηρετούν κανένα εθνικό συμφέρον.

Είναι φυσικό να ανησυχούν οι ξένοι ηγέτες αφού δε θα έχουν απέναντί τους κάποιον που θα λέει αυτό που θέλουν να ακούσουν. Είμαι βέβαιος ότι δε θα υπάρξει κυβέρνηση στην Ευρώπη να αμφισβητήσει την θέληση του ελληνικού λαού να έχει την κυβέρνηση που θέλει. Είμαι βέβαιος ακόμα και αυτοί που δε μας ήθελαν να μας συναντήσουν, θα αλλάξουν άποψη. Δε θέλουν να συγκρουστούν με την έννοια της δημοκρατίας.

Για τον κ. Χανιά: Όταν αλλάζει άποψη 5 μέρες πριν τις εκλογές, προκαλεί ερωτηματικά. Εμείς είμαστε προετοιμασμένοι για τα πάντα. Εγώ το μόνο που εύχομαι είναι να κοιμάται ήσυχος τα βράδια.

Αυτά που εξήγγειλε ο κ. Σαμαράς με τα 18 σημεία, κοστίζουν πολύ περισσότερο. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά με το ΣΥΡΙΖΑ: εμείς δεν έχουμε βάλει την υπογραφή μας, δε θα μπορεί να πει η τρόικα ότι έχουμε υπογράψει.

Η αξιοποίση του ΕΣΠΑ και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας σημαίνει ενίσχυση της περιφέρειας. Ο τουρισμός, η αγροτική οικονομία, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι εκτός του κέντρου, είναι στην περιφέρεια. Θέλουμε αξιοποίηση προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και του περιβάλλοντος. Θέλουμε κοινωνική ανταποδοτικότητα στην ανάπτυξη.

Μέχρι τώρα που η αστυνομία ήταν οπλισμένη, πάλι δεν αντιμετώπιζε τα φαινόμενα βίας στις διαδηλώσεις. Η υπεροπλία των αστυνομικών δεν είναι η λύση. Πιο σημαντικό είναι να συνειδητοποιήσουμε πρώτον, ότι τα φαινόμενα βίας εντείνονται λόγω της σφαιρικότητας της κρίσης και δεύτερον, ότι μερίδα των πολιτών που συμμετέχουν στα επεισόδια έχουν στόχο να προβοκάρουν τις διαδηλώσεις. Πρέπει να αλλάξει η αντίληψη της επιχειρησιακής διαδικασίας όταν έχουν απέναντί τους οι αστυνομικοί διαδηλωτές.

Θα επιδιώξουμε περισσότερα από μια έκτακτη εισφορά άπαξ από τους εφοπλιστές. Θέλει μια συνεννόηση. Δε μπορεί στην πρώτη γραμμή να είναι οι χαμηλόμισθοι και οι συνταξιούχοι. Η Νορβηγία δεν έχει 58 διαφορετικές φοροαπαλλαγές, όπως εμείς. Πρέπει να δούμε αν έχουν την πρόθεση να βάλουν πλάτη αυτοί που έχουν την οικονομική δυνατότητα. Ο κάθε Έλληνας πρέπει να συμβάλει ο καθένας με τις δυνατότητές του.


Κρήτη: 44χρονος επιτέθηκε στην κόρη του και συνελήφθη – Μητέρα και αδερφή προστάτεψαν το κορίτσι

βιασμος

Κρήτη: 44χρονος επιτέθηκε στην κόρη του και συνελήφθη – Μητέρα και αδερφή προστάτεψαν το κορίτσι

Ένα ακόμη περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σημειώθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης με θύματα μία μητέρα και…

Γαλλία: Ακτιβιστές σκόρπισαν πορτοκαλί σκόνη μέσα στο Ανάκτορο των Βερσαλλιών (Video)

versailles

Γαλλία: Ακτιβιστές σκόρπισαν πορτοκαλί σκόνη μέσα στο Ανάκτορο των Βερσαλλιών (Video)

Τονίζοντας ότι «η πρόσβαση στα τρόφιμα είναι ένα δικαίωμα που αναγνωρίζεται από το διεθνές δίκαιο»…

Γάζα: Το Ισραήλ βομβάρδισε συνοικίες της Ράφα, αφότου είχε δώσει εντολή εκκένωσης

rafah

Γάζα: Το Ισραήλ βομβάρδισε συνοικίες της Ράφα, αφότου είχε δώσει εντολή εκκένωσης

Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί, από αέρος και από το πυροβολικό, συνεχίζονται από την περασμένη νύχτα και…