Τσίπρας: "Ψηφίστε "ΟΧΙ" στην ιδιωτικοποίηση του νερού!"

Να στείλουν ένα καθαρό και σημαντικό πολιτικό μήνυμα ψηφίζοντας «όχι» στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ, στο άτυπο δημοψήφισμα που θα διενεργηθεί…

tsiprss

Να στείλουν ένα καθαρό και σημαντικό πολιτικό μήνυμα ψηφίζοντας «όχι» στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ, στο άτυπο δημοψήφισμα που θα διενεργηθεί στις 18 Μαΐου μαζί με τις αυτοδιοικητικές εκλογές, κάλεσε τους Θεσσαλονικείς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στη συνάντηση που είχε με το συντονιστικό πολιτών και φορέων «SOSTE το Νερό», στις εγκαταστάσεις του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο 93,4».

Τα μέλη του συντονιστικού ενημέρωσαν τον κ. Τσίπρα για τους αγώνες κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ και σημείωσαν πως αυτοί δεν σταματούν στο δημοψήφισμα, αλλά θα συνεχίσουν και μετά τις εκλογές, γιατί περιμένουν πως η κυβέρνηση θα επισπεύσει τις διαδικασίες ιδιωτικοποίησης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «πρώτη νίκη» τη διοργάνωση του δημοψηφίσματος και σημείωσε: «Έχει τεράστια σημασία και είναι και μια νίκη της δημοκρατίας σε μια ολοένα και πιο αυταρχική διακυβέρνηση στην εποχή του Μνημονίου. Όσο πιο ισχυρό είναι το μήνυμα, θα έχουμε πετύχει μια σημαντική ανατροπή».

Επισήμανε πως όταν είχε επισκεφθεί τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας του είχε πει ότι η ιδιωτικοποίηση ενός δημόσιου αγαθού, όπως το νερό, είναι αντισυνταγματική. Στα μέλη του συντονιστικού της πρωτοβουλίας «SOSTE το Νερό» είπε ότι η εισήγηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα είναι σύμφωνη με το γράμμα του νόμου και απευθυνόμενος στους «ενδιαφερόμενους»-κυρίως την κυβέρνηση- τόνισε:

«Αυτό ας το γνωρίζουν εκ των προτέρων. Το λέω για να το ακούσουν. Ότι είναι καλό να το γνωρίζουν. Δηλαδή, πρόκειται να προχωρήσουν, και μάλιστα με διαδικασίες εξπρές, σε μια διαδικασία που θα έχει απέναντι της την πλειοψηφία των πολιτών, αλλά και το Σύνταγμα της χώρας; Και με δεδομένο ότι το ανώτατο δικαστήριο που κρίνει τη συνταγματικότητα των νόμων αναμένεται, όταν καθαρογραφεί η απόφαση, να είναι κόλαφος και αρνητική για την ιδιωτικοποίηση; Δεν νομίζω ότι μπορεί να σταθεί με κανένα τρόπο αυτή η διαδικασία και αυτή η ιδιωτικοποίηση. Εγώ, αν θέλετε, μπορεί να έχω άποψη παρόμοια και για άλλες ιδιωτικοποιήσεις, αλλά εδώ σας μιλάω με στοιχεία. Και μιλάμε με δεδομένα. Αυτή η χώρα έχει νόμους, έχει Σύνταγμα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «στη Βολιβία η σημερινή κυβέρνηση Μοράλες αναδείχθηκε μέσα από ένα κίνημα διαμαρτυρίας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού από μια εταιρία που ενδιαφέρεται και για την ΕΥΑΘ». Ο κ. Τσίπρας που επισκέφθηκε πρώτη φορά τις εγκαταστάσεις του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο 93,4» στη Θεσσαλονίκη, το οποίο εκπέμπει και τοπικό πρόγραμμα, ευχήθηκε «καλορίζικο».

 

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…