Τσίπρας: Οριστικά και τελεσίδικα το Σκοπευτήριο στους πολίτες της Καισαριανής (φωτο)

Ολοκληρώθηκε ο χαιρετισμός του Αλέξη Τσίπρα στην εκδήλωση που διοργανώνει ο Πανελλαδικός Σύνδεσμος Αγωνιστών Εαμικής Εθνικής Αντίστασης, για την απόδοση του χώρου θυσίας του Σκοπευτηρίου Καισαριανής στον Δήμο και τον λαό της περιοχής.

57f143d41dc524775c8b46fc

«Υπάρχει βαθύτερη συναισθηματική φόρτιση διότι ένα χρόνο πριν βρέθηκα στην πλατεία της Καισαριανής και υποσχέθηκα να έρθω ξανά στην πλατεία σας ως πρωθυπουργός και σήμερα εκπληρώνω αυτή την υπόσχεση. Υποσχέθηκα να έρθω για να αποδώσω αυτό τον χώρο εκεί που ανήκει στο δήμο στους δημότες της Καισαριανής. Η ελληνική δημοκρατία αναγνωρίζει και τιμά αυτούς από τους οποίους δημιουργήθηκε αυτούς που της έδωσαν υπόσταση», τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας στην ομιλία του στο Σκοπευτήριο.

Υπογράμμισε ακόμη πως είναι τελεσίδικη η καταδίκη του φασισμού στη συνείδηση των πολιτών.

«Η θυσία της πρωτομαγιάς του 1944 ήταν θυσία στο πλαίσιο τις εθνικής αντίστασης και μας κάνει όλους υπερήφανους»

ανέφερε ο πρωθυπουργός τονίζοντας πως η θυσία αυτή ανήκει σε κάθε Έλληνα αγωνιστή. «Εμείς πρέπει να δείξουμε σαν φάρος δημοκρατίας τον ανθρωπισμό απέναντι στους πρόσφυγες που έρχονται κατατρεγμένοι στη χώρας μας», τόνισε επίσης ο πρωθυπουργός.

Αμέσως μετά, παρέδωσε στους εκπροσώπους δημοτικών παρατάξεων Καισαριανής, το ΦΕΚ με το οποίο αποδίδεται ο χώρος του σκοπευτηρίου στον δήμο και στους πολίτες της Καισαριανής.





Στη συνέχεια ακολούθησε μουσική εκδήλωση στην οποία ο συνθέτης Χρήστος Λεοντής διηύθυνε το έργο του Καταχνιά που καλύπτει το τρίπτυχο Κατοχή – Αντίσταση – Απελευθέρωση σε στίχους του Κώστα Βίρβου και επιμέλεια κειμένων του Νικηφόρου Βρεττάκου.

Ο Λεοντής έγραψε την Καταχνιά το 1963 και είχε στόχο την απόδοση τιμής στους αγωνιστές που θυσιάστηκαν σε τούτον εδώ το χώρο. Ως εκ τούτου αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και σημαδιακή στιγμή το γεγονός ότι για πρώτη φορά το έργο αυτό ερμηνεύεται στον τόπο του θυσιαστηρίου.

«Η απόδοση του Σκοπευτηρίου στο Δήμο Καισαριανής αποτελούσε μέχρι σήμερα ένα ανεκπλήρωτο αίτημα των κατοίκων της πόλης της. Ωστόσο η ικανοποίηση του αιτήματος αυτού από την Κυβέρνηση αποτελεί ένα εξαιρετικά σημαντικό γεγονός, που αντανακλά σε όλο τον ελληνικό λαό», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΑΜΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ (ΠΣΑΕΕΑ).

Ένταση και χημικά σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Συγκέντρωση ενάντια στην κυβέρνηση πραγματοποιήθηκε στις 18:00 στην πλατεία Καισαριανής. Στο κάλεσμα που έχει κάνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η ΛΑΕ αναφέρεται ότι ο πρωθυπουργός «επιδιώκει μέσω του ηρωικού ένοπλου απελευθερωτικού αγώνα του ΕΑΜ να νομιμοποιήσει την δική του ντροπιαστική Βάρκιζα».Στην συγκέντρωση δημιουργήθηκε ένταση, ενώ τα ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών.

Ακύρωσε ο Δούκας εκδήλωση για τα Τέμπη με ομιλητή την Καρυστιανού; Η απάντηση στο δημοσίευμα της Εστίας

6111979

Ακύρωσε ο Δούκας εκδήλωση για τα Τέμπη με ομιλητή την Καρυστιανού; Η απάντηση στο δημοσίευμα της Εστίας

Η ΕΣΤΙΑ κάνει λόγο για «ΜΙΑ ΔΙΠΛΗ πρωτοφανή αθλιότητα εἰς βάρος τῶν συγγενῶν τῶν νεκρῶν»,…

Φρίκη στο Μάντσεστερ: «Θυμίζει σειρά τρόμου» – Βρέθηκαν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα

AP23315613979564

Φρίκη στο Μάντσεστερ: «Θυμίζει σειρά τρόμου» – Βρέθηκαν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα

Ο ντετέκτιβ Λιούις Χιουζ είπε ότι εξετάζονται τέσσερις σκηνές εγκλήματος στο Σάλφορντ και την ευρύτερη…

Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος: Η πρώτη κοινή συνέντευξη με τη Κατερίνα Παπακώστα – «Αν είμαστε μαζί όλα είναι δυνατά» (video)

σιδηροπουλος

Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος: Η πρώτη κοινή συνέντευξη με τη Κατερίνα Παπακώστα – «Αν είμαστε μαζί όλα είναι δυνατά» (video)

Συνέντευξη μαζί με τη μητέρα του έδωσε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος