Τσίπρας: "Λέτε ψέματα ότι τα Μνημόνια τελείωσαν"

Επίθεση σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας μιλώντας από το βήμα της Βουλής για το…

tsiprasaaa1

Επίθεση σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας μιλώντας από το βήμα της Βουλής για το Μεσοπρόθεσμο. Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τα κόμματα της συγκυβέρνησης ότι γυρίζουν την χώρα πολλές δεκαετίες πίσω και ότι ενώ παλιότερα προσπαθούσαν να πείσουν τον κόσμο ότι τα μνημόνια είναι ευλογία, τώρα λένε ότι τελείωσαν.

«Έπρεπε να επινοηθεί και να σχεδιασθεί μια άλλη αφήγηση για να γλιτώσετε την εκλογική συντριβή. Επινοήσατε το κοινωνικό μέρισμα, το πλεόνασμα, την εξοδο στις αγορές που ήταν έξοδος από τον δανεισμό. Στήσατε το παραμύθι ότι τα μνημόνια τελειώνουν. Βαφτίζετε το κρέας, ψάρι και ονομάσατε το Μεσοπρόθεσμο “Οδικό χάρτη για έξοδο από το Μνημόνιο”. Όμως τα μνημόνια δεν θα τελειώσουν όσο συνεχίζετε εσείς να κυβερνάτε».

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει ήδη συμφωνήσει για την κατάργηση των τριετιών, για την απελευθέρωση των απολύσεων και το κλείσιμο και άλλων νοσοκομείων.

«Γι’ αυτό και οι άσφαιροι εκβιασμοί Βενιζέλου και οι διχαστικές κορώνες Σαμαρά. Διακατέχεστε από τρόμο και πανικό και αυτό συμβαίνει και εκτός Ελλάδας. Έχουν πάθει πανικό για μια κυβέρνηση που καταρρέει. Το μεσοπρόθεσμο είναι μόνο ο πρόλογος. Λέτε ψέμματα ότι τα Μνημόνια τελείωσαν»

Ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον κ. Σαμαρά είπε: «Ο πρωθυπουργός των μονολόγων θα έκανε τον κόπο να εγκαταλείψει τους εμφυλιοπολεμικούς μονολόγους και να έρθει να συζητήσει. Αν δεν θέλει να το κάνει στην Βουλή τον καλούμε να το κάνει οπουδήποτε θέλει. Αν νομίζει ότι θα δοξαστεί κρυπτόμενος, εμείς του λέμε ότι θα καταρρεύσει κρυπτόμενος. Έχω κάθε καλή διάθεση να συζητήσω μαζί του. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να συζητήσω μαζί του την δική του πολιτική ατζέντα. Δέχομαι την πρόκληση να μην μιλήσουμε καθόλου για τα μνημόνια. Να μιλήσουμε για το αύριο. Για το ποιά Ελλάδα θέλουμε. Τη Νέα Ελλάδα όπως την λέει ο κ. Σαμαράς».

 

Το ξέσπασμα του Γιάννη Καλλιάνου: Αυτό που έκαναν στον πατέρα μου θα το πληρώσουν ακριβά (video)

kallianos

Το ξέσπασμα του Γιάννη Καλλιάνου: Αυτό που έκαναν στον πατέρα μου θα το πληρώσουν ακριβά (video)

Ο γνωστός μετεωρολόγος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Καλλιάνος βιώνει τον δικό του «Γολγοθά»…

Ξεσηκωμός στην Αργεντινή – Μαζικές διαδηλώσεις υπέρ της δημόσιας δωρεάν παιδείας (photos)

AP24114688766400

Ξεσηκωμός στην Αργεντινή – Μαζικές διαδηλώσεις υπέρ της δημόσιας δωρεάν παιδείας (photos)

Έως και 1 εκατομμύριο διαδηλωτές στους δρόμους - Χώροι «κατήχησης» της αριστεράς τα πανεπιστήμια, σύμφωνα…

Άγιοι Ανάργυροι: Ξεσπάει ο πατέρας της Κυριακής – «Να πετάξουν τη στολή οι αστυνομικοί» (video)

at agion 1 1 1

Άγιοι Ανάργυροι: Ξεσπάει ο πατέρας της Κυριακής – «Να πετάξουν τη στολή οι αστυνομικοί» (video)

23 ημέρες έχουν περάσει από την δολοφονία της Κυριακής Γρίβα, έξω από το Τμήμα των…