Newsroom

Newsroom

Τσίπρας: "Κύριε Μητσοτάκη δεν τολμάτε να πείτε καν τη φράση "σκάνδαλο Siemens""

Χτυπώντας εκεί ακριβώς που πονάει ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκίνησε τη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός, τονίζοντας προς τον κ. Μητσοτάκη ότι δεν μπορεί να πει καν τη φράση "σκάνδαλο Siemens".

57f791411dc524bb6d8b4771

«Κύριε Μητσοτάκη, δεν απαντήσατε: Υπάρχει σκάνδαλο Siemens; Τι θα κάνετε με τα θαλασσοδάνεια της ΝΔ; «Αλλα λόγια να αγαπιόμαστε», που λέει και λαός, αλλά τίποτα για την ταμπακιέρα» είπε χαρακτηριστικά.

«Για τα κόκκινα δάνεια κάποιοι πολίτες, που δεν προστατεύονται, είδαν να γίνονται πλειστηριασμοί. Εσείς τι θα δώσετε;» συμπλήρωσε για τα δανεικά και αγύριστα της ΝΔ, ενώ επισήμανε για το θέμα Καλογρίτσα: «Λέτε μόνο «όλοι ίδιοι είναι». Πώς; Καλογριτσιάδα. Δεν το ήξερα ότι όλα αυτά τα χρόνια το όνομα της διαπλοκής είχε το όνομα Καλογρίτσας. Πείτε μας: Σε τι τον ευνοήσαμε;» διερωτήθηκε.

«Είπατε για τον Σαββίδη ότι είναι λαγός. Δεν ξέρω κανέναν λαγό που να πληρώνει τόσα εκατομμύρια. Αν υπάρχουν να βγούμε όλοι στο κυνήγι» σημείωσε για τον Ρώσο υπερθεματιστή. 

«Μηδέν ευρώ εισπράξατε εσείς από τα κανάλια και κατηγορείτε εμάς» απάντησε στα λεγόμενα του κ. Μητσοτάκη και πρόσθεσε: «Κατάλαβε κανένας σε αυτή τη χώρα ότι είχαμε πρώτο και δεύτερο μνημόνιο από τα ΜΜΕ;».

Για την πολιτική γραμμή της ΝΔ είπε πως η αξιωματική αντιπολίτευση χρησιμοποιεί όλα τα αναμασήματα κίτρινων εφημερίδων, όπως «τη σπέκουλα του κομιστή, του Πρώτου Θέματος». «Γεγονός που αποδεικνύει την ένδεια επιχειρημάτων» πρόσθεσε.

Για το πόθεν έσχες Φλαμπουράρη και Σταθάκη απάντησε: «Ντροπή, δεν γνωρίζετε ότι αθωώθηκαν στην αρμόδια επιτροπή της βουλής;».

Για την περιβόητη offshore της Αυγής είπε ότι δεν υπάρχει τέτοια εταιρία στη μετοχική σύνθεση της εφημερίδας, αλλά η νομιμότατη εταιρία «Κατεπισκευαστική».

Ο κ. Τσίπρας υπενθύμισε στον κ. Μητσοτάκη ότι ήταν εκείνοι που το έβαλαν στα πόδια όταν αυστηροποιήθηκε ο νόμος για τις offshore.

Για τους πλειστηριασμούς είπε: «Ξαφνικά ανακαλύψατε ότι υπάρχει θέμα πλειστηριασμών; Εσείς άλλα λέγατε σε συνέντευξή σας κ. Μητσοτάκη. Και έρχεστε τώρα να μας κατηγορήσετε; Σας έπιασε ο πόνος τώρα. Καταφέραμε να προστατέψουμε το 95% της πρώτης κατοικίας. Όλα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τους πλειστηριασμούς είναι από τις ΔΟΥ και από τους δήμους. Όπως προστατέψαμε την πρώτη κατοικία από τις τράπεζες έτσι να την προστατέψουμε και από τα χρέη στο Δημόσιο». 

Στη συνέχεια έστρεψε τα βέλη του στο ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, έκανε λόγο και για δείπνα που οργανώνονται από τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, με μενού την… ίδια την κ. Γεννηματά!

«Δεν άκουσα και αυτή να πει κουβέντα για τα θαλασσοδάνεια και πώς θα επιστρέψει τον ελληνικό λαό. Είπε όμως για τα περιβόητα «ορφανά του Τσοχατζόπουλου» που δήθεν τα έχουμε περιθάλψει. Οφείλετε να μιλήσετε με ονόματα και διευθύνσεις, αλλιώς είσαστε πολιτικοί συκοφάντες» είπε προς την κ. Γεννηματά.

«Οξύμωρο να μιλάτε για «ορφανά Τσοχατζόπουλου» εσείς, τα φυσικά τέκνα της περιόδου Τσοχατζόπουλου» υπενθύμισε στην πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

«Συκοφαντείτε αγωνιστές που δεν έβρισκαν πια τον εαυτό τους στο ΠΑΣΟΚ και συναντήθηκαν με τον ΣΥΡΙΖΑ» είπε κλείνοντας αυτό το κεφάλαιο για να επανέλθει σε αυτό που δεν μπορεί να απαντήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Επιστρέφω στην ταμπακιέρα: Το θέμα της Siemens. Φαίνεται πως για εσάς δεν υπάρχει σκάνδαλο. Δεν δωροδοκήθηκαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ από τον φίλο σας κ. Χριστοφοράκο». 

Και κατέληξε λέγοντας: «Αν θέλετε «συμφωνίες αλήθειας», πρέπει να ανεβείτε στο βήμα να το αποδείξετε, πείτε αλήθειες. Από τις δικές σας δικογραφίες έχει γεμίσει η Βουλή. Σε λίγο δεν θα χωράμε να μπούμε μέσα από τις δικογραφίες σας».

Τρόμος στον αέρα και πάλι: Πάνω από 12 τραυματίες σε πτήση της Qatar Airways μετά από αναταράξεις

aeroplano 1

Τρόμος στον αέρα και πάλι: Πάνω από 12 τραυματίες σε πτήση της Qatar Airways μετά από αναταράξεις

Έξι επιβάτες και έξι μέλη του πληρώματος ανέφεραν τραυματισμούς. «Η ομάδα του αεροδρομίου του Δουβλίνου…

Άγριο επεισόδιο στο Αγρίνιο: Στο νοσοκομείο δύο αστυνομικοί-Τους επιτέθηκε επιχειρηματίας

astynomikos ellada arthro

Άγριο επεισόδιο στο Αγρίνιο: Στο νοσοκομείο δύο αστυνομικοί-Τους επιτέθηκε επιχειρηματίας

Οι δύο αστυνομικοί διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο Αγρινίου προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα ελαφρά τραύματά τους