Τσίπρας: Ήρθε η ώρα ο Μητσοτάκης να πάει σπίτι του

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι οι πολλοί θέλουν την αλλαγή και στην κυβέρνηση και στη ζωή τους

tsipras peiraias

Στην ομιλία του στον Πειραιά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είπε ότι οι επικείμενες εκλογές θα κρίνουν τα επόμενα 4 χρόνια της ζωής μας, σημειώνοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει μέτωπο με την χειρότερη δεξιά κυβέρνηση.  και υπογράμμισε ότι ήρθε η ώρα να πάει σπίτι του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε τι θα περιλαμβάνει η πρώτη ΠΝΠ της προοδευτικής κυβέρνησης.

Θα ακυρωθούν όλοι οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας μέχρι να νομοθετηθεί το σχέδιο που παρουσιάσαμε πριν μερικές μέρες και έχει την υπογραφή και της Λούκας Κατσέλη. Δεν θα ξαναδούμε εικόνες του ανάπηρου 80χρονου στην Χαλκιδική επειδή ήταν εγγυητής του γιου του.

Το δεύτερο άρθρο θα είναι η μείωση του ΦΠΑ στον κατώτερο συντελεστή για τα τρόφιμα, ακόμα σε μηδενικό συντελεστή για τα είδη πρώτης ανάγκης καθώς και για τη μείωση του ΕΦΚ στο κατώτερο επιτρεπτό επίπεδο που προβλέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το τρίτο άρθρο είναι η κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα πανεπιστήμια.

Περιοδεία στην Α’ Πειραιά

Νωρίτερα, κατά την περιοδεία του στην Α’ Πειραιά, ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε σαφή δέσμευση για τη στήριξη των εργαζομένων των μέσων σταθερής τροχιάς. Και αναφερόμενος στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών «που ανέδειξε κάποια πράγματα που δεν πρέπει να τα ξεχάσουμε, όχι μόνο από ηθικό χρέος απέναντι στους 57 συνανθρώπους μας που χάθηκαν άδικα αλλά και στους εκατοντάδες εργαζόμενους που καθημερινά κινδυνεύει η ζωή τους όταν εργάζονται σε συνθήκες χωρίς στοιχειώδη στάνταρ ασφαλείας.

Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας, «ήταν οι εργαζόμενοι που είχαν προειδοποιήσει επανειλημμένα -και γι’ αυτό έχει χαρακτήρα εγκλήματος αυτό που έγινε- και με εξώδικα ότι θα έρθει αυτό το δυστύχημα».

Η περιοδεία του Αλέξη Τσίπρας στην Α’ Πειραιώς, μία εκ των περιφερειών όπου θα είναι υποψήφιος, συναντήθηκε με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις στα γραφεία της ΣΤΑΣΥ, όπου μίλησε για στήριξη των εργαζομένων, για διαρκή επικοινωνία με τα συνδικάτα «για να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ικανοποιούμε τα αιτήματά σας», για την αναβάθμιση των εργασιακών σχέσεων με την κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη, για την ενίσχυση του μισθολογίου «και για την πρόσληψη εκεί που υπάρχει ανάγκη, με ΑΣΕΠ όμως εμείς, γιατί δεν έχουμε την αντίληψη ότι το κράτος είναι τσιφλίκι».

Όπως σημείωσε, «πριν από 10 μέρες και παρά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών είχαμε προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ, κόρη συνδικαλιστή συγκεκριμένης παράταξης. Αυτό προσβάλει το συνδικαλιστικό κίνημα και το πολιτικό σύστημα».

Και εξηγώντας γιατί επέλεξε για πρώτη φορά να είναι υποψήφιος και στον Πειραιά, παρότι είναι Παναθηναϊκός, είπε ότι για εκείνον, εκτός απ’ τις ομάδες, το κόκκινο χρώμα είναι συνυφασμένο και με τους εργατικούς αγώνες, τους αγώνες για τη δικαιοσύνη, αλλά είναι και το χρώμα της σημαίας του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόσθεσε ότι ο Πειραιάς είναι τόπος συνυφασμένος με τους αγώνες των εργαζομένων, της εργατικής τάξης της μεσαίας τάξης, της εξωστρεφούς μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, «με το θαύμα της ναυτιλίας, για το οποίο κάποιοι έδωσαν το ατσάλι στα καρνάγια και τα μηχανουργεία, οι εργαζόμενοι».

Επιπλέον τόνισε ότι πέραν από την επαναθέσπιση της 13ης σύνταξης «που κατήργησε η κυβέρνηση της ΝΔ» και πέραν της απόδοσης των αναδρομικών, ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται και για τον επαναϋπολογισμό σε ό,τι αφορά τους συνταξιούχους με προσωπική διαφορά «ώστε να έχουν κι αυτοί τη δυνατότητα έστω σε αυτό το ποσοστό των αυξήσεων που μπορεί να αντέξει ο προϋπολογισμός και προβλέπεται από τον δικό μας νόμο του ‘18». Σχολίασε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με την τρόικα «πάνω απ’ το κεφάλι μας» και παρά τις πιέσεις της «διατηρήσαμε τις συντάξεις και κάθε Χριστούγεννα ό,τι περίσσευε πρώτη έγνοια μας ήταν οι συνταξιούχοι και μετά θεσπίσαμε τη 13η σύνταξη». Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι την κατήργησε και πως οι συνταξιούχοι αν συνυπολογιστούν και τα αναδρομικά στερήθηκαν 7 δισ. αυτά τα τέσσερα χρόνια.

 

‘Αλλη μια δέσμευση που απηύθυνε αφορά στην αξιοποίηση της σημαντικής περιουσίας του ΗΣΑΠ προς το δημόσιο συμφέρον και όχι η εκχώρηση της σε ιδιώτες, για την οποία κατηγόρησε την κυβέρνηση. Είπε ότι «εμείς θέλουμε να επαναφέρουμε το σχεδιασμό που είχαμε ως κυβέρνηση και να τον υλοποιήσουμε: εκσυγχρονισμός και αναβάθμιση της επισκευαστικής βάσης παράλληλα με την προμήθεια νέου τροχαίου υλικού και ενίσχυση του δυναμικού με πρόσληψη νέου προσωπικού». Ταυτόχρονα είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να αναβιώσει την συμφωνία που είχε δρομολογήσει για να φτιαχτεί η λεγόμενη Ιπποδάμεια αγορά στο αμαξοστάσιο του πράσινου λεωφορείου «που θα αποτελέσει μια όαση για την περιοχή, για την τοπική κοινωνία». Αναφέρθηκε επιπλέον στο σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ για υπογειοποίηση του κομματιού από το Φάληρο μέχρι τον Πειραιά.

Πυρά κατά Μητσοτάκη για υποκλοπές

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε κόλαφο την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου που «με τεράστια πλειοψηφία αποφάσισε ότι η Ελλάδα δυστυχώς απομακρύνεται από το κράτος δικαίου της Ευρώπης. Αποφάσισε ότι ο κύριος Μητσοτάκης είναι ένας ηγέτης ταυτόσημος με τον Όρμπαν της Ουγγαρίας. Του κάνει συστάσεις να αποκατασταθεί η νομιμότητα, η δημοκρατία, το κράτος δικαίου, να σταματήσει η ΕΥΠ να παρακολουθεί τους πολίτες και τους πολιτικούς αντιπάλους του πρωθυπουργού.

Αυτή η απόφαση θα συνοδευτεί για πάντα τον κύριο Μητσοτάκη. Αν δοθεί η δυνατότητα να ξανακυβερνήσουν, τι χειρότερο θα κάνουν σε αυτόν τον τόπο; Για αυτό οι εκλογές της 21η Μάη δεν είναι εκλογές χαλαρής ψήφου αλλά που θα κρίνουν τα επόμενα 4 χρόνια της ζωής μας. Είτε θα δώσουν προοπτική ελπίδας, ανάσας, είτε στο όνομα μίας χαλαρής ψήφου θα δώσουν τη δυνατότητα να συνεχίζουν να εγκληματούν σε βάρος της δημοκρατίας».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ εξέφρασε την βεβαιότητά του «ότι οι πολλοί θέλουν την αλλαγή και στην κυβέρνηση και στη ζωή τους. Ανάσα, προοπτική. Μπορούμε να την κάνουμε πράξη με τη ψήφο μας, με τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα στις εκλογές που θα ανοίγει τον δρόμο για συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης».

 

Τραγωδία στην Κένυα: Τουλάχιστον 45 οι νεκροί από κατάρρευση φράγματος – Υπάρχουν ακόμη παγιδευμένοι στη λάσπη (Eικόνες)

AP24120324819137

Τραγωδία στην Κένυα: Τουλάχιστον 45 οι νεκροί από κατάρρευση φράγματος – Υπάρχουν ακόμη παγιδευμένοι στη λάσπη (Eικόνες)

«Υπάρχουν άλλοι παγιδευμένοι στη λάσπη που εργαζόμαστε για να ανασύρουμε» - Η χώρα πλήττεται από…

Σοκάρει η Δήμητρα Λιάνη για τον Νίκο Παπανδρέου: «Έλυσε τη ζώνη και έκανε ότι θα με χτυπήσει» (video)

profile player 960x540 25

Σοκάρει η Δήμητρα Λιάνη για τον Νίκο Παπανδρέου: «Έλυσε τη ζώνη και έκανε ότι θα με χτυπήσει» (video)

«Του Ανδρέα Παπανδρέου του έλειπε η τρυφερότητα, του έλειπε η αγάπη» ανέφερε η Δήμητρα Λιάνη

Οργισμένη επιστολή των Αγγειοχειρουργών Ελλάδας κατά του Καλλιάνου – Ζητούν παρέμβαση Μητσοτάκη

6084787 2

Οργισμένη επιστολή των Αγγειοχειρουργών Ελλάδας κατά του Καλλιάνου – Ζητούν παρέμβαση Μητσοτάκη

«Με ανησυχία και απογοήτευση παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες να εξελίσσεται μία απίστευτη κατάσταση ανεπίτρεπτης επίθεσης…

Μάτι: Οργισμένες αντιδράσεις από συγγενείς των θυμάτων – Πέταξαν καρέκλα… «Τσίπα δεν έχετε;» (video)

6207733

Μάτι: Οργισμένες αντιδράσεις από συγγενείς των θυμάτων – Πέταξαν καρέκλα… «Τσίπα δεν έχετε;» (video)

Συγγενείς άρχισαν να πετούν καρέκλες και να απευθύνονται προς τους κατηγορούμενους