Newsroom

Newsroom

Τσίπρας: Η Ελλάδα χώρα σταθερότητας και ασφάλειας

Στην 24η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, μίλησε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, το βράδυ της Πέμπτης.

5734d1281dc52401538b4b4c

Ο πρωθυπουργός στάθηκε στην σημασία του τουρισμού για την ελληνική οικονομία. Σημείωσε ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης σημαίνει πως η Ελλάδα πλέον μπαίνει σε μια εποχή ανάπτυξης. Επιπλέον, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα παραμένει χώρα σταθερότητας και ασφάλειας και ότι «η αβεβαιότητα μπορεί να δώσει τη θέση της στη σταθερότητα». «Με τη συμφωνία, το χρέος της Ελλάδας γίνεται De facto υπόθεση και των Ευρωπαίων», είπε ο Πρωθυπουργός.

«Το 2018 το τέλος διανυκτέρευσης»

Για το τέλος διανυκτέρευσης, επεσήμανε ότι μετατίθεται η εφαρμογή του στο 2018, ενώ υποστήριξε πως, ο ΦΠΑ στη διαμονή προοριζόταν στο 23%, «αν η κυβέρνηση δεχόταν χωρίς διαπραγμάτευση τις προτάσεις των δανειστών».

Επανέλαβε ότι με το κλείσιμο της αξιολόγησης θα «πέσουν» πάνω από 10 δισ. στην πραγματική οικονομία και υπογράμμισε ότι «η εξέλιξη αυτή για το χρέος, συνιστά στην πράξη το Grexit μια κούφια έννοια – καταδικασμένη στη λήθη της ιστορίας».

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε τον τουρισμό «πηγή αισιοδοξίας» στα δύσκολα χρόνια της κρίσης, ενώ τόνισε ότι θα είναι πάλι η «αιχμή του δόρατος» για την ανάκαμψη. Τόνισε ότι πέρσι σημειώθηκε ρεκόρ αφήξεων, ενώ αναφέρθηκε σε δύο αιτήματα του τουριστικού κλάδου:

Τη διασφάλιση περιβάλλοντος οικονομικής και κοινωνικής σταθερότητας

Την εγγύηση της ασφάλειας

Αναφερόμενος στο προσφυγικό, ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι η Ελλάδα απέδειξε πως μπορεί να υποδεχτεί 30 εκατομμύρια επισκέπτες και ταυτόχρονα να προσφέρει καταφύγιο σε χιλιάδες κατατρεγμένους. «Παράλληλα έχουμε καταφέρει η Ελλάδα να αποτελεί ένα φάρο σταθερότητας και ασφάλειας, σε μια ευρύτερα αποσταθεροποιημένη περιοχή» είπε ο Πρωθυπουργός.

«Η ελληνική φιλοξενία δεν είναι ένα στερεότυπο τουριστικής προώθησης που αναζητά εξαργύρωση, αλλά ένα διαχρονικό στοιχείο της ελληνικής ταυτότητας που ανάγεται στον Ξένιο Δία και συμπληρώθηκε με το ουσιώδες μήνυμα της χριστιανικής αγάπης, της σεμνής προσφοράς στον συνάνθρωπο», υπερθεμάτισε εν συνεχεία.

Η κατεύθυνση της τουριστικής πολιτικής

Μιλώντας για την κατεύθυνση της τουριστικής πολιτικής της χώρας, περιέγραψε ως στόχο την την αύξηση των αφίξεων από τη Ρωσική αγορά. Είπε επίσης ότι η Ελλάδα αυξάνει το μερίδιό της τόσο στη Βόρεια Αμερική όσο και σε αγορές όπως η Κίνα και η Ινδία, ενώ εκτίμησε ότι οι γεωπολιτικές εξελίξεις δημιουργούν την ευκαιρία για άνοιγμα σε χώρες όπως η Αίγυπτος, το Ιράν και άλλες Αραβικές χώρες.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για προώθηση της επέκτασης της τουριστικής περιόδου, αναφέροντας ως παράδειγμα την ανακήρυξη του 2016 ως «χρονιά Ελλάδας – Ρωσίας», ενώ συμπεριέλαβε στις προτεραιότητες την καλύτερη δυνατή συνεργασία, υπουργείων, τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων. Επιπλέον μίλησε για «ανεξάντλητες προοπτικές στον τουρισμό».

Με πληροφορίες από naftemporiki.gr

Σέρες: Καταγγελία για βιασμό 14χρονης από τον πατριό της – Από την ηλικία των 7 ετών

βια ενδο

Σέρες: Καταγγελία για βιασμό 14χρονης από τον πατριό της – Από την ηλικία των 7 ετών

Η 14χρονη με την μητέρα της πήγαν στην Αστυνομία για να καταγγείλουν περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας…

Εξοργιστικό περιστατικό στην Κρήτη: 44χρονος χτύπησε τη σύζυγο και τις κόρες του – Συνελήφθη από την αστυνομία

via 252863 212661 type13262

Εξοργιστικό περιστατικό στην Κρήτη: 44χρονος χτύπησε τη σύζυγο και τις κόρες του – Συνελήφθη από την αστυνομία

Απαράδεκτος 44χρονος στη Χερσόνησο της Κρήτης άσκησε βία στη γυναίκα του και τα παιδιά του

Καλαμάτα: Στο νοσοκομείο πατέρας και κόρη που τραυματίστηκαν από ναυτική φωτοβολίδα – Μία σύλληψη

fotovolida

Καλαμάτα: Στο νοσοκομείο πατέρας και κόρη που τραυματίστηκαν από ναυτική φωτοβολίδα – Μία σύλληψη

Ο άνδρας εκτόξευσε χθες το απόγευμα μία ναυτική φωτοβολίδα που κατέληξε στην αυλή σπιτιού, με…