Τσίπρας για την αποχώρηση της ΝΔ: Τρέχουν να προλάβουν την προθεσμία για να μεταβιβάσουν τις μετοχές που έχουν στο εξωτερικό

Ευθύτατη επίθεση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής προς τη Νέα Δημοκρατία, που προτίμησε να αποχωρήσει από τη διαδικασία της συζήτησης για την επαναδιατύπωση της διάταξης για τις offshore.

571250d81dc524534c8b4ad8

«Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, το έβαλαν στα πόδια», είπε χαρακτηριστικά, κατηγορώντας τον κ. Μητσοτάκη ότι στηρίζει την αντιπολιτευτική του τακτική στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της διαπλοκής και του κίτρινου Τύπου.

Ο πρωθυπουργός σχολίασε ειρωνικά την αποχώρηση της ΝΔ από τη συζήτηση της τροπολογίας για την συμμετοχή πολιτικών προσώπων σε εξωχώριες εταιρείες, «γιατί το έβαλε στα πόδια η ΝΔ; Γιατί αποχώρησε; Είτε γιατί συνειδητοποίησαν ότι θα έχουν τεράστιες απώλειες στην ονομαστική είτε γιατί τρέχουν να προλάβουν την προθεσμία των 60 ημερών για να μεταβιβάσουν τις μετοχές που έχουν στο εξωτερικό».

Και συνέχισε λέγοντας: «Η ΝΔ μας καλούσε δύο μέρες να έρθουμε στη Βουλή, και όταν ήρθαμε για να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος και να καταλάβει ο λαός την αθλιότητα, το έβαλαν στα πόδια», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και τόνισε χειροκροτούμενος: «Πάει πολύ να κατηγορεί την αριστερά για offshore το κόμμα του Παπασταύρου».

Σημείωσε επίσης πως αυτού του είδους η αντιπαράθεση δυναμώνει τα άκρα: «Αν ο στόχος είναι η αντιπαράθεση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης, με τον τρόπο αυτό οι μόνοι που δυναμώνουν είναι εκείνοι που είναι στην άκρη δεξιά του πολιτικού φάσματος. Από αυτό κερδίζει η λογική ότι όλοι είναι μέσα στο βούρκο. Αυτό δεν μπορούσε να μείνει αναπάντητο», επεσήμανε ο Αλ. Τσίπρας και πρόσθεσε, «δεν μπορούσε να μείνει καμία σκιά από τους θιασώτες του πολιτικού λαϊκισμού πάνω από την κυβέρνηση. Γι’ αυτό φέρνουμε βελτιστοποίηση της ρύθμισης. Κάποιοι θα πουν με τρόπο υπερβολικό, όμως μόνο με υπερβολές μπορεί να απαντηθεί η λάσπη η χυδαιότητα».

Υπάρχει «στρατηγική αδυναμία της ΝΔ να παράξει πολιτικό αντίλογο σοβαρό, να ασκήσει κριτική με πολιτικό λόγο που θα έχει αρχή μέση και τέλος», υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας και πρόσθεσε, «δεν θα σταματήσω να λέω ότι αντιμετωπίζει ογκώδες στρατηγικό αδιέξοδο η ΝΔ. Μιλούν για μεταρρυθμίσεις, αλλά δεν προτείνουν καμία, εκτός από μειώσεις μισθών, συντάξεων και απολύσεις. Παριστάνουν τους εχθρούς του λαϊκισμού, αλλά βασίζονται στον πιο ακραίο λαϊκισμό».

«Είδα κωμικοτραγικές σκηνές, όπως της αποχώρησης της ΝΔ. Θα περίμενε κανείς να κατακεραυνώσει την κυβέρνηση, όπως έκανε 3 μέρες αφότου ένα πρωτοσέλιδο εφημερίδας ανακάλυψε το μεγάλο σκάνδαλο – το οποίο δεν είχε την δυνατότητα να βρει γιατί το νομοσχέδιο ήταν 7.500 σελίδες. Μόνο που το νομοσχέδιο ήταν 282 σελίδες», σχολίασε ο πρωθυπουργός και επεσήμανε με νόημα: «η διάταξη ήταν γνωστή σε όλους από τον Οκτώβρη».

Τέλος, ειρωνική απάντηση πήρε και ο Σταύρος Θεοδωράκης για την τοποθέτησή του, με τον πρωθυπουργό να τονίζει ότι δεν ήξερε πως όταν φεύγει ο κ. Μητσοτάκης, αφήνει στο πόδι του τον κ. Θεοδωράκη. Ο Αλέξης Τσίπρας καυτηρίασε τη στάση του Ποταμιού, επισημαίνοντας πως το συγκεκριμένο κόμμα υπερψήφισε την επίμαχη διάταξη.

Βραζιλία: Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι μετά από τεράστιες καταστροφές από πλημμύρες

Screenshot 2024 05 04 184604

Βραζιλία: Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι μετά από τεράστιες καταστροφές από πλημμύρες

Οι πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές στη νότια Βραζιλία έχουν στοιχίσει τη ζωή…

Ανδρουλάκης για Ανάσταση: Tην ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

androulakis

Ανδρουλάκης για Ανάσταση: Tην ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

Στο πασχαλινό μήνυμά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης εύχεται το φετινό Πάσχα…

Απίστευτο και όμως Κερκυραϊκό: Της έριξαν «Μπότη» στο κεφάλι – Έπεσε από το γραφείο του δημάρχου (video)

KERKYRA 2

Απίστευτο και όμως Κερκυραϊκό: Της έριξαν «Μπότη» στο κεφάλι – Έπεσε από το γραφείο του δημάρχου (video)

Το ιστορικό έθιμο των Μπότηδων παραλίγο να αποδειχθεί μοιραίο στην φετινή του εκδοχή καθώς από…