Newsroom

Newsroom

Τσίπρας: "Δεν υπογράφουμε λευκά χαρτιά όπως έκαναν οι προηγούμενοι"

Τη βεβαιότητα πως η αξιολόγηση θα κλείσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τα εγκαίνια του κεντρικού οδικού άξονα της Πελοποννήσου. «Δεν φοβόμαστε να διαπραγματευτούμε ούτε όμως υπογράφουμε λευκά χαρτιά όπως έκαναν οι προηγούμενοι» διεμήνυσε, τονίζοντας ότι «μοναδικός γνώμονας είναι να στηρίξουμε τους αδύναμους και να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση».

585d1efe1dc5242a038b4759

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε καταστρεπτική την πενταετία 2010 – 2015, προσθέτοντας πως «βγαίνουμε σιγά σιγά από αυτό το βαθύ τουνελ τηρώντας τις δεσμεύσεις μας, έχοντας όμως στο μυαλό μας να κρατήσουμε την κοινωνία όρθια».

Όπως είπε, είμαστε στα τελευταία δύσκολα μέτρα μιας δυσκολης διαδρομής, έχουμε όμως αισιδοξία ότι θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε και τον τελευταίο δύσκολο κάβο.

Ο Πρωθυπουργός έκανε ξανά αναφορά στο εφάπαξ βοήθημα στους χαμηλοσυνταξιούχους, λέγοντας πως είναι είναι πολύ χαρούμενος που καταφέραμε να δώσουμε από το περίσσευμα τη «13η συνταξη». Πρόσθεσε ότι αυτό που τον στεναχωρεί δεν είναι οι αντιδράσεις των έξω, τις οποίες και χαρακτήρισε αναμενόμενες, αλλά οι αντιδράσεις των μέσα.

Έκανε επίσης λόγο για επιστροφή στην ανάπτυξη λέγοντας «πώς μπορεί κανείς ξαφνικά να περάσει από μία βαθιά ύφεση σε μία σταθεροποίηση και ανάπτυξη το 2017 και 2018. Αυτά τα μεγέθη έχουν κατακτηθεί μέσα σε δύσκολες συνθήκες εξαιτίας μίας επίμονης δουλειάς με σχέδιο».

«Εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2019»

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Σεπτέμβριο του 2019. Μιλώντας συγκεκριμένα για την αναθεωρημένη σύμβαση του έργου τόνισε ότι προβλέπεται δωρεάν χρήση στις εκλογές και σχολίασε ότι αυτή θα αργήσει, θα γίνει το 2019.

Όπως ανέφερε στην ομιλία του, με την ολοκλήρωση του περιφερειακού δρόμου της Καλαμάτας, παραδίδεται σήμερα στο σύνολό του στους πολίτες, ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…