Τσίπρας από Πάτρα: Όσοι προεξοφλούν το αποτέλεσμα καλά θα κάνουν να μη βιάζονται

«Όσοι προεξοφλούν το αποτέλεσμα καλά θα κάνουν να μη βιάζονται. Οι πολίτες θα κληθούν να κρίνουν με βάση ορισμένα νέα δεδομένα», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, από την Πάτρα στέλνοντας μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση

355811779 814226436742136 7143686527858277988 n

Μήνυμα αποφασιστικότητας, συνέχειας και προοπτικής έστειλε από την Πάτρα ο Αλέξης Τσίπρας, διακηρύσσοντας ότι «μαζί θα αγωνιστούμε για να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς του Μάη. Μαζί μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο πριν κλείσει η κάλπη. Μαζί όμως θα είμαστε κι από Δευτέρα. Με τη δική σας στήριξη θα ξανακάνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και τη προοδευτική παράταξη, κυβερνώσα δύναμη ξανά».

Ακολούθως επανέλαβε σχετικά με την φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ: «Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι και θα παραμείνει κόμμα εξουσίας. Ούτε κόμμα διαμαρτυρίας. Ούτε και συμπλήρωμα σε κυβερνήσεις της Δεξιάς. Μέσα σε μάχες γεννήθηκε και μεγάλωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Μάχες για τις αξίες και τα ιδανικά μας, για την πατρίδα για την ανθρώπινη ζωή που για μας δεν έχει χρώμα, θρησκεία και εθνικότητα. Και δεν τη μετράμε ούτε σε ευρώ, ούτε σε ψήφους».

Ο κ. Τσίπρας έσετιλε και μήνυμα ενόιτητας στα στελέχη του κόμματος αλλά και του ψηφοφόρους: «Όσοι προεξοφλούν το αποτέλεσμα καλά θα κάνουν να μη βιάζονται. Οι πολίτες θα κληθούν να κρίνουν με βάση ορισμένα νέα δεδομένα. Το δυσμενή για τη ζωή τους συσχετισμό, που προέκυψε από τις κάλπες της απλής αναλογικής. Τις θέσεις, τη στάση, την έπαρση και την αλαζονεία που δεν κρίνεται της ΝΔ στο μεσοδιάστημα μεταξύ των δύο αναμετρήσεων. Προσπάθησαν πολλές φορές να μας βγάλουν από τη μέση. Δε τα κατάφεραν όμως τότε που όλα τα σκιαζε η φοβέρα των δανειστών και των μνημονίων. Δεν θα τα καταφέρουν ούτε τώρα. Γιατί ξέρουμε ότι χαμένοι αγώνες είναι μόνο αυτοί που δεν δίνονται. Ότι οι συσχετισμοί είναι για να αλλάζουν. Ότι την ιστορία τη γράφουν οι λαοί. Και τίποτε δεν έχει κριθεί πριν ο λαός με την ψήφο του βάλει την Κυριακή τη σφραγίδα του».

Ακολούθως περιέγραψε το διακύβευμα της εκλογικής αναμέτρησης της Κυριακής: «Και με βάση αυτά θα κληθούν να αποφασίσουν οι πολίτες ποιον και με πόση δύναμη θέλουν στη θέση της κυβέρνησης . Και ποιον και με πόση δύναμη στη θέση της αντιπολίτευσης.

Και τα διλήμματα, όπως και σε κάθε κάλπη ενισχυμένης αναλογικής είναι σκληρά.

Δεν τα βάζουμε εμείς. Τα βάζει η ίδια η ζωή και το εκλογικό σύστημα που δίνει 50 έδρες στο πρώτο κόμμα.

Και στην κρίση του λαού τη Κυριακή θα είναι δυο μόνο εναλλακτικές στρατηγικές και δύο μόνο προγράμματα διακυβέρνησης. Η στρατηγική και το πρόγραμμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Και η στρατηγική και το πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το πρόγραμμα της ΝΔ και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Μόνο που το αληθινό πρόγραμμα της ΝΔ αποκαλύφθηκε τις τελευταίες ημέρες. Δεν είναι οι πλουσιοπάροχες υποσχέσεις του κυρίου Μητσοτάκη. Είναι αυτό που έχει καταθέσει ως πρόγραμμα σταθερότητας, πριν από δύο μήνες, στις Βρυξέλες.

Ότι και να μας λένε, όσα και να υπόσχονται, αυτό είναι το πρόγραμμά τους. Και χθες επιτέλους, ο καθ’ ύλην αρμόδιος πρώην υπουργός, ο κύριος Σκυλακάκης ομολόγησε δημόσια ότι καμία από τις προεκλογικές εξαγγελίες Μητσοτάκη δεν περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα σταθερότητας που κατέθεσαν στις Βρυξέλες.

Ομολόγησε δημόσια ότι όλα όσα υπόσχονται είναι αέρας κοπανιστός. Ακοστολόγητα ευχολόγια. Στάχτη στα μάτια του ελληνικού λαού. Γιατί το αληθινό πρόγραμμά τους δε προβλέπει όπως υπόσχονται αυξήσεις στο μέσο μισθό της τάξης του 25% αλλά προβλέπει καθηλωμένο μέσο πραγματικό μισθό την επόμενη τετραετία.

Δεν προβλέπει 10.000 νέες προσλήψεις στο ΕΣΥ, παρά μονάχα 10.000 αντικαταστάσεις όσων αποχωρήσουν.

Δε προβλέπει αυξήσεις στου δημόσιους υπαλλήλους αλλά μειώσεις στο μισθολόγιό τους κατά 730 εκατομμύρια. Και προβλέπει πραγματική μείωση κατά 10% των πρωτογενών καταναλωτικών δαπανών σε κρίσιμους τομείς του Δημοσίου, όπως η Υγεία και η Παιδεία.

Οφείλει λοιπόν, ο κος Μητσοτάκης μετά τις αποκαλύψεις είτε να αποπέμψει και τον κο Σκυλακάκη – και τον κ. Σκυλακάκη γιατί έχει αποπέμψει ήδη τρεις – που φανέρωσε την αλήθεια, είτε να ζητήσει μια συγνώμη στους Έλληνες πολίτες. Να τους πει : Συγνώμη σας εξαπάτησα. Και να αποκαλύψει το αληθινό του πρόγραμμα.

Και θέλω να αναρωτηθώ και αν κάτι αντίστοιχο είχε κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και έβγαινε ο υπουργός του και το παραδεχόταν, αλήθεια στα κεντρικά δελτία των ειδήσεων τι θα λέγανε τούτες τις μέρες στον ελληνικό λαό για τον ΣΥΡΙΖΑ;».

 

Χαμός στον αέρα της ΕΡΤ με Αντώναρο και Λαζαρίδη: «Ο Κασσελάκης έχει βάλει μπουρλότο στην παραδοσιακή πολιτική – Κάνει lifestyle» (video)

InCollage 20240502 120728230

Χαμός στον αέρα της ΕΡΤ με Αντώναρο και Λαζαρίδη: «Ο Κασσελάκης έχει βάλει μπουρλότο στην παραδοσιακή πολιτική – Κάνει lifestyle» (video)

Ένας πολύ έντονος διάλογος εκτυλίχθηκε στον αέρα της δημόσιας τηλεόρασης, από τον Ευάγγελο Αντώναρο και…

Μαζωνάκης: Επικό βίντεο να τραγουδάει το «Du Hast» των Rammstein – «Ας είναι και οι 2 πάνω στη σκηνή Θεέ μου!» (video)

Μαζωνάκης

Μαζωνάκης: Επικό βίντεο να τραγουδάει το «Du Hast» των Rammstein – «Ας είναι και οι 2 πάνω στη σκηνή Θεέ μου!» (video)

«Ναι καλησπέρα σας, φροντιστήριο γερμανικών εκεί; Μια ερώτηση παρακαλώ;», ακούγεται να λέει στο βίντεο ο…