Newsroom

Newsroom

Τσίπρας από Ηράκλειο: "Επιτέλους θα κάνει ξαστεριά την Κυριακή"

Μία μόλις μέρα μετά την μεγαλειώδη συγκέντρωση στην Ομόνοια, πλήθος κόσμου παρευρέθηκε και στην τελευταία προεκλογική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα…

tsipras hrakleio

Μία μόλις μέρα μετά την μεγαλειώδη συγκέντρωση στην Ομόνοια, πλήθος κόσμου παρευρέθηκε και στην τελευταία προεκλογική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο Κρήτης. «Ο κύβος ερρίφθη. Από Δευτέρα σηκώνουμε μανίκια και αναλαμβάνουμε την βαριά ευθύνη να σηκώσουμε την Ελλάδα ψηλά… επιτέλους θα κάνει ξαστεριά την Κυριακή», είπε ο κ. Τσίπρας με τον κόσμο να ζητωκραυγάζει. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εγγυήθηκε στο λαό για τις συντάξεις, την υγεία, και ότι θα μπει τέλος στους πλειστηριασμούς. «Η κυβέρνηση ου ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει το χρέος της, θα διεκδικήσει τις πολεμικές αποζημιώσεις, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα διεκδικήσει το κατοχικό δάνειο», είπε χαρακτηριστικά

«Στις 25 Γενάρη μπαίνουν οι τίτλοι τέλους για ένα σύστημα εξουσίας που αντί να χτίσει ένα κράτος πρόνοιας έχτισε ένα κράτος πελάτη μεγάλων συμφερόντων», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και εμφανίστηκε βέβαιος για τη νίκη του κόμματός του, λέγοντας «ο κύβος ερρίφθη».

Στη συνέχεια επιτέθηκε στη ΝΔ και στον Αντώνη Σαμαρά για την προεκλογική στρατηγική που ακολούθησε. «Θέλουμε έναν ιστορικό θρίαμβο για τον λαό», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας υπερασπιζόμενος τη θέση του για την ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι αυτοδύναμος στη Βουλή, κάτι που, όπως είπε, δεν έχει επιτευχθεί ακόμη.

«Τη Δευτέρα η τρόικα τελειώνει» επανέλαβε πολλές φορές ο κ. Τσίπρας, ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα τηρήσει τις θεσμικές υποχρεώσεις τής χώρας έναντι της ΕΕ, αλλά όχι τις πολιτικές δεσμεύσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων, επικαλούμενος τη λαϊκή ετυμηγορία. 

tsipras hrakleio 2

Για τις ανακοινώσεις Ντράγκι, εξέφρασε τη σιγουριά ότι υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια για διαπραγμάτευση και ότι μέχρι το καλοκαίρι θα έχει βρεθεί λύση. Πρόσθεσε ότι το πρώτο του ταξίδι ως πρωθυπουργός θα το κάνει στην Κύπρο.

«Την επόμενη ημέρα δεν θα υπάρχουν μνημόνια, δεν θα υπάρχει τρόικα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και σημείωσε ότι το plan B της τρόικας είναι να υπάρξει μια κυβέρνηση συνεργασίας, ώστε να υπονομευθεί το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Υπογράμμισε ότι «η αυτοδυναμία δεν είναι μια αλαζονική θέση, αλλά μια αναγκαία συνθήκη για να σταματήσει η καταστροφική πορεία της χώρας».

Για την διαπλοκή, είπε ότι η κυβέρνησή του θα ξεκινήσει από την καταπολέμηση τού λαθρεμπορίου καυσίμων και τσιγάρων, από τις «περιβόητες λίστες» Λαγκάρντ, Νικολούδη κλπ, που θα ελεγχθούν, ενώ ανακοίνωσε ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα τεθούν υπό την εποπτεία του ιδίου, ως πρωθυπουργού.
Για τα ΜΜΕ τόνισε ότι απλά θα επιδιώξει να εφαρμοστούν οι νόμοι.

Για τη διαπλοκή τόνισε ότι «θα συγκρουστούμε με το κατεστημένο που οδήγησε τη χώρα σε αυτή την κατάσταση», και υπογράμμισε τη βούλησή του να αντιμετωπίσει όσους χρεοκόπησαν τις τράπεζες «και συνεχίζουν μάλιστα να τις διοικούν». Το τρίγωνο της διαπλοκής την επόμενη ημέρα των εκλογών τελειώνει, είπε.

Σχολιάζοντας τη στάση Σαμαρά κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι η επικοινωνιακή στρατηγική του φόβου τελείωσε και κάλεσε τον ελληνικό λαό να ψηφίσει για την Ελλάδα και να δώσει δύναμη στον ΣΥΡΙΖΑ που είναι η μοναδική επιλογή.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι δεν θέλει να σκεφθεί το ενδεχόμενο δεύτερων εκλογών, υπογραμμίζοντας ότι «δεν θα συγκυβερνήσουμε για να γίνουμε όμηροι των απόψεων και των θέσεων της Μέρκελ».

Αναφορικά με τη συνεδρίαση του Eurogroup, τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου, ο κ. Τσίπρας είπε ότι τον απασχολεί και αυτό το νόημα είχε και η επικοινωνία Χαρδούβελη- Δραγασάκη, αποκαλύπτοντας ότι ματαιώθηκε την τελευταία στιγμή ένα ραντεβού μεταξύ των δύο ανδρών, όχι με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολιάζοντας περαιτέρω τις ανακοινώσεις Ντράγκι, είπε ότι ανέτρεψαν την επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης για ασφυκτικό χρόνο διαπραγμάτευσης. 

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι δεν έχει κανέναν λόγο να προστρέξει σε συνάντηση με την κ. Μέρκελ, αλλά οι επαφές θα γίνουν σε συλλογικό επίπεδο, αποκλείοντας για ακόμη μια φορά διαπραγμάτευση με τους τεχνοκράτες της τρόικας.

Έκανε λόγο για επαναλειτουργία της ΕΡΤ χωρίς πειράματα, δηλαδή χωρίς να πέσει μαύρο, και θα είναι ένα από τα πρώτα νομοσχέδια που θα κατατεθούν στη Βουλή.

Χαμός στον αέρα της ΕΡΤ με Αντώναρο και Λαζαρίδη: «Ο Κασσελάκης έχει βάλει μπουρλότο στην παραδοσιακή πολιτική – Κάνει lifestyle» (video)

InCollage 20240502 120728230

Χαμός στον αέρα της ΕΡΤ με Αντώναρο και Λαζαρίδη: «Ο Κασσελάκης έχει βάλει μπουρλότο στην παραδοσιακή πολιτική – Κάνει lifestyle» (video)

Ένας πολύ έντονος διάλογος εκτυλίχθηκε στον αέρα της δημόσιας τηλεόρασης, από τον Ευάγγελο Αντώναρο και…

Μαζωνάκης: Επικό βίντεο να τραγουδάει το «Du Hast» των Rammstein – «Ας είναι και οι 2 πάνω στη σκηνή Θεέ μου!» (video)

Μαζωνάκης

Μαζωνάκης: Επικό βίντεο να τραγουδάει το «Du Hast» των Rammstein – «Ας είναι και οι 2 πάνω στη σκηνή Θεέ μου!» (video)

«Ναι καλησπέρα σας, φροντιστήριο γερμανικών εκεί; Μια ερώτηση παρακαλώ;», ακούγεται να λέει στο βίντεο ο…