Τσίπρας: Αντίο κομαντάντε – Τα μηνύματα των πολιτικών για τον Κάστρο

Μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook αποχαιρέτισε ο Έλληνας πρωθυπουργός τον Κουβανό ηγέτη Φιντέλ Κάστρο. Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του θανάτου του, ο Αλέξης Τσίπρας έγραψε:

58397df91dc52492548b4995

“Στις τωρινές πολιτικές συνθήκες στον πλανήτη μας κάθε απόφαση, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, πρέπει να αναλύεται και να εφαρμόζεται με προσοχή” έγραφε η συγχαρητήρια επιστολή που είχα δεχθεί από τον ιστορικό ηγέτη της παγκόσμιας αριστεράς, τον Φιντέλ Κάστρο.

Ο ίδιος υπήρξε εγγυητής της αξιοπρέπειας και της ανεξαρτησίας του λαού του, ενώ έθεσε τις βάσεις για την περιφερειακή συνεργασία στη Λατινική Αμερική. Η γενιά που φεύγει μας κληροδοτεί μια τεράστια ιστορική, συμβολική και πολιτική παρακαταθήκη, την οποία καλούμαστε να διαχειριστούμε σε συνθήκες εξόχως δύσκολες, με την αποτυχία του νεοφιλελευθερισμού να έχει επέλθει, αλλά το όραμα του σοσιαλισμού να μην έχει βρει ακόμη την νέα άρθρωσή του. Γι’αυτό και όπως λέει ο Φιντέλ, όσοι αγωνίζονται σήμερα για να αντιμετωπίσουν τις καταστροφές που απειλούν τον πλανήτη, πρέπει να αναλύουν και να εφαρμόζουν με προσοχή κάθε πολιτική απόφαση.

Αντίο κομαντάντε.

Ως την παντοτινή νίκη των λαών!”

Τη βαθιά

συγκίνησή  του για το θάνατο Φιντέλ Κάστρο, εξέφρασε και ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

«Προσωπικά, αλλά και θεωρώντας ότι εκφράζω το μεγαλύτερο μέρος των πολιτικών δυνάμεων του Κοινοβουλίου, δηλώνω τη βαθιά συγκίνησή μου για τον θάνατο του Φιντέλ Κάστρο, ιστορικού ηγέτη της Κούβας και φίλου της Ελλάδας», αναφέρει ο Πρόεδρος της Βουλής. «Με την απώλειά του», σημειώνει, «η ανθρωπότητα γίνεται πιο φτωχή. Ο ‘‘κομαντάντε’’ της κουβανικής επανάστασης άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμα της επαναστατικής έμπνευσης και πράξης. Η Ιστορία τον συγκαταλέγει, χωρίς αμφιβολία, ανάμεσα στα πρόσωπα που άλλαξαν την πορεία της». 


Μέσω twitter αναφέρθηκε στην απώλεια του Κάστρο και η Φώφη Γεννηματά.

«Σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή, αγωνίστηκε για τις ιδέες και τη χώρα του και έγινε παγκόσμιο σύμβολο» έγραψε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε:«Η Ιστορία σίγουρα δεν μπορεί να τον προσπεράσει. Θα τον κρίνει μακριά από εξιδανικεύσεις και αφορισμούς».


Η ανάρτηση του Σταύρου Θεοδωράκη για τον Φιντέλ Κάστρο

Με ανάρτηση του στο twitter και τους στοίχους του ποιητή Χοσέ Μαρτί σχολιάζει την είδηση του θανάτου του Φιντέλ Κάστρο ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Μια ακόμα επανάσταση είναι απαραίτητο να γίνει, αυτή που δε θα τελειώσει όταν ο ηγέτης της αναλάβει την Εξουσία». Χοσέ Μαρτί, Κούβα

ΚΚΕ: Hasta la victoria siempre

Τα συλλυπητήριά του στον πρόεδρο της Κούβας, Ραούλ Κάστρο, το κομμουνιστικό κόμμα και τον λαό της χώρας, για τον θάνατο του Φιντέλ Κάστρο, εξέφρασε και το ΚΚΕ.

Στη μακροσκελή ανακοίνωση γίνεται αναφορά στην πολιτική δράση του ιστορικού ηγέτη της Κούβας, ενώ επισημαίνεται ότι ο Φιντέλ Κάστρο «αφήνει πολύτιμη παρακαταθήκη στο διεθνές κομμουνιστικό κίνημα και ιδιαίτερα στον κουβανικό λαό, στον αγώνα που δίνει και σήμερα ενάντια στο αμερικανικό εμπάργκο που συνεχίζεται και όλες τις προσπάθειες υπονόμευσης του σοσιαλιστικού δρόμου ανάπτυξης, στις οποίες πρωτοστατούν οι ΗΠΑ και η ΕΕ».

Στη φυλακή πολύ γνωστός δικηγόρος της Αθήνας – Καταδικάστηκε για βιασμό δύο παιδιών

δικαιοσύνη 1

Στη φυλακή πολύ γνωστός δικηγόρος της Αθήνας – Καταδικάστηκε για βιασμό δύο παιδιών

Ο 64χρονος δικηγόρος από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε τις αποδιδόμενες σε βάρος του κατηγορίες, ισχυριζόμενος…