Τσίπρας: Άλλοι παρακαλούσαν το Βερολίνο να κρατήσει σκληρή στάση απέναντι στην Ελλάδα

Πιο κοντά στην έξοδο στις αγορές η χώρα μετά τις αποφάσεις της 15ης Ιουνίου, δήλωσε ο Πρωθυπουργός σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα», ενώ έκανε πρόβλεψη για τις Γερμανικές εκλογές. Ανοιχτός σε συνεργασία με τα κόμματα του ευρύτερου προοδευτικού τόξου.

594f8d571dc5249b178b456b

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα» , ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ήταν αποκαλυπτικός και απάντησε στα ερωτήματα σχετικά με τις φήμες που θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ να συζητάει γα συνεργασίες με τα κόμματα του ευρύτερου προοδευτικού τόξου.

Ο πρωθυπουργός άφησε αιχμές …κατά της Φώφης Γεννηματά , ότι «θα χαιρόμασταν ειλικρινά αν (π.χ το ΠΑΣΟΚ) έβρισκε ξανά τον προοδευτικό του προσανατολισμό, αλλά και το κουράγιο να ανοίξει έναν ειλικρινή και χωρίς προκαταλήψεις διάλογο με την κυβερνώσα Αριστερά, τον ΣΥΡΙΖΑ, για την προοπτική της προοδευτικής διακυβέρνησης μετά το τέλος των μνημονίων.

 Εμείς, πάντως, θα είμαστε εκεί. Αλλά νομίζω ότι έχει πολύ σοβαρά προβλήματα να λύσει για να φτάσει μέχρι εκεί». Κάλεσε μάλιστα, την Φώφη Γεννηματά να πάρει θέση στην ατζέντα Μητσοτάκη, με στόχο, «να διαπιστώσουμε τουλάχιστον αν βρισκόμαστε από την ίδια ή από την άλλη πλευρά της αβύσσου».

Η απάντηση από το ΠΑΣΟΚ

«Η Φώφη Γεννηματά το είπε και χθες και το εννοεί: Δεν θα συμμετέχουμε σε αδύναμες Κυβερνήσεις που θα οδηγήσουν την χώρα μέσα σε καθεστώς πόλωσης σε νέα αδιέξοδα. Το μοντέλο αυτό – όπως είναι η σημερινή κυβέρνηση – έχει αποτύχει», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι αυτό ισχύει τόσο για τον κ. Τσίπρα, όσο και για τον κ. Μητσοτάκη.

«Χρειάζεται εθνική συνεννόηση, εθνική γραμμή και Κυβέρνηση ευρείας, λαϊκής και κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας», συνεχίζει το ΠΑΣΟΚ, που καταλήγει:

«Με την ευκαιρία να επισημάνουμε και πάλι ότι η διακυβέρνηση του κ. Τσίπρα και του ακροδεξιού συνεταίρου του έχει τόση σχέση με την αριστερά, όση ο φάντης με το ρετσινόλαδο».

Ο κ. Τσίπρας υποστηρίζει ότι η καθυστέρηση στη διαπραγμάτευση οφείλεται στις διαφωνίες μεταξύ των Θεσμών και επιτίθεται στην αντιπολίτευση που “πατάει σε δυο βάρκες”. Επίσης αναφέρει ότι η ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης είναι αρμοδιότητα της ΕΚΤ και όχι του Eurogroup και εμφανίζεται βέβαιος ότι η Ελλάδα θα βγει στις αγορές και από το μνημόνιο το 2018.

Μετά τις Γερμανικές εκλογές ο Σόμιπλε ίσως αποτελεί παρελθόν

Ερωτηθείς για το τι προσδοκά από τις επικείμενες γερμανικές εκλογές, εκφράζει επιθυμία για κυβερνητικό σχήμα, που θα είναι κοντά σε μια Ευρώπη των συναινέσεων, μια Ευρώπη απεγκλωβισμού από τις πολιτικές λιτότητας. Και για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ειδικότερα, αναφέρει: «Η ύπαρξη Σόιμπλε στο υπουργείο Οικονομικών είναι αποτέλεσμα πολιτικών συσχετισμών. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αν αυτοί οι συσχετισμοί θα διατηρηθούν ή θα μετατραπούν στις επικείμενες εκλογές».

Το καλύτερο όμως το άφησε για το τέλος ο πρωθυπουργός, καθώς εξαπέλυσε επίθεση κατά της Ν.Δ. και του Κυριάκου Μητσοτάκη, λέγοντας, χωρίς να κατονομάσει, ότι “αυτοί πήγαιναν στο Βερολίνο και παρακαλούσαν τους δανειστές να κρατήσουν σκληρή και αδιάλλακτη στάση. Και όταν η Κομισιόν μας υποστήριζε, έβαζαν τους ευρωβουλευτές τους στο Ευρωκοινοβούλιο να επιτίθενται στην Κομισιόν”.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…