Newsroom

Newsroom

Τσίπρας: Αγωνιζόμαστε για τη "ρεαλιστική ουτοπία" της αριστερής ηγεμονίας

Αισιοδοξία για το μέλλον εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε εκδήλωση της «Αλλης Ευρώπης» στη Ρώμη στην πλατεία…

tsipras2 3

Αισιοδοξία για το μέλλον εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε εκδήλωση της «Αλλης Ευρώπης» στη Ρώμη στην πλατεία Φαρνέζε. Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «ο πόλεμος είναι ακόμα μπροστά μας και θα είναι σκληρός», γιατί η λιτότητα και τα Μνημόνια είναι ακόμα εδώ, είναι το καθεστώς του Νότου, γιατί οι ιδιωτικοποιήσεις είναι στην ημερήσια διάταξη.

«Οι κυβερνήσεις των δανειστών εκχωρούν στον ιδιωτικό τομέα δημόσιες επιχειρήσεις, δημόσια περιουσία και δημόσιο φυσικό πλούτο, παραβιάζοντας το υπέρτατο κριτήριο του δημόσιου συμφέροντος» επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Το σχέδιό τους να μετατρέψουν τον ευρωπαϊκό Νότο σε ζώνη φτηνής και επισφαλούς εργασίας, προϋποθέτει τη συρρίκνωση της δημοκρατίας, την αυταρχική επίθεση στα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα και στις Συνταγματικές κατακτήσεις των λαών μας».

Την ελπίδα ότι η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν θα ανακυκλώσει πολιτικά στην Ευρώπη το «Μεγάλο Συνασπισμό» της Γερμανίας εξέφρασε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε: «Ότι δε θα συνεχίσει το καταστροφικό έργο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μπαρόζο, που δε υπηρετούσε την Ευρώπη και τους πολίτες της, αλλά το νεοφιλελεύθερο δόγμα της κυρίας Μέρκελ. Της κυρίας Μέρκελ που σήμερα δήλωσε ότι συμπαραστέκεται στο δικαίωμα του Ισραήλ να δολοφονεί αθώους αμάχους. Και πραγματικά, μια τέτοια ευρωπαϊκή ηγεσία μας κάνει να ντρεπόμαστε για την Ευρώπη».

Αναφέρθηκε, ακόμη, στη Χρυσή Αυγή και το ζήτημα της αντιμετώπισης της «νεοναζιστικής και νεοφασιστικής βίας»: «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να επιτρέπουμε στις εγκληματικές νεοναζιστικές οργανώσεις, όπως η Χρυσή Αυγή και η Κάζα Πάουντ, να διοργανώνουν, με την άδεια των δημοτικών αρχών και των δημοκρατικών θεσμών, ρατσιστικές συγκεντρώσεις και πρωτοβουλίες, τροφοδοτώντας την ξενοφοβία και τον κατακερματισμό των κοινωνιών μας. Στην Αθήνα και τη Ρώμη πρέπει να αντιμετωπίσουμε τη νεοναζιστική και νεοφασιστική βία, το ρατσισμό και την ξενοφοβία, μέσα στις λαϊκές συνοικίες, εκεί που ο φτωχός κόσμος ζει την εγκατάλειψη και την απομόνωση. Στην Ελλάδα αγωνιστήκαμε και αγωνιζόμαστε για να μην αφήσουμε κανένα μόνο του στην κρίση».

«Αποτελεί ιστορικό μας καθήκον να εργαστούμε για να οικοδομήσουμε μια νέα ηγεμονική, ριζοσπαστική ευρωπαϊκή αριστερά. Την Αριστερά του σήμερα» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε: «Την αριστερά που δε θα ξέρει να καταγγέλλει μόνο αλλά και να νικά, που δεν θα οργανώνει απλώς κοινωνικές αντιστάσεις, αλλά το πολιτικό αύριο της κοινωνίας. Γιατί εμείς δεν αναλωνόμαστε στην απόσπαση παραχωρήσεων από το κυρίαρχο μπλοκ εξουσίας, αλλά συγκροτούμε τη νέα κοινωνική πλειοψηφία. Και τη μετουσιώνουμε σε «ιστορικό μπλοκ», όπως το συνέλαβε και ανέλυσε ο Γκράμσι. Μετατρέπουμε, δηλαδή, τα κοινωνικά στρώματα που συνθλίβει η λιτότητα, σε ιστορική δύναμη που πυροδοτεί τη διαδικασία του κοινωνικού μετασχηματισμού. Κινούμαστε, από την αντίσταση, στη διαμόρφωση εναλλακτικής λύσης. Αγωνιζόμαστε για τη «ρεαλιστική ουτοπία», όχι μόνο μιας αριστερής διακυβέρνησης, αλλά και της αριστερής ηγεμονίας».

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…