Τσίπρας: Το 2022 να γίνει η χρονιά της μεγάλης αλλαγής

«Το 2022 να γίνει η χρονιά μιας νέας αρχής. Για τις ζωές μας. Για την κοινωνία. Για την Ελλάδα. Καλή χρονιά σε όλες και σε όλους» εύχεται ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας.
 

NewsRoom 31/12/2021 | 22:28

O  Αλέξης Τσίπρας, αρχικά ευχήθηκε σε όσους δίνουν τη μάχη της δικής τους ζωής, «σε όσους δίνουν τη μάχη για να σώσουν ζωές, σε όσους έχασαν δικούς τους ανθρώπους, σε όσους παλεύουν στη σκληρή καθημερινότητα για την επιβίωση». Όπως τονίζει «η χρονιά που φεύγει ήταν άλλη μια δύσκολη χρονιά. Πάνε άλλωστε τρία χρόνια τώρα από την πιο πρόσφατη ανάμνηση κανονικότητας. Έκτοτε ο κάθε χρόνος είναι πιο σκοτεινός από το προηγούμενο.

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνει ότι οι ευθύνες για αυτή τη δραματική εξέλιξη της πανδημίας, είναι προφανείς. «Οι παλινωδίες, οι σκοπιμότητες,  η προπαγάνδα, η εργαλειοποίηση της επιστήμης, η επίπλαστη αισιοδοξία, η διαρκής επιμονή συρρίκνωσης του δημόσιου χώρου, η διαρκής εμμονή μη ενίσχυσης του ΕΣΥ, δε ήταν ατύχημα. Ήταν επιλογές που μετέτρεψαν τη διαχείριση της κρίσης σε κρίση της διαχείρισης και μεγέθυναν τον τραγικό απολογισμό».

Καλεί «να πάρουμε, τη χρονιά που έρχεται, πίσω τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας. Να δώσουμε σε όλα τα μέτωπα τη μάχη της ζωής. Με εμπιστοσύνη στην επιστήμη, στον εμβολιασμό, στη θεραπεία. Με αλληλεγγύη. Με στήριξη των ανθρώπων της πρώτης γραμμής, των νέων, του κόσμου της εργασίας και του πολιτισμού».

Ευχόμενος καλή χρονιά σε όλες και σε όλους, ο Αλέξης Τσίπρας καταλήγει στο μήνυμα του υπογραμμίζοντας ότι «το 2022 μπορεί και πρέπει να γίνει η χρονιά της μεγάλης αλλαγής. Η χρονιά μιας νέας αρχής. Για τις ζωές μας. Για την κοινωνία. Για την Ελλάδα».