Τσακαλώτος: Ο Σόιμπλε κάτι πρέπει να δώσει – Δεν μπορεί να τα έχει όλα

Η αντίθεση της Γερμανίας με την ελάφρυνση του χρέους συγκρούεται με την απαίτησή της να μετέχει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, επισήμανε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στο πρακτορείο Bloomberg. Όπως είπε το μήνυμα αυτό μετέφερε στον Γερμανό συνάδελφό του, Β. Σόιμπλε τον οποίο συνάντησε χθες.

57f8ad5a1dc5247d6b8b4569

Όπως σημειώνει το πρακτορείο, η Κρ. Λαγκάρντ (που συναντά σήμερα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, όπως και τον Γ. Ντάισελμπλουμ), έχει εκφράσει τον προβληματισμό της για το κατά πόσο η χώρα μπορεί να ανακάμψει χωρίς μείωση του φορτίου του βάρους χρέους, ενώ ο Σόιμπλε υποστήριξε ότι η χώρα πρέπει να τηρήσει τις υποχρεώσεις της, προσθέτοντας ότι δεν πληρώνει τόκους για πάνω από μια δεκαετία.

Το ΔΝΤ καλείται να αποφασίσει τη στάση του μέχρι τα τέλη της χρονιάς. Ο Ευ. Τσακαλώτος δήλωσε ότι θέλει το ΔΝΤ να μετάσχει στο πρόγραμμα.

«Ο Σόιμπλε πιστεύει ότι το πρόγραμμα θα δουλέψει, το ΔΝΤ θα μετέχει και δεν θα υπάρξει μεγάλη ελάφρυνση χρέους», είπε ο έλληνας υπουργός. «Κάτι θα πρέπει να δώσει εδώ. Νομίζω ότι βαθιά μέσα στην καρδιά του το καταλαβαίνει αυτό».

«Είναι πανούργος πολιτικός. Βρίσκεται τριγύρω για πολύ καιρό. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν καταλαβαίνει ότι δεν μπορείς να έχεις και τα τρία αυτά», είπε.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος παρομοίασε την Ελλάδα με μια γαζέλα που προσπαθεί να αποφύγει να παγιδευτεί από δυο ελέφαντες που τσακώνονται, σε αυτή την περίπτωση τη Γερμανία και το ΔΝΤ.

«Πρέπει να πιέσουμε τους ανθρώπους να κάτσουν κάτω και να βρουν μια λύση», τόνισε.

Κρίσιμες συναντήσεις Τσακαλώτου

Με την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ και τον πρόεδρο του Eurogroup ,Γερούν Ντάισελμπλουμ, θα συναντηθεί σήμερα στην έδρα του ΔΝΤ ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ολοκληρώνοντας τις επαφές του στην αμερικανική πρωτεύουσα με αφορμή τη συμμετοχή του στην ετήσια σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Η συνάντηση Λαγκάρντ – Τσακαλώτου θα πραγματοποιηθεί αργά το μεσημέρι και χρονικά μετά την συνεδρίαση του Washington Group.

Παρέμβαση Ρουβίκωνα για την Παλαιστίνη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

ισν

Παρέμβαση Ρουβίκωνα για την Παλαιστίνη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Η οργάνωση ανάρτησε σημαίες της Παλαιστίνης στο κτίριο όπου Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί διεθνές συνέδριο για…