Newsroom

Newsroom

Τσακαλώτος: Εντός μνημονιακού πλαισίου οι παροχές

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, είπε το βράδυ της Τετάρτης ότι «θα δώσουμε τις απαραίτητες εξηγήσεις όταν μας ζητηθούν και τότε οι θεσμοί θα κατανοήσουν ότι οι αποφάσεις της κυβέρνησης για τη χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης στους χαμηλοσυνταξιούχους κινούνται εντός του μνημονιακού πλαισίου».

5851a7a61dc524747b8b45c2

Μετά από την ολοκλήρωση και του γύρου διαβουλεύσεων με τους επικεφαλής του κουαρτέτου, ο κ. Τσακαλώτος πρόσθεσε ότι η νομοθετική διάταξη θα ψηφιστεί αύριο Πέμπτη, με ονομαστική ψηφοφορία.

Ο κ. Τσακαλώτος την Πέμπτη θα μεταβεί στο Βερολίνο, χωρίς ωστόσο να έχει μέχρι στιγμής κανονιστεί συνάντηση με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών. Οι ίδιοι κύκλοι διευκρίνιζαν επίσης ότι ο κ. Τσακαλώτος δεν θα είναι στη συνάντηση του πρωθυπουργού με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ.

Σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των θεσμών, ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών σημείωσε ότι θα συνεχιστούν στην Αθήνα, με την ατζέντα της Πέμπτης να περιλαμβάνει τα ενεργειακά αλλά και θέματα ανοίγματος αγορών.

Στον σημερινό κύκλο διαβουλεύσεων, αρμόδιοι παράγοντες έκαναν λόγο για σημαντική σύγκλιση στα θέματα που συζητήθηκαν όπως το «Υπερταμείο» Αποκρατικοποιήσεων, τα χρηματοοικονομικά, αλλά και το θέμα του εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Στο Βερολίνο θα μεταβεί και η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, για να παραστεί στο συνέδριο του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ), σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας.

Στις 12 το μεσημέρι (τοπική ώρα), θα παραχωρήσει από κοινού με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, συνέντευξη Τύπου στους εκπροσώπους των γερμανικών και διεθνών ΜΜΕ. 

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…