Τσακαλώτος σε ΝΔ: Ακραίος τσαρλατανισμός ο ισχυρισμός ότι υπουργός εύχεται να πεθάνουν άνθρωποι

Απάντηση στην επίθεση της Νέας Δημοκρατίας με ανακοίνωσή του έδωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, κάνοντας λόγο για «κατήφορο» και «τσαρλατανισμό» του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης

5b3bd7061dc5247b5f8b4568 1

«O κατήφορος της ΝΔ δεν έχει σταματημό» αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.

Ο κ. Τσακαλώτος επισημαίνει ότι «το θέμα που απασχολεί όλη την ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα τους συνταξιούχους είναι αν θα εφαρμοστεί η περικοπή των συντάξεων το 2019», ενώ στη συνέχεια εξηγεί ότι «κυρίαρχο επιχείρημα της κυβέρνησης για τη μη εφαρμογή του μέτρου είναι ότι το μέτρο είναι δημοσιονομικό κι όχι διαρθρωτικό» πράγμα για το οποίο, όπως συμπληρώνει, δεν έχει τοποθετηθεί η ΝΔ.

Αναφερόμενος στην χθεσινή του ομιλία, υποστηρίζει ότι εξήγησε τους λόγους για τους οποίους το μέτρο αυτό είναι δημοσιονομικό και ότι αφορά μόνο μια μικρή μερίδα των συνταξιούχων κι όχι όλους όπως επανειλημμένα έχει ισχυριστεί η ΝΔ και οι εφημερίδες της, όπως σημειώνει.

Παράλληλα, σημείωσε πως «η κυβέρνηση θα συνεχίσει να εξηγεί με επιχειρήματα τις θέσεις και τις επιδιώξεις της για το καλό της κοινωνίας και των συνταξιούχων».

Τέλος, ο κ. Τσακαλώτος καλεί την ΝΔ να «συνεχίσει το δικό της κατήφορο όπου ο σκοπός πάντα αγιάζει τα μέσα. Σήμερα έφτασε στον ακραίο τσαρλατανισμό -γιατί τι άλλο εκτός από τσαρλατανισμό είναι να ισχυρίζεται κανείς ότι ένας υπουργός εύχεται να πεθάνουν άνθρωποι. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η ΝΔ έχει φτάσει στον πάτο».  

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει σχετικά: «Τελικά δεν ειπώθηκε κατά λάθος. Την ευχή που έδωσε στη ΔΕΘ ο κ. Τσίπρας να αποδημήσουν το γρηγορότερο οι 1.5 εκατομμύρια συμπολίτες μας που είναι άνω των 70 ετών, την επανέλαβε ως λύση για το ασφαλιστικό και ο υπουργός Οικονομικών».

Μάλιστα, η αξιωματική αντιπολίτευση ισχυρίζεται ότι αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση «δίνει τη μάχη για να μην κοπούν οι συντάξεις». «Αφού υπέγραψε μόνη της τις περικοπές, τώρα επιδιώκει την ακύρωσή τους προσπαθώντας να πείσει τους θεσμούς ότι αφορούν μελλοθάνατους. Και δεν ντρέπονται».

Τραγωδία με δεκάδες νεκρούς στην Κίνα: Κατέρρευσε τμήμα αυτοκινητοδρόμου (videos)

GMfZiA3WMAAvUty

Τραγωδία με δεκάδες νεκρούς στην Κίνα: Κατέρρευσε τμήμα αυτοκινητοδρόμου (videos)

Για «φυσική γεωλογική καταστροφή», οφειλόμενη στις πρόσφατες «συνεχείς ισχυρές βροχοπτώσεις», κάνει λόγο το δίκτυο CCTV