Τσακαλώτος προς ΔΗΣΥ: Tο ΔΝΤ εσείς το φέρατε, μην πάτε να βγείτε και από πάνω

Αντιπαράθεση ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών Ε. Τσακαλώτο και τον Ε. Βενιζέλο έλαβε χώρα στη Βουλή σε σχέση με τις προβλέψεις που έχουν περιληφθεί στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο.

5b215e451dc52483138b4568

«Η κυβέρνηση δεν στοχεύει σε υπερπλεονάσματα, το λέμε για πολλοστή φορά», είπε ο υπουργός Οικονομικών και επανέλαβε ότι με το δημοσιονομικό χώρο που θα δημιουργηθεί θα υπάρξει μείγμα μειώσεων φόρων και αύξησης δαπανών. Ο υπουργός Οικονομικών κάλεσε επίσης το ΚΙΝΑΛ, να ξεκαθαρίσει αν είναι κοντά σε αυτό το μείγμα των φοροελαφρύνσεων και της αύξησης των δαπανών, ή πιο κοντά στη ΝΔ που δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα στις φοροελαφρύνσεις.

«Δεν υπάρχουν υπερπλεονάσματα με το Μεσοπρόθεσμο, ούτε μέρισμα εκ των υστέρων, αλλά δημοσιονομικός χώρος που θα ξοδεύεται εκ των προτέρων» είπε ο Ε. Τσακαλώτος, που είχε ακούσει νωρίτερα τον κ. Βενιζέλο να υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση επιφέρει την βαριά και «βαβυλώνεια» αιχμαλωσία των υπερπλεονασμάτων, για να κάνει εκ των υστέρων αναδιανομή με μικρά επιδόματα και πλέον αυτά τα υπερπλεονάσματα είναι δέσμευση έναντι των εταίρων που «δεν μας παίρνουν στα σοβαρά ως διαπραγματευτή για τα μέτρα για το χρέος».

«Εμείς δεν φέραμε το ΔΝΤ. Εσείς το φέρατε το ΔΝΤ. Ο κ. Γεώργιος Παπανδρέου έφερε το ΔΝΤ. Όταν γίναμε εμείς κυβέρνηση ήταν ήδη στο Πρόγραμμα. Εσείς μολονότι σας συμβούλευσαν να μην το φέρετε το ΔΝΤ, το παρακαλέσατε να έρθει από το Καστελόριζο, συνεπώς μην μας βγαίνετε και από πάνω για το πρόγραμμα”, είπε ο υπουργός Οικονομικών στις επικρίσεις του κ. Βενιζέλου.

«Εσείς καταλάβατε ότι το ΔΝΤ το επέβαλε κάποια ελληνική κυβέρνηση; Το ΔΝΤ το επέβαλε στην καρδιά της ευρωζώνης η Γερμανία και οι ισχυρές δημοσιονομικά ευρωπαϊκές κυβερνήσεις λόγω δυσπιστίας στην ΕΕ που δεν μπόρεσε να προβλέψει και να ανακόψει την κρίση του 2008», σχολίασε ο Ε. Βενιζέλος που πρόσθεσε ακόμη, ότι σήμερα η κυβέρνηση εισάγει την βαριά υποχρέωση της παροχής εγγύησης επί της περιουσίας του λεγόμενου υπερταμείου για 25 δισ. ευρώ που τα έχουν εντάξει οι εταίροι στο χρηματοδοτικό σχήμα των επομένων ετών. «Που είναι άραγε τώρα οι κήρυκες του νομικού και πολιτικού λαϊκισμού που έλεγαν ότι θα γίνει αναγκαστική εκτέλεση εις βάρος της δημόσιας περιουσίας και αυτό θα φτάσει μέχρι την Ακρόπολη; Τώρα καταλαβαίνουν από ποιο δίκαιο διέπεται η εγγύηση αυτή των 25 δισ. της δημόσιας περιουσίας, η οποία εκλαμβάνεται ως ιδιωτική και δεν αισθάνονται ντροπή γι’ αυτά που έλεγαν;» είπε ο κ. Βενιζέλος.

Δείτε εδώ τη συνέντευξη του Ευκλείδη Τσακαλώτου στη γερμανική Zeit Online

Ο Γιάννης Δραγασάκης αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ – «Καλή αντάμωση στους γνωστούς χώρους, για τους γνωστούς λόγους»

6023184

Ο Γιάννης Δραγασάκης αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ – «Καλή αντάμωση στους γνωστούς χώρους, για τους γνωστούς λόγους»

«Προσωπικά είμαι βέβαιος ότι η Αριστερά θα κληθεί από το λαό, ξανά, να κυβερνήσει, γιατί…

Καιρός: Προειδοποιεί για ραγδαία αλλαγή ο Μαρουσάκης – «Η χώρα θα σπάσει στα δύο» (video)

5662838

Καιρός: Προειδοποιεί για ραγδαία αλλαγή ο Μαρουσάκης – «Η χώρα θα σπάσει στα δύο» (video)

«Από την Θεσσαλία και πάνω κυρίως τις απογευματινές ώρες θα συναντάμε ιδιαίτερα άστατο καιρό», τονίζει…

Λένα Παπαληγούρα: «Το να υπάρχεις και να ζεις ως γυναίκα στην Αθήνα είναι επίτευγμα από μόνο του» (video)

Λένα Παπαληγούρα

Λένα Παπαληγούρα: «Το να υπάρχεις και να ζεις ως γυναίκα στην Αθήνα είναι επίτευγμα από μόνο του» (video)

«Δεν ξέρω κατά πόσο η κοινωνία είναι έτοιμη να υποστηρίξει τις γυναίκες», σημείωσε η ηθοποιός…