Τσακαλώτος: Μέτρα κατά του κρυμμένου πλούτου και της φοροδιαφυγής – Τι λέει για τη διαπραγμάτευση

Mέτρα κατά της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς και του κρυμμένου πλούτου προαναγγέλλει με συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής ο αναπληρωτής…

2268702

Mέτρα κατά της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς και του κρυμμένου πλούτου προαναγγέλλει με συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος, προκειμένου η κυβέρνηση να φτάσει σε μια κατ’ αρχήν συμφωνία με τους εταίρους.

Εξηγεί, ωστόσο, ότι «η πιο κρίσιμη φάση θα είναι η μεγάλη διαπραγμάτευση του Ιουνίου για το χρέος».

«Η δέσμευσή μας είναι να πετύχουμε πρωτογενή πλεονάσματα της τάξεως του 1%-1,5%. Η μέχρι πρότινος πρακτική ήταν αυτά τα πλεονάσματα να επιτυγχάνονται με υπέρμετρες θυσίες των ασθενέστερων. Τα πλεονάσματα θα έρθουν από αυτούς που μπορούν με βάση την οικονομική τους δυνατότητα και οι οποίοι απέφυγαν τόσα χρόνια να συμβάλουν όσο θα έπρεπε. Θα είναι μέτρα κατά της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς, του κρυμμένου πλούτου» αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Όσον αφορά στα σχέδια της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό, σημειώνει: 

«Ο σχεδιασμός μας είναι να εμποδίσουμε τις μειώσεις συντάξεων και γι’ αυτόν τον λόγο δεν θα εφαρμόσουμε τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος. Δεν γίνεται άλλο να μειώνονται μισθοί και  συντάξεις όσο και αν επιμένουν οι δανειστές μας».

Φωτιά στην Κόρινθο – Η στιγμή που ο τραυματίας πυροσβέστης μεταφέρεται μακριά από το πύρινο μέτωπο (photo)

sofiko pirosbestis

Φωτιά στην Κόρινθο – Η στιγμή που ο τραυματίας πυροσβέστης μεταφέρεται μακριά από το πύρινο μέτωπο (photo)

Τραυματίστηκε ο υποδιοικητής της ΠΥ Κορίνθου, κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης από εναέριο μέσο