Τσακαλώτος: Eπείγει η ανάκτηση της αξιοπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ

Σχετικά με τις προεκλογικές προτάσεις οικονομικής πολιτικής, ανέφερε ότι υπήρχε ένα θέμα αξιοπιστίας. Ενώ το πρόγραμμα του κόμματος περιείχε πολλά πράγματα που είναι επιθυμητά, ο κόσμος δεν πίστεψε ότι μπορούμε να τα εφαρμόσουμε.

Tsakalotos

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρέπει να αποκτήσει μια ξεκάθαρη ταυτότητα, η οποία πρέπει να είναι Αριστερή. Πρέπει ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και της Αριστεράς να είναι περήφανος για τις αναλύσεις, τις ιδέες και τις προτάσεις του, σημείωσε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε συνέντευξή του στο Mega.

Αναφερόμενος στην υποψηφιότητα Κασσελάκη, ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε πως χρειάζεται κάποια αυτοκριτική από τα ΜΜΕ αναφορικά με την προσέγγισή τους στην προεκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε αντιδιαστολή με το αυξημένο ενδιαφέρον που έδειξαν μετά την πρόθεση του κ. Κασσελάκη να είναι και αυτός υποψήφιος. Κι αυτό, γιατί ανεξάρτητα από την υποψηφιότητα του κ. Κασσελάκη, θα έπρεπε να υπάρχει, ούτως ή άλλως, μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την ανάδειξη ηγεσίας στην αξιωματική αντιπολίτευση, να ασχολούνται και να προβάλλουν περισσότερο τις θέσεις όλων των υποψηφίων. Αναφορικά με την υποψηφιότητα του κ. Κασσελάκη τόνισε ότι δεν επιθυμεί να τη σχολιάσει περαιτέρω, όπως εξάλλου δεν σχολιάζει και τις άλλες υποψηφιότητες.

Τόνισε ότι επιθυμεί έναν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που να έχει «συνείδηση ΣΥΡΙΖΑ». Αυτό σημαίνει ένα κόμμα που συζητάει πολιτικά και ιδεολογικά. Και συνεπώς, και τα μέλη και οι φίλοι να είναι εξοπλισμένοι έτσι ώστε να μπορούν να μεταφέρουν το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε εργασιακούς χώρους, σε γειτονιές, παντού.

Για να είναι αυτό εφικτό, χρειάζεται ένα στιβαρό κόμμα, αυτό που ο ίδιος χαρακτηρίζει «συνείδηση ΣΥΡΙΖΑ». Χρειάζονται τάσεις που να συζητούν και να συνθέτουν, αλλά ταυτόχρονα η επιλογή προσώπων να γίνεται αξιοκρατικά ανεξάρτητα από τις ισορροπίες. Παράλληλα τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ποτέ δεν ήταν των συμφερόντων. Το απέδειξε αυτό εξάλλου και ο Αλέξης Τσίπρας και γι’ αυτό πολεμήθηκε τόσο.

Επανέλαβε λοιπόν, ότι αυτό που έχει σημασία είναι να έχουμε ένα στιβαρό ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που ξέρει τι πιστεύει, που έχει αυτοπεποίθηση για τις ιδέες του και τις αξίες του. Που γνωρίζει πώς αυτές οι ιδέες μετατρέπονται σε πολιτικές, τι σημαίνει να είσαι αριστερός, πώς προτάσσεις τη συλλογικότητα.

Σημείωσε πως δεν υπάρχει μία αιτία για την ήττα. Η απάντηση είναι πολυπαραγοντική και όλα θα πρέπει να συζητηθούν στο προσεχές έκτακτο συνέδριο του κόμματος. Ανέφερε ότι έχει ήδη καταθέσει κάποιες πρώτες σκέψεις, όπως για παράδειγμα το πώς διαχειρίστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την απλή αναλογική.

Αυτό που επείγει, λοιπόν, είναι η ανάκτηση της αξιοπιστίας μας. Και σε αυτή την κατεύθυνση, θα πρέπει τώρα να εκπονήσουμε ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο για όλη τη γκάμα: για τις εργασιακές σχέσεις, για το δημόσιο σύστημα υγείας, για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών και των φυσικών καταστροφών, τι λέμε για την πράσινη μετάβαση αλλά και τι λέμε για τον πολιτισμό. Και πολλά – πολλά άλλα.

Αν έχεις όραμα, συμπλήρωσε, και ξέρεις πού θέλεις να πας, μπορείς να κάνεις και ισχυρή αντιπολίτευση στα τρέχοντα, στα καθημερινά. Γιατί σε αυτή την περίπτωση, η κριτική στην επικαιρότητα επηρεάζεται από το μακροπρόθεσμο σχέδιο και έχει μεγαλύτερο βάθος.

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…