Τσαφούλιας: Μίλησε για τη «μητέρα» των Τεμπών και συγκλόνισε – «Θα νοιώσω άσχημα αν μας βλέπει η κυρία Καρυστιανού» (video)

«Ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα ποτέ δεν ευθύνονται οι πολιτικοί... συγκλονιστικό», σημείωσε ο Σωτήρης Τσαφούλιας που μίλησε για όλα

Τσαφούλιας

Ο Σωτήρης Τσαφούλιας βρέθηκε καλεσμένος στο «Χαμογέλα και Πάλι!»όπου και μίλησε για τη ζωή του και την στάση που κρατά αλλά και για τα επαγγελματικά του.

Ωστόσο η αναφορά που έκανε στη μητέρα θύματος από το δυστύχημα στα Τέμπη, την Μαρία Καρυστιανού, έγινε γρήγορα viral και «καταχειροκροτήθηκε». Ο Σ. Τσαφούλιας μάλιστα πήρε θέση και για τα πρόσφατα επεισόδια με τον Πάνο Βλάχο και τον Γιώργο Νταλάρα.

Τσαφούλιας – Αναλυτικά οι δηλώσεις του

«Θα αισθανόμουν άσχημα να ξεκινούσαμε την κουβέντα μας για τις “17 Κλωστές” αν αυτή τη στιγμή η κ. Μαρία Καρυστιανού η οποία έβγαλε έναν πύρινο λόγο σε μία επιτροπή της Βουλής που εξετάζει εάν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για το έγκλημα των Τεμπών.

Και μετά από αυτή την κατάθεση ψυχής αυτής της γυναίκας, εάν ανοίξει την τηλεόραση και δει εμένα να μιλάω για την δουλειά μου, θα αισθανθώ πολύ άσχημα. Σε εκείνη δεν μπορώ να πω τίποτα, σε εκείνους όμως που συνέστησαν αυτή την επιτροπή για το αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες θα έλεγα “ντροπή”. Δεν μπορείς να μην ντραπείς γι΄αυτό που συμβαίνει. Για κάποιον λόγο όταν συμβαίνει κάτι στην Ελλάδα, δεν έχουν ευθύνη ποτέ οι πολιτικοί, είναι συγκλονιστικό αυτό», ανέφερε ο Σωτήρης Τσαφούλιας και πρόσθεσε:

«Είναι πρόβλημα όταν βγαίνουμε και μιλάμε και λέμε το αυτονόητο. Έτσι όπως κινούμαστε, με την τάση να φαγωνόμαστε, δεν θα αλλάξει κάτι. Η θέση μου είναι ότι θεωρώ την μεγαλύτερη πανδημία της ανθρωπότητας τον διχασμό. Δεν θέλει κανένας μας να ακολουθήσει την δύσκολη οδό, είναι πιο εύκολο να πλακωθούμε από το να προσπαθήσουμε να ερμηνεύσουμε ο ένας τον άλλον.

«Και για το θέμα του Γιώργου Νταλάρα και για το θέμα με τον Πάνο Βλάχο, δεν βγήκα να κάνω τον δικηγόρο κανενός. Έχω πλήρη συνείδηση για το πόσο ασήμαντος είμαι, και πλανητικά και στην Τέχνη και στα πράγματα.

Μπορεί ένας άνθρωπος να θέλει να περάσει ένα μήνυμα αλλά να χρησιμοποιήσει την λάθος λέξη ή το λάθος χρώμα ή τόνο στη φωνή του, θα καταλήξει να περάσει το ανάποδο. Αν πω εγώ κάτι τώρα, που είναι προϊόν της σκέψης μου και είναι παρεξηγήσιμο, δέχομαι ο άλλος να με «σταυρώσει» κατευθείαν.

Ωστόσο κάποιοι άνθρωποι έχουν μία απορία στη ζωή τους, που νομίζω ότι ακόμα και λένε το λάθος πράγμα, έχουν «κερδίσει» με τη στάση τους μέσα στα χρόνια, το δικαίωμα του να ξοδέψουμε ένα λεπτό στο να αποκωδικοποιήσουμε τα λόγια του και την σημασία τους. Αν αρχίζουμε να γκρεμίζουμε, σε μία λογική πολιτικής ορθότητας που έχει καταντήσει φονταμενταλισμός, που προσπαθεί να δεσμεύσει την ελευθερία του λόγου και να μπλοκάρει την ελευθερία της σκέψης. Αυτό ζούμε τώρα, τον φασισμό της δημοκρατίας, ζούμε το bullying του αν δεν είναι κάποιος μαζί μας, είναι εναντίον μας».