Τσαμπάζη: «Δεν φόρεσα μαύρα, δεν συμμετέχω στο συντηρητικό έθιμο που καταπιέζει τις γυναίκες» (video)

«Έχω στο μυαλό μου πως οτιδήποτε μου συμβαίνει, έχω καρκίνο», συγκλονίζει η σύζυγος του αδικοχαμένου Αλέξανδρου Νικολαΐδη, Δώρα Τσαμπάζη

ΤΖΑΜΠΑΖΗ 1

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το θάνατο του Ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαΐδη με τη σύζυγο του Δώρα Τσαμπάζη να μιλά για το πως βιώνει η ίδια και η οικογένεια της την απώλεια αλλά και το πως τα παιδιά έχουν αντιδράσει στον χαμό του πατέρα τους.

Η Δώρα Τσαμπάζη μίλησε στη Ζωή Κρονάκη και την εκπομπή «Δύο στις 10» της ΕΡΤ και πραγματικά μοιράστηκε μέσα από την καρδιά της τόσο τις σκέψεις της όσο και τους φόβους και της αγωνίες μιας μητέρας που καλείται να αντιμετωπίσει έναν τόσο τραγικό χαμό.

«Όταν δεν μπορούσα να χαμογελάσω, προσποιούμουν. Δεν μπορούσα να πω ψέματα στην κόρη μου, ότι ο πατέρας της θα γινόταν καλά. Και η ίδια μέσα της το καταλάβαινε. Είχα μιλήσει και μιλάω ακόμα με παιδοψυχολόγους. Όταν έφυγε από τη ζωή ο Αλέξανδρος, ο γιος μου ήταν μικρός, δεν μιλούσε καν. Και λίγους μήνες μετά με ρώτησε πού είναι ο μπαμπάς».

«Γνωρίζω πολλές μαμάδες που είναι μικρότερες, έχουν χάσει τον σύντροφό τους, έχουν μικρότερα παιδιά και είναι γυναίκες στην βιοπάλη με πραγματικά οικονομικά ζόρια και εγώ αυτές προσκυνώ. Θεωρώ ότι εκείνες είναι οι δυνατές, όχι εγώ».

Η Δώρα Τσαμπάζη ανέφερε στη συνέχεια: «Όσοι βιώνουμε ένα τραύμα δεν σημαίνει ότι όλη τη μέρα είμαστε μέσα στο πένθος. Μέσα στην μέρα έχουμε και στιγμές χαράς, ειδικά όταν έχεις παιδιά. Σε βαραίνει όταν σε πλησιάζουν έξω και μου λένε κορίτσι μου τι τραβάς, ενώ βρίσκεσαι σε μια στιγμή χαράς».

«Δεν φόρεσα ποτέ μαύρα. Ήμουν αποφασισμένη από την αρχή. Δεν ήθελα να συμμετέχω σε αυτό το συντηρητικό έθιμο που καταπιέζει αποκλειστικά τις γυναίκες.

Δεν θα μπορούσα με την στάση μου να γίνω ακόμη ένα γρανάζι σε έναν μοχλό που συνεχίζει να καταπιέζει τις γυναίκες. Φυσικά, όποια γυναίκα θέλει να τιμήσει έτσι τον άνθρωπό της, να το κάνει όμως εγώ προσωπικά ήθελα να τιμήσω τον άνθρωπό μου με τον τρόπο που θεωρώ ότι κι εκείνος θα ήθελε».

Όσον αφορά τους φόβους της, η ίδια είπε: «Ο φόβος ο δικός μου είναι η υγεία η δική μου και τον παιδιών μου. Φοβάμαι μήπως πάθω κάτι και δεν μπορέσω να είμαι κοντά στα παιδιά μου μέχρι να φτάσουν στην ηλικία για να ανοίξουν τα φτερά τους.

Έχω βγάλει μετατραυματικά μετά τον χαμό του Αλέξανδρου. Έχω στο μυαλό μου πως οτιδήποτε μου συμβαίνει, έχω καρκίνο. Πρόσφατα έκανα μια μαγνητική εγκεφάλου γιατί είχα πείσει τον εαυτό μου πως έχω όγκο στον εγκέφαλο…».

Κλείνοντας, η Δώρα Τσαμπάζη ρωτήθηκε τι της λείπει περισσότερο από τον Αλέξανδρο: «Εμπιστευόμουν την κρίση του περισσότερο απ’ όλους, μου λείπει η ειλικρίνειά του. Ονειρεύομαι να είμαστε καλά με τα παιδιά μου και να ζήσω το σήμερα στο 100%».

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…