Τρύπες, αντιφάσεις και ερωτηματικά

Συνεχίζουν να βαδίζουν στον βολικό γι' αυτούς δρόμο των απαγορεύσεων και της ατομικής ευθύνης

Πέτρος Κάτσακος 14/09/2021 | 20:55

Κάθε φορά που ανακοινώνουν μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του ιού, αυτό τελικά που αφήνουν πίσω τους είναι μια σειρά από αντιφάσεις, ερωτηματικά, αμφιβολίες και μαύρες τρύπες στην κοινή λογική. Ανοίγουν και πάλι τα σχολεία με αστεία υγειονομικά πρωτόκολλα και κανείς δεν γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος σε κάποια μονάδα, με τον εκπαιδευτικό να έχει την ευθύνη να εντοπίσει τις εντός του σχολείου και της τάξης επαφές του παιδιού που θα έχει προσβληθεί από τον ιό.

Βάζουν αυστηρά πρωτόκολλα για να ταξιδέψεις με το ΚΤΕΛ μία ώρα από την Αθήνα μέχρι την Κόρινθο αλλά οι πολίτες θα συνωστίζονται ελεύθερα για πάνω από μία ώρα στο λεωφορείο από τους Αγίους Αναργύρους ώς την Αγία Παρασκευή που είθε να βάλει το χέρι της να μην υπάρχει κρούσμα ανάμεσα στους ανυποψίαστους επιβάτες. Δεν επιτρέπουν σε ένα ανεμβολίαστο 12χρονο να πάει να φάει σε μια ταβέρνα με τους γονείς του αλλά του επιτρέπουν να μπει σε μια τάξη με άλλα πολύ πιθανόν ανεμβολίαστα 29 παιδιά.

Και τα κενά να χάσκουν με τις αντιφάσεις της κυβερνητικής πολιτικής τού βλέποντας και κάνοντας και μικρότερου δυνατού πολιτικού κόστους, που είναι και ο βασικός γνώμονας των μέχρι σήμερα αποφάσεών τους που κινούνται αποκλειστικά και μόνο στη λογική των απαγορεύσεων και της καταστολής. Μέχρι εκεί φτάνει ο πολιτικός τους ορίζοντας και μέχρι εκεί και οι αποφάσεις τους. Όλα τα υπόλοιπα εξακολουθούν να αποκλείονται από την πολιτική τους. Και ειδικά η ενίσχυση του ΕΣΥ. Αυτό τους έχει τελειώσει προ πολλού, καθώς δεν συμβαδίζει με τις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει έναντι των επιχειρηματιών της Υγείας. Οπότε συνεχίζουν να βαδίζουν στον βολικό γι' αυτούς δρόμο των απαγορεύσεων και της ατομικής ευθύνης των πολιτών και όποιος κόλλησε ας πρόσεχε.

Πηγή: Αυγή

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr