Newsroom

Newsroom

Τροπολογία για τη Βίκυ Σταμάτη εξετάζει το Υπ. Δικαιοσύνης

Με αφορμή την απόδραση της Βίκυ Σταμάτη από το Δρομοκαΐτειο, το υπ. Δικαιοσύνης φαίνεται πως εξετάζει τροπολογία για την ποινική μεταχείριση με περιεχόμενο τον κατ' οίκον περιορισμό σε συγκατηγορούμενους συζύγους.

stamati 5

Με αφορμή την απόδραση της Βίκυ Σταμάτη από το Δρομοκαΐτειο, το υπ. Δικαιοσύνης φαίνεται πως εξετάζει τροπολογία για την ποινική μεταχείριση με περιεχόμενο τον κατ’ οίκον περιορισμό σε συγκατηγορούμενους συζύγους.

Ειδικότερα, με ανακοίνωσή του, ο υπουργός Νίκος Παρασκευόπουλος τονίζει ότι εξετάζεται σοβαρά η υποβολή τροπολογίας με περιεχόμενο τον κατ’ οίκον περιορισμό σε συγκατηγορούμενους συζύγους, συμβίους ή συγγενείς εξ αίματος έως δεύτερου βαθμού εφόσον η αποδιδόμενη πράξη οφείλεται σε σύγκρουση καθηκόντων εξαιτίας της σχέσης αυτής.

Ο υπουργός απευθύνει επίσης «προσωπική έκκληση σε όλους μας για πρόταξη της ζωής ως υπέρτατης αξίας».

Σημειώνεται ότι η τροπολογία θα ενταχθεί το νομοσχέδιο «Μεταρρυθμίσεις ποινικών διατάξεων, κατάργηση των καταστημάτων κράτησης Γ’ τύπου και άλλες διατάξεις» που έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή.

Η εν λόγω τροπολογία αναμένεται να αποτελέσει “παραθυράκι” και για την αποφυλάκιση της συντρόφου του Γεράσιμου Τσάκαλου, των “Πυρήνων της Φωτιάς”, η οποία βρίσκεται προσωρινά κρατούμενη.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη, 31 Μαρτίου, το Συμβούλιο Εφετών, έδωσε αρνητική απάντηση με βούλευμά του, στην αίτηση αποφυλάκισης που κατέθεσε η 26χρονη.

Σημειώνεται ότι η σύντροφος Τσάκαλου κατηγορείται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση καθώς και για υπόθαλψη της Αγγελικής Σπυρόπουλου, που θεωρείται ο «άνθρωπος-κλειδί» της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

 

Διαβάστε τη δήλωση του Υπουργού

“Η προστασία της ζωής και της υγείας των κρατουμένων αποτελεί προτεραιότητα. Η μεταφορά και νοσηλεία τους στα νοσοκομεία προσαρμόζεται στις οδηγίες των γιατρών. Η φρούρηση διασφαλίζεται, αλλά δεν πρέπει να ακυρώνει τις ανάγκες της νοσηλείας.

Κάθε απόδραση συνιστά μια αστοχία. Ήδη διατάχθηκε (αρ. πρωτ. 396/2-4-2015) κατεπείγουσα πειθαρχική έρευνα από την Εισαγγελική Αρχή για τη διακρίβωση των ευθυνών υπαλλήλων του Υπουργείου Δικαιοσύνης που είχαν την υποχρέωση της φρούρησης της κρατουμένης.

Στο πλαίσιο ένταξης του Ψυχιατρείου και του Νοσοκομείου Κρατουμένων Κορυδαλλού στο ΕΣΥ, θα εξασφαλισθεί η δυνατότητα να νοσηλεύονται σ’ αυτά και γυναίκες, πράγμα που σήμερα δεν συμβαίνει”.

 

 

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…