Newsroom

Newsroom

Τροπολογία για πλειστηριασμούς κι απο το ΚΚΕ

Απαγόρευση πλειστηριασμών για ακίνητα οικογενειών με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, προτείνει…

pleisthriasmoi

Απαγόρευση πλειστηριασμών για ακίνητα οικογενειών με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, προτείνει με τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ.

Η τροπολογία του ΚΚΕ έρχεται λίγες ημέρες μετά την κατάθεση αντίστοιχης τροπολογίας του ΣΥΡΙΖΑ και κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τους οδικούς άξονες. Πρόκειται για την επαναφορά της πρότασης νόμου που είχε καταθέσει το ΚΚΕ τον Σεπτέμβριο του 2012 με όμοιο περιεχόμενο.
Τα μέτρα προστασίας περιλαμβάνουν όλες τις οφειλές, δηλαδή τα κάθε μορφής δάνεια, αλλά και οι οφειλές από πιστωτικές κάρτες και προτείνεται η διαγραφή του συνόλου των τόκων, μέχρι την ψήφιση της τροπολογίας.
Προτείνεται επίσης η διαγραφή των ποσών των τόκων που ανακεφαλαιοποιήθηκαν και ανατοκίστηκαν, η διαγραφή του 50% των οφειλών, εφόσον το ύψος των δανείων δεν ξεπερνά τις 200.000 για τα στεγαστικά δάνεια, τις 30.000 ευρώ για καταναλωτικά και τις 20.000 ευρώ για πιστωτικές κάρτες.
Επίσης, το ΚΚΕ προτείνει την αναστολή της πληρωμής για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση των οφειλών που απομένουν στην περίπτωση εφαρμογής των διατάξεων της τροπολογίας και την παύση πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος των λαϊκών οικογενειών, των ανέργων, αυτοαπασχολουμένων, των μικρών ΕΒΕ, των αγροκτηνοτρόφων και των ψαράδων.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…