Τρόμος στην Κυβέρνηση από τη νέα δημοσκόπηση μετά τις νέες αποκαλύψεις

Φθορά και ρωγμές στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας έχει προκαλέσει η υπόθεση των Τεμπών

ΒΟΥΛΗ

Χαμηλές προσδοκίες είχαν οι πολίτες από την εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη, σύμφωνα με τη σχετική έρευνα που έκανε η MRB, με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας να εξηγεί ότι τα ευρήματα αφορούσαν όλα τα κόμματα, συμπεριλαμβανομένης της ΝΔ.

Τη σχετική έρευνα που διεξήγαγε η MRB συζήτησε ο Δημήτρης Μαύρος, πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας με την Ευαγγελία Μπαλτατζή στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Ναι μεν Αλλά».

Πιο συγκεκριμένα, στην τελευταία έρευνα της εταιρείας περιλήφθηκε μια ερώτηση που ήταν ως εξής:

Αισιοδοξείτε ότι η εξεταστική επιτροπή θα ρίξει φως στα πραγματικά αίτια του δυστυχήματος και θα αποδώσει ευθύνες; Η κλίμακα ήταν, σίγουρα αισιόδοξος, μάλλον αισιόδοξος, μάλλον απαισιόδοξος και σίγουρα απαισιόδοξος.

«Το μάλλον απαισιόδοξος ότι θα αποδώσει ευθύνες και θα ρίξει φως και το σίγουρα απαισιόδοξος αθροιστικά κάνουν 75%. Το σίγουρα απαισιόδοξος ως μέρος αυτού του 75 είναι 50%. (…) Σε αυτό πρέπει να προσθέσουμε και το γεγονός ότι ακόμα και μέσα στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας του Ιουνίου του 23 υπάρχει ένα 62% που δηλώνουν ότι είναι απαισιόδοξοι στο ότι θα πέσει φως. Στα άλλα κόμματα βέβαια, στο ΣΥΡΙΖΑ είναι 91%, στο ΠΑΣΟΚ 76%,, στο ΚΚΕ 92%, και στην αδιευκρίνιστη ψήφο 72%. Άρα λοιπόν αυτό διαπερνά όλα τα κόμματα. Αυτό που ενδιαφέρει είναι ότι από την αντιπολίτευση λογικά θα ήταν απαισιόδοξοι αλλά και το 62% των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας είναι πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαύρος.

Ο πρωθυπουργός θα προσπαθήσει να αλλάξει την ατζέντα

Εκτίμηση του κ. Μαύρου, ενόψει των Ευρωεκλογών είναι ότι ο πρωθυπουργός θα προσπαθήσει να αλλάξει την ατζέντα, «θα προσπαθήσει να ξαναφέρει στην επιφάνεια τη διάσταση της ασφάλειας και της σιγουριάς. Η Ελλάδα σήμερα, έχοντας να αντιμετωπίσει μια Ευρώπη η οποία είναι χυλός, κουνιούνται όλα αυτή τη στιγμή, είτε επειδή ο πόλεμος είτε επειδή η Γερμανία νοσεί, είτε επειδή ο Μακρόν προσπαθεί να πατήσει στα πόδια του, είτε γιατί τα ακροδεξιά κόμματα ανεβαίνουν συνεχώς, θα πει παιδιά, να οργανωθούμε εμείς εδώ και να είμαστε στη σιγουράντζα μας» ανέφερε.

«Ο στόχος, ο αριθμητικός για το τι καλείται επιτυχία στις ευρωεκλογές είναι το να φτάσει στο σημείο να πάρει 33, 01% που ήταν το ποσοστό στις προηγούμενες εκλογές. Διότι τότε αυτό το οποίο συνέβαινε είναι ότι η Νέα Δημοκρατία ανέβαινε. Όταν ανεβαίνει λοιπόν ένα κόμμα και παίρνει 33 και τώρα υποτίθεται ότι έχει φάει στο κεφάλι 2 διακυβερνήσεις και ξαναπαίρνει 33, σημαίνει ότι είναι πολύ υγιές αυτό το 33.  Γι’ αυτό λοιπόν και έχει δημιουργηθεί και μία δεύτερη γκρίζα ζώνη Μαζινό και αυτή είναι όχι το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας, αλλά η διαφορά από το δεύτερο κόμμα»  προσέθεσε.

«Tάραξε τα νερά» και πάλι ο Ηλιας Ψινάκης: Αιχμές στον Ίαν Στρατή για την Μαίρη Συνατσάκη-«Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» (video)

2383711

«Tάραξε τα νερά» και πάλι ο Ηλιας Ψινάκης: Αιχμές στον Ίαν Στρατή για την Μαίρη Συνατσάκη-«Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» (video)

«Το #Metoo είναι πολύ σωστό αλλά ευτελίζεται από μερικούς ανθρώπους που θέλουν να πουλήσουν δύο…

Μέγα σκάνδαλο στην Euroleague: Ο διαιτητής Μπολτάουζερ «πιάστηκε» να κλέβει-Είχε σφυρίξει στο Παναθηναϊκός-Μακάμπι (video)

μπολτάουσερ

Μέγα σκάνδαλο στην Euroleague: Ο διαιτητής Μπολτάουζερ «πιάστηκε» να κλέβει-Είχε σφυρίξει στο Παναθηναϊκός-Μακάμπι (video)

Απίστευτο περιστατικό στο Βελιγράδι, με τον Σλοβένο ρέφερι της Euroleague, Ματέι Μπολτάουζερ, που είχε οριστεί…

Λέκκας για κατολισθήση στην Σαντορίνη: «Πρόκειται για γνωστό πρόβλημα, θα ληφθούν μέτρα ασφαλείας»

thirasia 1

Λέκκας για κατολισθήση στην Σαντορίνη: «Πρόκειται για γνωστό πρόβλημα, θα ληφθούν μέτρα ασφαλείας»

Για την κατολίσθηση στη Θηρασιά μίλησε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, ο οποίος έκανε λόγο για…