Μαζράου, Μπενζεμά, Ελ Γκάζι: Στο στόχαστρο ποδοσφαιριστές που τάσσονται υπέρ της Παλαιστίνης

Ποδοσφαιριστές σε Γαλλία και Γερμανία στοχοποιούνται και ενοχοποιούνται για φιλοπαλαιστινιακές θέσεις.

384543823 2867033370110585 6427842141197102761 n

Στοχοποίηση για τις θέσεις του υπέρ της Παλαιστίνης δέχεται ο άσσος του γαλλικού και παγκόσμιου ποδοσφαίρου, Καρίμ Μπενζεμά μετά τις κατηγορίες που εξαπέλυσε σε βάρος του ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, για συσχετισμό του με τρομοκρατική οργάνωση – Γερμανός βουλευτής ζητάει την απέλαση του παίκτη της Μπάγερν Νουσέρ Μαζράουι, επειδή τάχθηκε υπέρ των Παλαιστινίων – Ο Ανουάρ ελ Γκάζι έμεινε ελεύθερος από τη Μάιντς ύστερα από ποστάρισμά του υπέρ της Παλαιστίνης.

Συγκεκριμένα, ο Καρίμ Μπενζεμά τοποθετήθηκε για τον πόλεμο στο Ισραήλ και προσευχήθηκε για τα θύματα στη Γάζα, δείχνοντας να παίρνει θέση υπέρ των Παλαιστινίων και προκαλώντας αντιδράσεις.

«Όλες μας οι προσευχές για τους κατοίκους της Γάζας που είναι για άλλη μια φορά είναι θύματα αυτών των άδικων βομβαρδισμών που δεν λυπούνται γυναίκες ή παιδιά», ανέφερε σε ανάρτηση του ο Γάλλος ποδοσφαιριστής.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράλντ Νταρμανέν υποστήριξε ότι ο διεθνής Γάλλος ποδοσφαιριστής επιθετικός της Αλ Ιτιχάντ και πρώην παίκτη της Ρεάλ Μαδρίτης, διατηρεί δεσμούς με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, η οποία σε χώρες όπως η Γαλλία, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ρωσία ή η Αίγυπτος θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση.

«Ο κ. Καρίμ Μπενζεμά έχει διαβόητους δεσμούς με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα», είπε με σιγουριά ο Γάλλος υπουργός σε συνέντευξη του στο δίκτυο CNews. Πρόκειται για μια ιδιαιτέρως σοβαρή κατηγορία κατά του κατόχου της Χρυσής Μπάλας, ο οποίος μέχρι στιγμής δεν έχει τοποθετηθεί.

Γερμανός βουλευτής ζητάει την απέλαση παίκτη της Μπάγερν επειδή τάχθηκε υπέρ των Παλαιστινίων

Ο Νουσέρ Μαζράουι της Μπάγερν Μονάχου με σχόλιο του τάχθηκε υπέρ της Παλαιστίνης και αμέσως ένας Γερμανός βουλευτής του συντηρητικού κόμματος CDU, ο Γιοχάνες Στάινινγκερ, ζήτησε την απέλασή του Μαροκινού μπακ, από τη χώρα.

Συγκεκριμένα, ο Μαζραουί ευχήθηκε νίκη στην Παλαιστίνη με το εξής μήνυμα:

«Θεέ, βοήθησε τους καταπιεσμένους αδελφούς μας στην Παλαιστίνη να πετύχουν τη νίκη. Είθε ο Θεός να δώσει έλεος στους νεκρούς, ο Θεός να θεραπεύσει τους τραυματίες του».

Ο Στάινινγκερ «απάντησε» σχεδόν αμέσως: «Η ομάδα του Κερτ Λαντάουερ (σ.σ. πρόεδρος της ομάδας του Μονάχου κατά τη διάρκεια του ναζιστικού καθεστώτος), την οποία οι Ναζί αποκαλούσαν “λέσχη των Εβραίων”, δεν πρέπει να το επιτρέπει αυτό. Αγαπητή Μπάγερν, διώξτε τον αμέσως. Επιπλέον, πρέπει να χρησιμοποιηθούν όλα τα κρατικά μέσα για την απέλασή του από τη Γερμανία».

Όμως ο άσσος της Μπάγερν δεν άφησε την απαίτηση του βουλευτή να πέσει κάτω, τονίζοντας τα εξής: «Το θέμα είναι ότι αγωνίζομαι για την ειρήνη και τη δικαιοσύνη σε αυτόν τον κόσμο. Αυτό σημαίνει ότι θα είμαι πάντα ενάντια σε κάθε είδους τρομοκρατία, μίσος και βία. Δεν καταλαβαίνω γιατί οι άνθρωποι σκέφτονται το αντίθετο από εμένα και γιατί συσχετίζομαι με ομάδες που καθοδηγούνται από το μίσος. Κάθε μέρα αθώοι άνθρωποι πεθαίνουν από αυτή την τρομερή σύγκρουση που είναι εκτός ελέγχου. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι ποτέ δεν ήταν πρόθεσή μου, συνειδητά ή ασυνείδητα, να προσβάλω ή να πληγώσω κανέναν».

Όπως φαίνεται πάντως, και παρά την εξήγηση που έδωσε ο Νουσέρ Μαζράουι, η Μπάγερν Μονάχου φέρεται πως δεν πρόκειται να αφήσει το συγκεκριμένο θέμα στην τύχη του και με επίσημη ανακοίνωση έκανε γνωστό πως θα υπάρξει συνάντηση μεταξύ της διοίκησής της και του Μαζράουι τις επόμενες ημέρες.

Διαβάστε περισσότερα: Γερμανός βουλευτής ζητάει την απέλαση παίκτη της Μπάγερν επειδή τάχθηκε υπέρ των Παλαιστινίων – Η απάντηση της Μπάγερν Μονάχου

Η Μάιντζ έδιωξε τον Έλ Γκάζι επειδή στήριξε την Παλαιστίνη

Η Μάιντζ αποφάσισε να λύσει το συμβόλαιο του Ανουάρ Ελ Γκάζι, καθώς ο Ολλανδός με καταγωγή από το Μαρόκο ανάρτησε στο Instagram ένα story, στο οποίο υποστήριζε την Παλαιστίνη. Ο 28χρόνος είχε υπογράψει στον σύλλογο μόλις στις 22 Σεπτεμβρίου και πρόλαβε να παίξει σε μόλις τρία παιχνίδια, έχοντας δώσει μόλις μια ασίστ.

Ο λόγος σύμφωνα με το κλαμπ δεν ήταν απλά η στήριξή του στην Παλαιστίνη, αλλά μια φράση που χρησιμοποίησε. Το «Από τον ποταμό μέχρι τη θάλασσα, η Παλαιστίνη θα ελευθερωθεί». Η συγκεκριμένη φράση θεωρείται ότι έχει αντισημιτικό χαρακτήρα και έτσι ώθησε τον σύλλογο σε αυτήν την απόφαση.

Η ανάρτηση του Ελ Γκάζι:

5e14cc24 e591 44b9 9337 7a9a5253f839

Αναλυτικά η ανάρτηση του Ελ Γκάζι:

«Αυτό δεν είναι πόλεμος. Όταν η μία πλευρά κόβει το νερό, το φαγητό, το ηλεκτρικό στην άλλη τότε δεν είναι πόλεμος. Όταν η μια πλευρά έχει πυρηνικά όπλα, τότε δεν είναι πόλεμος. Όταν η μια πλευρά χρηματοδοτείται με δισεκατομμύρια δολάρια, τότε δεν είναι πόλεμος.

Όταν η μια πλευρά χρησιμοποιεί εικόνες τεχνητής νοημοσύνης για να διασπείρει παραπληροφόρηση για μια άλλη, τότε δεν είναι πόλεμος. Όταν τα social media λογοκρίνουν το περιεχόμενο της μιας πλευράς και όχι της άλλης, τότε δεν είναι πόλεμος.

Δεν είναι διαμάχη και δεν είναι πόλεμος. Αυτό είναι γενοκτονία και μαζική καταστροφή και μαρτυρούμε να συμβαίνουν ζωντανά. Από τον ποταμό μέχρι τη θάλασσα, η Παλαιστίνη θα ελευθερωθεί».

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

kke

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

«Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης είναι δεδομένες, όσα πορίσματα κι αν εκδώσει για να καλύψει…

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένιες οι Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού

kontou fitsiou

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένιες οι Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού

Το πρώτο της μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας, που διεξάγεται στο Ζέγκεντ της Ουγγαρίας, πανηγύρισε…

Διάρρηξη στη Διεύθυνση εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

w19 124741w20 110449w02 13302322 82031GADA EISODOS800 454

Διάρρηξη στη Διεύθυνση εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Tην προανάκριση ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και…