"Τρολάρισμα" μέσω Twitter από Ιάπωνες σε Τζιχαντιστές

[…]

iapontsizant

Με έναν διαγωνισμό photoshop-παρωδία αποφάσισαν να απαντήσουν οι Ιάπωνες χρήστες του twitter στους τζιχαντιστές, οι οποίοι κρατούν ομήρους δύο συμπατριώτες τους.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών έχει δημιουργηθεί το hashtag # ISIS Crappy Photoshop Grand Prix, στο οποίο έχουν αναφερθεί περισσότερες από 60 χιλιάδες φορές οι χρήστες.

Όπως θα δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες, οι Ιάπωνες χλευάζουν τους τζιχαντιστές ενώ σε πολλές χρησιμοποιούν ως πρωταγωνιστές τα δημοφιλή στην κουλτούρα τους «άνιμε» και «μάνγκα».

Σημειώνεται, ότι την Τρίτη, το Ισλαμικό Κράτος δημοσιοποίησε ένα βίντεο στο οποίο απεικονίζεται δυο όμηροι Ιάπωνες με χειροπέδες. Ο τζιχαντιστής απείλησε να τους εκτελέσει εάν δεν λάβει λύτρα 200 εκατομμυρίων δολαρίων εντός 72 ωρών.

Υπενθυμίζεται ότι σε δήλωσή του, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε, τόνισε ότι δεν θα υποκύψει ποτέ η χώρα του στην τρομοκρατία ενώ παράλληλα πραγματοποιεί κάθε προσπάθεια ώστε να απελευθερωθούν οι δυο όμηροι.

«Είναι μια δύσκολη μάχη με το χρόνο, αλλά έδωσα οδηγίες (στην κυβέρνηση) να εξαντλήσουμε όλα τα δυνατά μέτρα για την απελευθέρωση των δύο, χρησιμοποιώντας όλους τους διπλωματικούς διαύλους, όλες τις διπλωματικές οδούς που έχουμε δημιουργήσει ως τώρα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Λαμία: Φωτιά στο εργοστάσιο όπου παρασκευάστηκαν τα γεύματα που προκάλεσαν μαζική δηλητηρίαση μαθητών (video)

Λαμία: Φωτιά στο εργοστάσιο όπου παρασκευάστηκαν τα γεύματα που προκάλεσαν μαζική δηλητηρίαση μαθητών (video)

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά σε εργοστάσιο στην Βιομηχανική Περιοχή της Λαμίας..