Newsroom

Newsroom

Τρισδιάστατος ο νέος-παλιός ήλιος του ΠΑΣΟΚ

Χτες πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τα 38 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ με κεντρικό ομιλητή τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Στο…

Χτες πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τα 38 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ με κεντρικό ομιλητή τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Στο ακροατήριο βρίσκονταν οι πρώην πρωθυπουργοί Κ. Σημίτης και Γ. Παπανδρέου, καθώς και στελέχη του κόμματος όπως ο Παρασκευάς Αυγερινός, Κώστας Λαλιώτης και η Βάσω Παπανδρέου. Από την εκδήλωση έκανε αίσθηση οι απουσία στελεχών όπως ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Ανδρέας Λοβέρδος, Αννα Διαμαντοπούλου, Γιάννης Ραγκούσης και Αλέκος Παπαδόπουλος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε το νέο έμβλημα, τον ήλιο με με επτά ακτίνες, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ισάριθμους άξονες για την ανασύσταση του κόμματος, οι οποίοι είναι:

Εθνική κυριαρχία και ακεραιότητα, Δημοκρατία και λαϊκή κυριαρχία, Κράτος δικαίου, Κοινωνική δικαιοσύνη, συνοχή και αλληλεγγύη, Δημιουργία, εργασία, παραγωγή, ανάπτυξη, Ευρωπαϊκή φυσιογνωμία και η οικολογική ευαισθησία.

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ομιλίας του στην ιστορική πορεία του ΠΑΣΟΚ κάνοντας αναδρομή στα αξιακά και ιδεολογικά χαρακτηριστικά του Κινήματος, ενώ συμπεριέλαβε σε αυτήν στοιχεία αυτοκριτικής για τις ευθύνες της παράταξης στη δημιουργία «λαϊκισμού και δημαγωγίας» που υπάρχουν μέσα στην ελληνική κοινωνία.

Ο Στέφανος Τζουμάκας που δεν συμμετείχε στην εκδήλωση σε ραδιοφωνική του συνέντευξη είπε ότι η ηγεσία Βενιζέλου που επιβλήθηκε με πρωτοφανείς και εκτεταμένες μεθοδεύσεις και αποκλεισμούς σε σύμπραξη με συγκεκριμένα δίκτυα, αποτελεί ξένο σώμα στις προοδευτικές αρχές, αξίες και ιδέες ενός Σοσιαλιστικού κινήματος και τόνισε ότι η χώρα και το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται άλλη πολιτική και άλλη ηγεσία.


Δυναμική διαδήλωση στο Σύνταγμα για την Γάζα που έπνιξαν με χημικά (video)

παλαι συνταγμα

Δυναμική διαδήλωση στο Σύνταγμα για την Γάζα που έπνιξαν με χημικά (video)

Εκατοντάδες άνθρωποι από φιλο-παλαιστινιακές οργανώσεις, αλληλέγγυοι, συμμετείχαν στη δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για όσα τραγικά συμβαίνουν…

H πρώτη δήλωση του Πάρι Καρβουνόπουλου μετά το εγκεφαλικό: Μου έδωσε αναβολή ο Θεός

karvounopoulos

H πρώτη δήλωση του Πάρι Καρβουνόπουλου μετά το εγκεφαλικό: Μου έδωσε αναβολή ο Θεός

Συγκλονιστική ανάρτηση από τον δημοσιογράφο Πάρι Καρβουνόπουλο, μετά την περιπέτεια υγείας του και το εγκεφαλικό.