Τριγμοί σε Μαξίμου και Οικονομικών από τα ενδοκυβερνητικά "αντάρτικα"

Ο φόβος διαρροών και το αντάρτικο εναντίον του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με αφορμή τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων ανάγκασαν την…

samaras stournaras

Ο φόβος διαρροών και το αντάρτικο εναντίον του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με αφορμή τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων ανάγκασαν την κυβέρνηση να καθυστερήσει την κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή. Και όλα αυτά παρά το γεγονός ότι το Μαξίμου είχε δεσμευθεί προς την τρόικα πως όλα τα προαπαιτούμενα θα έχουν ολοκληρωθεί εμπρόθεσμα. Εν τω μεταξύ ο πονοκέφαλος για το Μαξίμου μάλλον εντείνεται, καθώς δύο από τους βασικότερους «αντάρτες» προέρχονται από το «καραμανλικό» στρατόπεδο…

Ενδεικτικές της κατάστασης που επικρατεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης είναι οι τοποθετήσεις του γαλάζιου βουλευτή, Γ. Βλάχου, ο οποίος από το βήμα της Βουλής υπογράμμισε πως «τυχόν αστοχία θα σημαίνει νέα μέτρα μη αποδεκτά από την κοινωνία και θα δείξουν ως υπεύθυνους αυτούς που συνέταξαν τον Προϋπολογισμό», φωτογραφίζοντας τον υπουργό Οικονομικών.

Η κριτική του κ. Βλάχου όμως δεν ήταν και η μοναδική. Ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Δερμεντζόπουλος άσκησε κριτικη για το θέμα της υπερφορολόγησης λέγοντας ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνεται διότι υπάρχει αδυναμία πληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ, Ιωάννης Καράμπελας άσκησε κριτική για το ΤΑΙΠΕΔ, λέγοντας ότι αλλάζει τις διοικήσεις για τα πουκάμισα και δεν έχει πιάσει ούτε το 50% των στόχων του.

Στο στόχαστρο ωστόσο βουλευτών της συγκυβέρνησης βρέθηκε και το φλέγον ζήτημα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Ο Προκόπης Παυλόπουλος, χαρακτήρισε μη ανεκτή την απελευθέρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, καθώς θα επιδεινώσει την ήδη διαλυμμένη αγορά ακινήτων.

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, ο Γ. Ντόλιος προχώρησε ακόμα περισσότερο την κριτική στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και το Μαξίμου, σημειώνοντας πως «η τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ κινείται στη σωστή κατεύθυνση», θέση η οποία προκάλεσε ποικίλα σχόλια στα ηγετικά στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, που πλέον βλέπουν το πάλαι ποτέ Κίνημα να φυλλοροεί καθημερινά.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να δημιουργεί νέο σκάνδαλο υποκλοπών – Προχωρά στην αγορά νέου spyware

predator sms.png 2

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να δημιουργεί νέο σκάνδαλο υποκλοπών – Προχωρά στην αγορά νέου spyware

Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη σχετικά με τα σχέδια της κυβέρνησης για προμήθεια νέου συστήματος παρακολουθήσεων,…