Newsroom

Newsroom

Τριάντα βουλευτές για να κάνει οικουμενική ζητάει τώρα ο Βασίλης Λεβέντης

Απαυδισμένος από την άρνηση των πολιτικών δυνάμεων να συμφωνήσουν μαζί του στον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης, ο Βασίλης Λεβέντης αποφάσισε να απευθυνθεί στον λαό.

574728d91dc524b43b8b4acb

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, ζητάει προκειμένου να υλοποιηθεί το όνειρό του, να έχει στην επόμενη Βουλή 30 βουλευτές. Θέλει δηλαδή ένα ποσοστό περίπου 10%! Όσο ήθελε με λίγα λόγια και ο Σταύρος Θεοδωράκης πριν από τις εκλογές του περασμένου Σεπτέμβριου οπότε το κόμμα του έλαβε λίγο πάνω από 4%.

Προέβλεψε παράλληλα, για μια ακόμη φορά, ότι θα γίνουν εκλογές το προσεχές φθινόπωρο. Δήλωσε συγκεκριμένα ότι «αν είχα τώρα 30 βουλευτές θα είχα επιτύχει την οικουμενική», ενώ εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για το μέλλον του κόμματός του, λέγοντας ότι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο αν γίνουν πρόωρες εκλογές η Ένωση Κεντρώων θα αναδειχθεί τρίτο κόμμα.

Ζήτησε παράλληλα «να μην πετάξει ο κόσμος την ψήφο του στη Γεννηματά, στο Θεοδωράκη και σε όλους αυτούς» και επανέλαβε ότι δεν θα διαφωνούσε να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση «ευρέως πέλματος», της τάξης των 250 βουλευτών μόνο αν συμφωνήσουν να συνεργαστούν ο ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ.

Ο Βασίλης Λεβέντης είπε ακόμη ότι οι δανειστές, αλλά και η πραγματικότητα απαιτούν πραγματικές μεταρρυθμίσεις, κατηγόρησε την κυβέρνηση, αλλά και την πρώην κυβέρνηση, ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, ότι δεν τις επιχείρησαν και επέλεξαν να περικόψουν μισθούς και συντάξεις και τόνισε ότι αν δεν γίνουν ούτε τώρα οι εταίροι δεν πρόκειται να εκταμιεύσουν τις δόσεις.

Ειδικότερα, όπως υπογράμμισε στις μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να περιλαμβάνονται η καθιέρωση ενός νέου φοροεισπρακτικού συστήματος, αλλά και η απομάκρυνση από το δημόσιο τομέα όλων των αργόμισθων. 

Βέλγιο: Κατάληψη στο πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ των Παλαιστινίων και υπέρ της πράσινης μετάβασης

GM46aWlXwAAztWj

Βέλγιο: Κατάληψη στο πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ των Παλαιστινίων και υπέρ της πράσινης μετάβασης

Oι φοιτητικές οργανώσεις «End Fossil Ghent» και «Ghent Students for Palestine» ένωσαν τις δυνάμεις τους…

Σέρες: Καταγγελία για βιασμό 14χρονης από τον πατριό της – Από την ηλικία των 7 ετών

βια ενδο

Σέρες: Καταγγελία για βιασμό 14χρονης από τον πατριό της – Από την ηλικία των 7 ετών

Η 14χρονη με την μητέρα της πήγαν στην Αστυνομία για να καταγγείλουν περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας…