Τρεις νεκροί στη Μεσσηνία από τη θεομηνία – Αγνοείται 60χρονη στη Νέα Μηχανιώνα (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Μία 63χρονη γυναίκα με κινητικά προβλήματα έχασε τη ζωή της σε χωριό της Καλαμάτας λόγω του κύματος κακοκαιρίας που σαρώνει την Πελοπόννησο, όπως επιβεβαίωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας, μιλώντας στην ΕΡΤ.

57cfee6a1dc52453678b463f

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή Πήδημα, με την άτυχη γυναίκα να εγκλωβίζεται στο πλημμυρισμένο ημιυπόγειο διαμέρισμα στο οποίο ζούσε. Η πρόσβαση στο σημείο δεν ήταν δυνατή, καθώς το χωριό αυτό είναι ένα από τα οκτώ συνολικά χωριά που έχουν αποκλειστεί από την έντονη βροχόπτωση, σύμφωνα με τον δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα.

Η Πυροσβεστική ανακοίνωσε μέσω Twitter στις 9.20 το πρωί ότι η γυναίκα ανασύρθηκε νεκρή.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας επιβεβαίωσε λίγο αργότερα έναν ακόμα θάνατο ατόμου με κινητικά προβλήματα. Πρόκειται για έναν 90χρονο από την Θουρία, ο οποιος εντοπίστηκε νεκρός στο σπίτι του, το οποίο όμως δεν έχει πλημμυρίσει και εκτιμάται οτι πιθανότατα πέθανε απο άλλη αιτία.

Νεκρή είναι ακόμα μία 80χρονη γυναίκα στην πόλη της Καλαμάτας, που βρέθηκε μέσα σε πλημμυρισμένο υπόγειο.

Εξάλλου, μία 60χρονη γυναίκα αγνοείται στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης, καθώς έχουν χαθεί από το πρωί τα ίχνη της. Το αυτοκίνητο της γυναίκας βρέθηκε σε βενζινάδικο με τα αλάρμ αναμμένα, αλλά η ίδια παραμένει άφαντη.  

Στην περιοχή της Καλαμάτας έσπευσε και ο  Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

Τόσο ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, όσο και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννης Καπάκης που μεταβαίνει στη Μεσσηνία θα έχουν συναντήσεις με δημάρχους των περιοχών που επλήγησαν, για την εκτίμηση των ζημιών και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν άμεσα.



Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «Ελευθερία», η ολονύχτια πολύ δυνατή βροχή έχει μετατρέψει τους δρόμους της μεσσηνιακής πρωτεύουσας σε ποτάμια. Άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί με τα αυτοκίνητά τους σε πλημμυρισμένους δρόμους, σπίτια πλημμύρισαν, ενώ η Πυροσβεστική δεν προλαβαίνει να δέχεται κλήσεις για παροχή βοήθειας (απάντληση υδάτων, απεγκλωβισμό κ.α.), έχοντας δεχθεί περισσότερες από 170 κλήσεις.

Από την κακοκαιρία υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας στο 232 χιλιόμετρο του αυτοκινητοδρόμου Αθηνών – Τριπόλεως – Καλαμάτας στο ύψος της Θουρίας και στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, λόγω μεγάλης συσσώρευσης υδάτων.

Στην εθνική οδό Τρίπολης ? Καλαμάτας, στο 78ο χιλιόμετρο στο ύψος του ΤΕΙ Πελοποννήσου στο Ασπρόχωμα Καλαμάτας, η κυκλοφορία διεξάγεται με μεγάλη δυσχέρεια λόγω συσσώρευσης υδάτων.

Επίσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην εθνική οδό Καλαμάτας ? Αρεόπολης, από τη Στούπα έως τον ‘Αγιο Νικόλαο, λόγω κατολισθήσεων.

Στην Καλαμάτα, τους Γαργαλιάνους, τα Φιλιατρά, τη Χώρα, την Στούπα, τη Θουρία, την Εύα, το Πήδημα, το Κεφαλόβρυσο, το Βασιλικό και το Ψάρι, υπάρχουν πολλά πλημμυρισμένα σπίτια και ζημιές σε αυτοκίνητα που έχουν παρασυρθεί από τα νερά, ενώ στη Στούπα της Μάνης, ενώ αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί μέσα στη θάλασσα.

Προβλήματα από την κακοκαιρία έχουν σημειωθεί και στη Λακωνία με το σοβαρότερο να εστιάζεται στην εθνική οδό Σπάρτης-Γυθείου όπου έχει διακοπεί η κυκλοφορία από το 24 μέχρι το 26 χιλιόμετρο λόγω συσσώρευσης υδάτων και η κυκλοφορία για Γύθειο γίνεται μέσω Σκάλας.



Μαρίνα Σάττι : «Αυτοί είμαστε, τραγουδάμε στα ελληνικά, χορεύουμε με ζουρνά, είμαστε όμως και σύγχρονοι» (video)

σαττι 1

Μαρίνα Σάττι : «Αυτοί είμαστε, τραγουδάμε στα ελληνικά, χορεύουμε με ζουρνά, είμαστε όμως και σύγχρονοι» (video)

Λίγο πριν την εμφάνισή της στον τελικό της Eurovision 2024, η ελληνίδα τραγουδίστρια ετοιμάζεται να…

Αβέβαιο το μέλλον της Γάζας-Απέρριψε την πρόταση εκεχειρίας ο Νετανιάχου: Συνεχίζουμε την επιχείρηση στη Ράφα

Αβέβαιο το μέλλον της Γάζας-Απέρριψε την πρόταση εκεχειρίας ο Νετανιάχου: Συνεχίζουμε την επιχείρηση στη Ράφα

Δεν κάνει πίσω το Ισραήλ παρά το «ναι» σε εκεχειρία από τη Χαμάς.

Viral φίλος του Ολυμπιακού που σουβλίζει το αρνί και… τεμαχίζει με μπαλτά εμφάνιση της Άστον Βίλα!

aston villa olympiacos 19252

Viral φίλος του Ολυμπιακού που σουβλίζει το αρνί και… τεμαχίζει με μπαλτά εμφάνιση της Άστον Βίλα!

Ένας φίλαθλος του Ολυμπιακού αποφάσισε να γιορτάσει το Πάσχα με έναν ιδιαίτερο τρόπο