Τραπεζική δικτατορία

Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς έκαναν ανακοπή στην καταβολή μέρους των αποζημιώσεων και δεδουλευμένων στους εργαζόμενους της «Ελευθεροτυπίας».

NewsRoom 13/06/2020 | 14:24

Δέκα χρόνια μετά το κλείσιμο της εφημερίδας και δυο χρόνια μετά από την πώληση του κτιρίου της εφημερίδας κι ενώ είχε ανακοινωθεί ο πίνακας διανομής ενός μικρού μέρους (το ¼ περίπου) από όσα μας χρωστούν αλλά και η καταβολή τους στις 17 Ιουλίου, η Alpha Bank και η Τράπεζα Πειραιώς κατέθεσαν ανακοπές. 

Προσβάλλοντας την κατάταξή και ζητώντας να προηγηθούν στις εξοφλήσεις δηλαδή να πάρουν αυτές όλα τα λεφτά από την πώληση του κτηρίου. Μεταθέτοντας έτσι για μετά από δυο έως τέσσερα χρόνια την καταβολή αυτών των ελάχιστων από όσα δικαιούνται.

Οι τράπεζες και οι συμμορίες των τραπεζιτών που υπάρχουν χάρη στις ανακεφαλαιώσεις από το αίμα του λαού. Αυτοί που τους χαρίζονται τα εγκλήματα με τους νόμους που η κυβέρνηση θέσπισε. Αυτοί που σιωπούν για τα χρέη δεκάδων εκατομμυρίων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ διεκδικούν τα χρήματα των αποζημιώσεων και των δεδουλευμένων 850 εργαζομένων.