Συγκεκριμένα γύρω στις 10μμ χθες Δευτέρα βράδυ, η κα Χιόνη ενώ περπατούσε αμέριμνα στην οδό Χαροκόπου δέχτηκε σωματική και λεκτική επίθεση από τον κ . Ανουσάκη «Μωρή π&@@να θα πεθάνεις, θα σε σκοτώσω μωρή για αυτά που γράφεις.» και άλλα πολλά .. Όρμισε εναντίον της ως μαινόμενος ταύρος κτυπώντας την δυνατά στο χέρι και διαλύοντας το κινητό της τηλέφωνο. Κάποια κυρία θορυβημένη από τις φωνές του κατέβηκε από τη πολυκατοικία και τον συγκράτησε. Με μεγάλη δυσκολία τον απομάκρυνε προς την είσοδο της πολυκατοικίας. Το περιστατικό συνεχίστηκε όμως και σε δεύτερη εκτέλεση. Ύστερα από λίγο ξαναεμφανίστηκε ο κ. Ανουσάκης στο δρόμο και με σφιγμένες γροθιές κατευθύνθηκε απειλητικά προς τη κυρία Χιόνη, την πλησίασε σε απόσταση αναπνοής με τις ίδιες απειλές «μωρή π@τα@@ είσαι ακόμα στο δρόμο μου; Θα πεθάνεις, το ακούς; Θα πεθάνεις για αυτά που γράφεις».. Η τυχαία διέλευση αυτοκινήτου από το δρόμο απέτρεψε τα χειρότερα.
Μοναδικός στόχος της επίθεσης ήταν να φιμωθεί τόσο το Kefalonia press, όσο και να σταλεί “μήνυμα” στον Μάκη Νοδάρο και στον Κώστα Βαξεβάνη εκδότη του Hot Doc να μη προχωρήσουν περαιτέρω την έρευνα για το Δήμο .
Η Ελένη Χιόνη αναφέρει στο koutipandoras.gr ότι «τις τελευταίες ημέρες το πολιτικό σκηνικό στο νησί μας είναι ιδιαίτερα οξυμένο εξ αιτίας του δημοσιεύματος του HOT DOC και της αποκάλυψης του δημοσιογράφου Μάκη Νοδάρου για την 62σελιδη καταγγελία για κακοδιαχείριση στο Δήμο Κεφαλονιάς. Η αναδημοσίευση του άρθρου στο Kefalonia press -όπως και σε άλλα τοπικά ΜΜΕ – ενόχλησε τη δημοτική αρχή ενώ φιλικά προσκείμενες προς τη δημοτική αρχή ιστοσελίδες εξαπέλυσαν όλο το Σαββατοκύριακο ένα απίστευτο πογκρόμ δημοσιευμάτων τόσο εναντίον μου αλλά και «φωτογραφίζοντας» ανθρώπους που κατά την φαντασία τους θεωρούν μέλη της Συντακτικής Ομάδας του Kefalonia press ή και συνεργάτες του Hot Doc»
Η δημοσιογράφος Ελένη Χιόνη δηλώνει αποφασισμένη ότι « η τρομοκρατία, τα άνανδρα κτυπήματα, οι απειλές κατά της ζωής ανθρώπων δεν θα περάσουν ούτε μας φοβίζουν. Η τοπική κοινωνία θα απαντήσει καταδικάζοντας αυτές τις ενέργειες που δεν έχουν ουδεμία σχέση με το ήθος και το πολιτισμό της Κεφαλονιάς και της ιστορίας του νησιού μας».
Η υπόθεση έχει πάρει ήδη το δρόμο της δικαιοσύνης με τη διαδικασία του αυτόφωρου.